directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP rebutja a les Corts Valencianes la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

La iniciativa de Compromís ha tingut el suport de socialistes i Esquerra Unida

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Partit Popular ha rebutjat una iniciativa parlamentària de Compromís pel País Valencià per demanar al govern espanyol un nou canal múltiplex per al País Valencià per tal de superar les dificultats tècniques que s'adduïen fins ara per negar la reciprocitat d'emissions entre Televisió de Catalunya i Canal 9 en terres valencianes. El PP hi ha votat en contra sense argumentar amb cap motiu la seva negativa. La proposició no de llei de Compromís dóna un termini de sis mesos al Govern per resoldre els problemes que impedeixen una emissió estable de la televisió autonòmica catalana, també insta al Consell ia la Generalitat de Catalunya a posar en marxa una acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9. El text ha comptat amb el suport del PSPV i Esquerra Unida.

Comparteix
   

Segons ha informat Levante-emv.com, el portaveu adjunt de Compromís Enric Morera ha recordat que el PP sí que va donar suport al Senat, una proposta en aquest mateix sentit, i ha qualificat d''increïble' que els populars a les Corts 'no donin el seu suport a una cosa que han votat seus senadors valencians' al Congrés el passat mes de febrer.

Així mateix, ha assenyalat que la Generalitat té l'obligació de complir la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, signada per l'Estat espanyol i ratificada pel Parlament, segons la qual les administracions s'han de comprometre a 'garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i televisió' que emetin en una llengua regional o minoritària. La diputada del PSOE Nuria Espí ha assenyalat que si Canal 9 i Punt 2 es veiessin a Catalunya i Balears passarien de tenir una audiència potencial de 5 milions de persones a una de 13,5 milions, i ha insistit que el 'Corredor Mediterrani ha d'anar més enllà d'un entramat de vies'. La parlamentària d'EU, Marina Albiol ha criticat al seu torn el tancament dels repetidors d'Acció Cultural del País Valencià des dels quals es veia TV3 a la Comunitat Valenciana, i ha assenyalat que això és una mostra de la 'intolerància' del PP davant els mitjans de comunicació 'que no pot controlar'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Toni fletxa BCN
29 de maig de 2009, 10.33 h

A l'Europa sense fronteres, on podem rebre canals de tot el món, fa llàstima veure com uns pseudo-feixistes barren la recepció d'un canal de TV a un altre territori veí i de parla catalana. Fàstic, amic Robert, és poc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ARA ERC fletxa nosaltres JUNQUERAS
28 de maig de 2009, 19.05 h

Al CONGRÈS l'altre dia els de la federació conservadora catalana CiU i els del PSOE, van VOTAR i tombar tot un seguit d'esmenes que ESQUERRA havia presentat al Projecte de llei de telecomunicacions. El VETO de la sociovergència, son per exemple impedir, la planificació d'un multiplex digital per permetre l'emissió de programes de la TV pública de les comunitats amb espai radioelèctric límitrof en el cas de les comunitats amb mes d'una llengua cooficial.

La SOCIOVERGÈNCIA, evita d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Robert fletxa bcn
28 de maig de 2009, 18.04 h

Quin fàstic de gent... No se m'acut dir res més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.