directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Reportatge cultura doble fletxa

Comença el Saló del Còmic de Barcelona amb moltes sorpreses

Enguany s'arriba a la 27a edició

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ja el tenim aquí, ja ha arribat. El Saló Internacional del Còmic de Barcelona comença avui a escriure les vinyetes de la 27a edició, que tindrà lloc al palau 8 de la Fira de Barcelona. Seran quatre dies intensos on tant els aficionats com els addictes al gènere podran gaudir d’una de les grans mostres a Europa de còmics. L’accés es farà per avinguda María Cristina. El recinte del certamen comptarà amb uns 17.000 metres quadrats i moltes sorpreses: algunes que es poden avançar són l’estrena del còmic Batman a Barcelona i la presència d’autors de còmic nord-americans de renom com Terry Dodson i Todd Nauck.
cartell salo comic barcelona
Comparteix
   

Les valoracions sobre l’estat del Saló així com de l’entor del còmic, en general, en el nostre país, no poden ser més positives. Segons Carles Santamaría, director del Saló, actualment el novè art viu un dels seus millors moments a nivell nacional , ja que la oferta editorial és cada cop més rica, l’interès creix també cada cop més entre els adults i el reconeixement internacional dels autors catalans i de la resta de l’Estat espanyol. En aquest sentit, es destaca que uns 60 autors treballen per a editorials nord americanes.

Exposicions i convidats destacats

Lla Legió 501, com ja és costum, desplegarà un destacament de l'Spanish Garrison i prendrà el control del Saló del Còmic de Barcelona. Darth Vader i les seves tropes estaran a l'Stand de la Legió 501, on tothom qui ho vulgui podrà fer-se una foto amb ells. Qui els busqui que es passi per la zona dels videojocs!

També es comptarà amb la participació d'un autor i teòric del còmic de renom internacional com Scott McCloud. Aquest dibuixant i teòric nord-americà (Massachussets, 1960) es va iniciar en el món del còmic al 1984 creant la sèrie de culte ‘Zot!’, publicada per Eclipsi Comics fins a 1990 i que editarà a l’Estat espanyol ‘Astiberri’ coincidint amb el Saló del Còmic. L'artista acudeix al festival per a participar en un cicle de conferències titulat El paper del còmic en la cultura del segle XXI, que organitza FICOMIC amb la col·laboració del CEDRE i del Gremi d’Editors de Catalunya.

Coincidint amb la presentació mundial de ‘Batman a Barcelona. El Cavaller del Drac’, el Saló acollirà una exposició amb les pàgines originals del còmic dibuixades per l'artista Diego Olmos, que en el còmic les acoloreix la saragossana Marta Martínez, mentre que l'autor de la portada és Jim Llig. Les aventures de Batman a la ciutat comtal són alhora un recorregut pels seus carrers i monuments emblemàtics. En aquesta exposició es podran veure per primera vegada en públic les pàgines originals d'aquesta obra. Tot això en una escenografia que recrearà alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

Una de les novetats destacades del 27 Saló Internacional del Còmic de Barcelona és l'exposició titulada ‘Vinyetes en fora de joc’. La mostra explorarà la relació entre la historieta i l'esport rei a través dels còmics publicats a l’Estat. Jaume Capdevila Kap, dibuixant i humorista gràfic en premsa esportiva, serà el comissari de l'exposició que contarà amb l'assessorament de Joan Navarro, reconegut especialista, col·leccionista i editor de còmic. L'exposició permetrà veure pàgines originals i publicacions de còmics tan populars com Capità Tsubatsa (també conegut com Oliver i Benji), Treball Corner, Eric Castel, Ronaldinho Gaucho o Porquinho, sense oblidar-nos de les historietes clàssiques com Pepe El Seguidor de Peñarroya o els àlbums protagonitzats per Mortadelo i Filemon que han tingut com tema central el futbol.

Coincidint amb el 5º aniversari de la seva creació per part de Nikodemo, el Saló dedicarà un espai a Cálico Electrónico, un dels més aclamats personatges de l'animació flash en clau espanyola que es difon per internet i que té seguidors a tot el món. Ambientada en una metròpolis anomenada Electronic City, el protagonista és un superheroi de figura contrària a la clàssica (baixet, gras i sense superpoders) i de nacionalitat i casta ‘espanyola’ semblant a la figura de Torrente, que una vegada i una altra arrisca la seva vida per a salvar a la ciutat. És destacable la proliferació de personatges complementaris que amb el temps han anat adquirint un gran protagonisme com els Nens mutants de San Ildefons o Don Ramón i Perchita.

Brussel·les i Valonia commemoren en 2009 l'Any del Còmic. Aquesta disciplina artística s'ha guanyat per mèrit propi un buit en la tradició narrativa belga. No en va, en aquest país van néixer alguns dels personatges més universals del còmic, com Tintín, Lucky Lucke o els Barrufets. L'Oficina de Turisme de Bèlgica: Brussel•les i Valonia presentarà l'exposició ‘Cinc mirades al còmic belga’, a la qual cinc grans fotògrafs faran el seu particular homenatge al ‘Novè Art’ belga.

El saló comptarà amb la presència de grans estrelles del món del còmic, amb autors i dibuixants de reconegut nom internacional. De la desena de convidats us destaquem la presència dels autors Terry Dodson i Todd Nauck , dos autors nord-americans que compten amb una trajectòria reconeguda entre els fans del gènere superheroic. També a Jim Llegix (Seül, Corea del Sud, 1964): Autor d'origen sud coreà que ha desenvolupat tota la seva carrera als Estats Units. Ha estat un dels artistes que més han influït en la resta de dibuixants nord-americans des de la dècada dels 90. Una altra personalitat és la de Mike Mignola (Berkeley, Estats Units, 1960): El seu primer treball par Marvel va sre al 1982 aconseguint títols com Power Man & Iron Fist, Daredevil i Els Defensors. Per acabarm citar també la presència de François Bourgeon o Claudio Stassi

Guia pràctica per gastar-se menys de 100 euros en còmics

Són temps de crisi. La butxaca dels catalans no està avui dia per fer grans despeses en oci. Per tant, els que sigueu uns apassionats amants del còmic i que us fa por anar-hi i gastar-vos un dineral, hem trobat un blog que fa una selecció dels millors còmics a millor preu. Potser us pot servir de guia o d’ajut. A partir d’aquí... vosaltres mateixos!

Preus

Entrada general costa 6 euros. Aquesta es podrà adquirir a les taquilles del Saló del Còmic.

La venda anticipada (que ja estava des del 15 d'Abril) a tots els punts de venda d'entrada d'El Corte Inglés o en l'adreça www.elcorteingles.es i als terminals de Servicam o de Servicaixa o en l'adreça web de la pròpia Servicaixa. L'entrada serà vàlida únicament per a una persona i un dia.

Entrada Descompte: 4 euros. Únicament pels titulars del Carnet Jove, Carnet +25 i Carnet TR3S C i els socis del FC Barcelona i el RCD Espanyol. Aquestes entrades solament es vendran en les taquilles del Saló del Còmic. També hi haurà una entrada per a grups Escolars a 4 euros.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.