
El 56,4% dels catalans que s'informen per televisió ho fan amb TV3
Els teleespectadors més joves es decanten pels informatius d'Antena 3
Un 56,4% dels catalans que s'informen per televisió ho fan amb els informatius de TV3, segons l’estudi trimestral (pdf) que elabora el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que també apunta que l'idioma no és un factor excloent, ja que el 30,7% dels enquestats que tenen el castellà com a llengua habitual opta pels informatius de TV3. Les següents cadenes preferides per l'audiència per seguir l'actualitat informativa són TVE1 (36,4%), Antena 3 (32,2%), Telecinco (28,4%) i Cuatro (14,8%).
Per segments de població, els majors de 59 anys i els residents a fora de la regió metropolitana de Barcelona són els que més diuen mirar habitualment les notícies per TV3. Tot i això, TV3 és l'opció majoritària en tots els àmbits territorials analitzats que són la ciutat de Barcelona, la resta de l'àrea metropolitana de Barcelona, la resta de la regió metropolitana de Barcelona i la resta de Catalunya.Els teleespectadors més joves inclosos en aquest estudi que són en aquest estudi la franja compresa entre els 16 i els 29 anys mostren una preferència pels informatius d'Antena 3 TV. En concret, el 47,2% d'aquesta audiència diu que s'informa habitualment per aquesta cadena privada d'abast estatal.
L'estudi també indica que el 89,8% de les persones enquestades mira habitualment les notícies a la televisió, davant d'un 10,2%, que diu no fer-ho. Aquest percentatge és similar al de l'onada anterior que es va fer al mes de gener d'aquest any. En relació amb la fidelitat a una o a diverses cadenes, aproximadament un terç de les persones entrevistades diu que mira les notícies sempre a la mateixa cadena (36%), un 32% diu que va canviant de cadena en funció del dia i de l'horari, i un altre 32% diu que canvia de cadena, però que sempre combina les mateixes.
Massa publicitat
L'excés de publicat és un dels aspectes que més preocupen l'audiència del conjunt de la programació. El resultat més destacat és que l'excés de publicitat es manté com a principal queixa de l'audiència i ha crescut quatre punts amb relació a les dades de l'estudi anterior. Actualment l'excés de publicitat representa un 22,6% del total de queixes. Per segments, el grup més crític amb la saturació publicitària és el format per homes de més de 60 anys.
Per contra, les dades de la quarta onada del sondeig revelen una petita baixada de les queixes pels programes del cor, xafarderies i premsa rosa que es situa en el 13,6% i per la teleporqueria que es queda en el 12,3%.
Les altres qüestions que més preocupen l'audiència són l'excés de violència (amb el 6% de les queixes); el fet que es parla massa de la crisi (5,8%); la baixa qualitat de la programació (4,7%), i la manca de programes culturals i educatius (4,3%).