directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 22:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Andorra investeix aquest divendres el nou Cap de Govern

Jaume Bartomeu ha pactat amb Andorra pel canvi per ser investit

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell General d'Andorra ha de votar i investir el nou cap de govern aquest divendres, després que aquest dijous els dos candidats a cap de govern han fet el seu discursos. Ambdós candidats han coincidit en la voluntat d'obertura al diàleg i en una visió centrada cap un futur pacte d'estat nacional en qüestions cabdals, com l'harmonització financera amb Europa i les futures relacions exteriors del petit estat. El socialdemòcrata Jaume Bartumeu, que ultima els detalls del pacte amb Andorra pel Canvi per tal de ser elegit en primera volta, aposta per un pacte nacional que inclogui els agents econòmics i socials i que permeti superar l'exigència de transparència financera per part de l'OCDE i dels estats europeus.
jaume bartomeu
Comparteix
   

Jaume Bartumeu s'ha mostrat a més molt decidit a plantar cara a la crisi començant per fer un diagnòstic clar i realista de la situació que marqui l'estratègia concreta a segui. En línies generals però, aquesta estratègia Bartumeu la basa en facilitar el finançament d'empreses i famílies, fomentar la inversió en infraestructures i vivenda per frenar la crisi en el sector de la construcció i desenvolupar polítiques actives per frenar la caiguda de llocs de treball.

Un altre dels grans reptes actuals d'Andorra és 'l'embrancament' amb Europa, per a la qual cosa Bartumeu ha demanat a l'excap de Govern Oscar Ribas que sigui ambaixador extraordinari per a les relacions amb la Unió Europea per tal d'orientar les accions d'acostament a les institucions comunitàries.

Bartumeu vol una política fiscal i pressupostària que reforci la competitivitat del comerç andorrà i una política de promoció econòmica que millori el posicionament del turisme. També aposta per un pacte per al treball i el desenvolupament econòmic que surti d'una taula de diàleg amb les associacions econòmiques i empresarials i amb els sindicats.

D'altra banda Bartumeu ha destacat la voluntat de fomentar la participació andorrana en les xarxes interregionals de promoció turística del Pirineu, establir convenis per evitar la doble imposició i permetre l'obertura cap al mercat exterior dels professional andorrans, la creació d'un codi civil, crear una secretaria per a la igualtat que vetlli pels drets de la dona, apostar per una economia neta i no contaminant, el canvi del sentit del silenci administratiu a excepció de quan es tracti de nacionalitat o immigració.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.