directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic elaborarà un pla per complir amb el Protocol de Kyoto

La major part d'aquestes emissions la generen el transport, l'agricultura, la construcció o els usos domèstics

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Catalunya supera en un 10% les emissions de gasos que permet el Protocol de Kyoto, segons dades del 2005 fetes públiques pel Departament de Medi Ambient i Habitatge. Per això, l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, que depèn d'aquest Departament, ha presentat les bases d'un Pla d'Acció que centrarà les seves mesures en aquells sectors que no s'inclouen dins la Directiva de comerç d'emissions, com són el transport, l'agricultura o la construcció, ja que són els que generen la major part d'aquestes emissions.
barcelona contaminada pol·lucio
La pol·lució a Barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic elaborarà un pla per complir amb el Protocol de Kyoto

Catalunya sobrepassa les emissions de gasos a l'atmosfera que permet el Protocol de Kyoto. Segons dades del 2005 i fetes públiques aquest dilluns pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, Catalunya supera en un 10% les directrius d'aquest acord. Així doncs, l'any 2005 a Catalunya es va increment l'emissió de gasos un 47% respecte a l'any 1990 –primer any que es van prendre aquestes dades-, quan el Protocol de Kioto regula que a l'estat espanyol aquesta xifra ha de ser inferior a 37.

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha considerat que aquesta situació no és "gens" bona i que queda "molt" per poder complir els objectius de Kyoto i ha assegurat que ara és el moment de posar-se a caminar a "fons" per pal·liar-ho.

A més, l'anàlisi revela que la major part d'aquestes emissions la generen els sectors que no formen part de la directiva de comerç d'emissions. És a dir, el transport, l'agricultura, la construcció o els usos domèstics. Aquestes fonts s'anomenen emissions difuses i signifiquen un 66% del total de les emissions.

Mentre que la resta, un 34%, la generen els sectors inclosos dins la Directiva del comerç d'emissions, que són aquelles empreses que declaren les seves emissions, les verifiquen anualment i participen del mercat de compra i venda de drets d'emissió. En aquest sector hi formen part agents vinculats amb la generació elèctrica, la refineria de petroli i la combustió, la ceràmica, la calç, el ciment o el paper.

Per això, aquestes dades serviran com a punt de partida per a l'elaboració del Pla d'Acció per a l'adaptació i mitigació del canvi climàtic a Catalunya 2008–2012, que impulsa l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic i que ha d'elaborar la Comissió Interdepartamental del Canvi Climàtic, i que se centrarà precisament en pal·liar les emissions difuses.

Tot i que aquest projecte encara es troba en fase embrionària, Baltasar ha indicat que algunes accions que es prendran, ja s'estan duent a terme en aquests moments. Així doncs, el conseller de Medi Ambient i Habitatge ha destacat mesures que ja són conegudes, com apostar per models de mobilitat més "sostenibles", la reducció de velocitat a l'àmbit metropolità, l'aplicació de forma més "agosarada" de Pla d'Energia de Catalunya, o mesures relacionades amb l'àmbit de l'agricultura o la ramaderia. D'altres, Baltasar les ha titllat d''articulars" i "propagandístiques", però que són necessàries, com poden ser el canvi de combustibles o que les flotes i edificis públics siguin "ecoeficients".

A principis de juliol, professionals, investigadors i especialistes del sector participaran en les sessions de la I Convenció Catalana del Canvi Climàtic, on analitzaran i faran aportacions per al primer esborrany d'objectius del Pla. Segons ha informat el Departament, aquesta convenció se celebrarà a la pròxima tardor, període que s'espera que s'aprovarà el Pla.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Medir fletxa Palau-solità
19 de juny de 2007, 17.37 h

Discrepo que Agricultura i Construcció juntament amb Transports representin el 66% de l'emissió de gasos contaminats, Transports pot ser si però no Agricultura, i construcció és deu referir a les cementeres que emeten gassos en gran quantitat.
Els principals emissors son : Siderúrgiques,Cementeras, y Refineríes de petroli.
Precisament ara fa un mes et vaig rebotar un article meu titulat VENDRE FUM que parlava de la questió de les emisons de gasos contaminants i del mercat d'excedents ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.