directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Sàpiens troba als Arxius Nacionals dels Estats Units els expedients psiquiàtrics del dictador nazi

La revista, al quiosc demà 21 de juny, regala un llibre que reprodueix el primer informe sobre la personalitat del Führer

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El proper número de la revista d'història Sàpiens, que demà arriba als quioscos, inclou un reportatge especial amb els expedients psiquiàtrics d'Adolf Hitler, l'atroç dictador alemany. El treball ha estat possible després de la desclassificació dels informes que van elaborar els serveis d'intel·ligència dels Estats Units, i que han estat recentment desclassificats. Un reportatge clau per entendre una de les figures més terribles de la història recent.
sàpiens hitler cultura03
La portada del Sàpiens 'Dins la ment de Hitler'

Comparteix
   


Etiquetes
Com un simple caporal austríac, de complexió dèbil i poc atractiu, va aconseguir convèncer milions de persones i el poder suprem d’Alemanya? Aquesta pregunta era una obsessió per als serveis d’intel·ligència dels Estats Units, convençuts que la psique del Führer era clau en la manera com Alemanya actuava durant la Guerra. Per respondre-la, van posar tots els mitjans al seu abast i van encarregar als millors psicòlegs i psiquiatres l’elaboració d’uns expedients que els ajudarien a entendre moltes coses. Per a fer-ho, els experts van comptar amb les aportacions decisives d’Ernest Franz Hafstaengl, antic dirigent nazi i amic íntim de Hitler abans de caure en desgràcia.

Sàpiens ha tingut accés a aquests informes, recentment desclassificats dels Arxius Nacionals dels Estats Units. A partir d’aquests documents, i amb la col·laboració del catedràtic de Psicologia Miquel Siguan i dels principals historiadors especialistes en Hitler i el Tercer Reich, la revista del grup Cultura 03 penetra en la complexa personalitat del dictador i analitza diferents facetes decisives de la seva vida, des de les frustracions de joventut i les tendències sexuals fins a la gestació de l’odi contra els jueus o els somnis de grandesa.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.