directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mascarell haurà d'explicar al Parlament el canvi de criteri del Govern per no imputar Osácar i Colom pel cas Palau

Tots els partits donen suport a la proposta d'ICV-EUiA perquè comparegui el conseller

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió de Cultura del Parlament ha aprovat aquest dimecres la compareixença del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, perquè expliqui la decisió del Govern de sol·licitar al Consorci del Palau de la Música -del qual la Generalitat en forma part- que no citi a declarar com a imputats Daniel Osácar i Àngel Colom en la investigació sobre un presumpte finançament irregular de CDC amb fons públics a través de Ferrovial i del Palau de la Música. Tots els partits en la Comissió han donat suport a la proposta d'ICV-EUiA. Una unanimitat que també es va veure en la Comissió de Justícia de la passada setmana quan es va aprovar la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, pel mateix tema.
Fonts parlamentàries creuen que el conseller Mascarell podria comparèixer a la cambra catalana per parlar sobre el cas Palau a finals d'aquest mes d'abril en la celebració que hi hagi de la Comissió de Cultura al Parlament.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va demanar el passat 21 de gener la compareixença del conseller Mascarell i de Gordó perquè donin explicacions al Parlament sobre la decisió 'insòlita, partidista i poc independent' que ha pres el Govern de no acusar Daniel Osàcar i Àngel Colom, 'fins i tot quan Hisenda i la Fiscalia els ha assenyalat com a implicats'.

El conseller Mascarell en resposta a Herrera es va mostrar disposat a comparèixer al Parlament 'si hi ha una demanda' d'algun partit perquè, va dir, 'és la seva feina i obligació'. Mascarell va expressar que els motius que havien portat al Govern a decidir de no citar a declarar com a imputats a Osácar i Colom 'ja se'n parlaria al Parlament quan toqués'.

L'aprovació d'aquesta nova compareixença es porta a terme una setmana després que es tirés endavant la de Gordó. ICV-EUiA i PSC havien presentat dues sol·licituds en el mateix sentit, però els socialistes també havien demanat que comparegués la cap del Gabinet Jurídic, Margarida Gil, punt que no va prosperar. CiU va votar a favor de la compareixença de Gordó, així com la resta de partits, per afavorir la 'transparència' i 'acabar ja amb aquest tema'. Tot i això, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, va assegurat que Gordó 'poca cosa podrà explicar' en la seva compareixença al Parlament. Segons Turull, 'l'estratègia jurídica de la Generalitat la porten els seus advocats i aquests actuen amb criteris de defensa de la institució i jurídics'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
14 d'abril de 2011, 12.27 h

Però si això es lo més normal que podia passar en aquet govern. No se a que bé tanta sorpresa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
14 d'abril de 2011, 10.01 h

Ai, Mascarell, quin paperot, tot sigui per la poltrona...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 d'abril de 2011, 08.21 h

I dirà la veritat? o com sempre fa aquest Govern no dirà res de res


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.