directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC inicia un procés de debat per adaptar el discurs de l'esquerra sobiranista al segle XXI

Els exconsellers Josep Huguet i Joan Manuel Tresserras coordinen el projecte

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

'L'esquerra sobiranista necessita canviar les consignes pel projecte'. Amb aquesta sentència explicava Joan Manuel Tresserras l'objectiu que guia la Conferència d'Esquerres per a la República Catalana que han presentat aquest dijous el propi Tresserras, Josep Huguet i Marta Selva. Es tracta d'un projecte organitzat per la Fundació Josep Irla d'ERC que durant un any muntarà una sèrie de debats que tenen la intenció de replantejar l'ideari de l'esquerra sobiranista enfrontant-la als reptes del segle XXI. El debat s'estructurarà al voltant de quatre eixos bàsics: el model econòmic, el model social, els drets personals i la qüestió nacional. En el projecte participaran 200 intel·lectuals i professionals.
josep huguet, joan manuel tresserras, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Dotar de contingut el model d'un futur estat català. Aquesta vindria a ser la intenció de la Conferència d'Esquerres per la República Catalana que durant un any engegarà una sèrie de jornades de debat on es pretén regenerar i actualitzar el discurs de l'esquerra sobiranista en el context de crisi de l'estat de benestar i reivindicació nacional amb què Catalunya ha entrat en el segle XXI.

La intenció es elaborar una reflexió que pugui desenvolupar-se al marge dels condicionaments que marquen els processos electorals i les dinàmiques de partit per tal d'aprofundir els fonaments teòrics i la cultura política de l'esquerra nacional.

En aquest sentit, Huguet ha explicat que se situa al marge de les conjuntures internes d'ERC. 'Seria un error que fos pólvora electoral. El que discutim és a 10-15 anys vista', ha manifestat l'exconseller.

Com ha explicat l'exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras, si es vol crear una majoria social i atraure les noves generacions, sobretot immigrades, el projecte sobiranista cal dotar-lo de contingut i anar més enllà de les consignes.

Per fer-ho s'han establert quatre eixos de debat. El primer fa referència al model econòmic partint de la conjuntura de crisi i del fet que Europa ja no tornarà a tenir amb els EE.UU. el lideratge mundial. El segon fa referència als models socials i en ell es reflexionarà sobre la crisi de l'estat de benestar i quina ha de ser la resposta de l'esquerra.

El tercer apartat versarà sobre els drets personals en relació a la democràcia, l'avenç de la ciència o la seguretat. Finalment s'abordarà la qüestió nacional i com assolir una possible República catalana.

Als debats estan convocades persones progressistes que 'creuen que la societat podria estar millor organitzada', i gent que considera liquidada la via autonòmica 'perquè l'estat espanyol no té la mínima voluntat de reconèixer la nació catalana'.

El projecte s'estendrà durant un any i també tindrà la seva vehiculació a través de les tecnologies 2.0. Al final del procés, la Fundació Josep Irla editarà una publicació en què es recolliran les conclusions.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
mario fletxa barna
18 d'abril de 2011, 16.10 h

Ho ha explicat molt bé Pereeldigne, a mi no m'hagués sortit tan sintètic i ben estructurat, solament sé que el que fa ERC des de fa molts anys és treballar perquè els altres quan els interessa diguin que les propostes són d'ells ( tan PSC com CIU), sinó fixeu-vos amb els discursos que proposen, com el mascarell que diu que la cultura s'ha de portar arreu, és que no s'ha fet? amb Tresseras i Carod i Huguet amb reserca desenvolupament i universitat
al capdevant? que potser no hi era al ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
17 d'abril de 2011, 13.03 h

#7 Jo no sé com Vostè perd el temps amb un androide com l'exvotant ???. No veu que encara ha d'anar amb bolquers contínuament per les incontinències orgàniques que pateix ???. És un home malalt i més a més amb una senectud precoç que li fa oblidar el seu passat, present i futur, perquè es pensa que és el nou E.T. d l'Steven Spielberg.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Pereeldigne fletxa Granollers
16 d'abril de 2011, 21.05 h

ERC s'ha posat les piles i està fent un estudi aprofundit per tal d'estar preparats per quan vingui la independència al mateix temps que fornir de nous arguments per aconseguir que el milió de persones independentistes es transformin en quatre milions. Es calcula que més de dos-cents especialistes de dintre i de fora del partit elaboraran aquest encàrrec i el presentaran d'aquí a un any.
D'altra banda, els recanvis de persones i la renovació de la tàctica i de l'estratègia es faran a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Joan fletxa Figueres
16 d'abril de 2011, 18.35 h

Res no m'entristeix tant com veure la ruqueria de certs catalans que, en comptes de criticar els nostres invasors, es dediquen metòdicament a criticar aquells qui lluiten contra les invasions, el partit independentista majoritari dels catalans, i alhora el més antic: ESQUERRA REPUBLICANA. O potser ni de catalans ni de ruqueria, res de res. Potser es tracta d'individus prou intel.ligents "de l'altra banda" que es dediquen metòdicament a intoxicar l'opinió pùblica catalana? Abans, quan el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
16 d'abril de 2011, 10.51 h

A ERC i han dos partits: un con governa i un altre con esta a l´oposicio: perque no os aclariu i feu un sol partit?? Tot el pais i sortiria guanyan


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
15 d'abril de 2011, 18.50 h

#11 Pots passar-hi quant vulguis, però està tancat per ordre judicial degut a la denuncia d'uns veins perqué en aquella zona les ordenances municipals no permetian aquesta activitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
15 d'abril de 2011, 18.45 h

#16 NO ÉS VERITAT.

Avants de l'arribada de l'Angel Colom ERC sempre havia defensat el federalisme, que és molt menys que el confederalisme que te als seus estatuts UDC.

És a partir de l'arribada de l'Angel Colom que ERC comença a declarar-se independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
15 d'abril de 2011, 18.39 h

Un bon full de partida per assolir un nou repte per part de l'esquerra nacional independentista. La cosa pinta força be.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
15 d'abril de 2011, 18.35 h

EXTIRPAR el càncer UNIONISTA regionalista del VIPPARTIT que governa actualment a Catalunya es tan necessari com EXPULSAR als unionistes federals del PSC. Si volem podem..!! CATALUNYA no pot resistir mes temps a mans de corruptes mafiosos sociates i convergents unionistes.
Al de l'Estartit...crec que el seu amo li pregunta si ja s'ha pres la pastilla., que en sabeu, ? la ha pres o esta sota els efectes del alcohol ?.
A L'Estartit estan ben servits amb personatges de tan baixa moralitat com el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ca l'Enric fletxa Girona
15 d'abril de 2011, 17.51 h

"14" si no saps qui son i qui representen ERC llegueix una mica d'historia, que potser et fa falta!!! ERC te 80 anys d'historia i desde el seu inici ERC ha defensat els valors repúblicans, la independencia i la sobirania de Catalunya i les politiques de centre-esquerra fent polítiques socials desde el poble i pel poble.
No hi ha cap altre partit a Catalunya que amb 80 anys d'historia a l'esquena pugui dir que son i qui representen amb tanta claretat com ho fa ERC.
David, com et pots imaginar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.