directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC reclama un pacte nacional per la sanitat davant de les retallades

Joan Ridao qualifica de 'greu irresponsabilitat' que Mas compari la situació de Catalunya amb Grècia

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, ha reclamat l'assoliment d'un pacte nacional per la sanitat com els que s'han establert anteriorment en educació i immigració. Ridao ho ha justificat explicant que el problema de la sanitat catalana 'és estructural i ve de lluny' i que la seva solució requereix de diàleg, concertació, pactes entre totes les parts implicades i no de les 'retallades discrecionals' que porta a terme el Govern. Ridao també ha criticat 'la hipocresia' i 'doble moral' de PP i PSC per no firmar la proposició no de llei que reclama que l'Estat pagui a Catalunya el 1.450 milions d'euros dels fons de competitivitat. Després d'una reunió mantinguda amb el president de la Pimec, Josep González Sala, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha reclamat l'assoliment d'un 'pacte català per la sanitat' per evitar que 'qualsevol Govern' pugui 'fer entrar el clau per la cabota' en el model sanitari.
joan ridao, erc, esquerra, pimec
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao ha criticat que el Govern vulgui resoldre els problemes estructurals de la sanitat catalana aplicant retallades 'discrecionals' del 8-10%. Segons Ridao, el problema de la sanitat té a veure amb el subfinançament i la gestió més o menys eficient i, per tant, és un problema estructural que reclama solucions 'sensates' i 'concertades'.

El secretari general dels republicans ha reclamat diàleg i concertació entre totes les parts implicades, una actitud que es traduiria en l'assoliment d'un pacte nacional per la sanitat com els establerts en immigració i educació.

Ridao ha criticat la doble moral del PP
Però aquesta reclamació no ha estat l'única demanda que ha fet. Ridao s'ha queixat de la doble moral mostrada pels populars, en la visita de Rajoy a Catalunya, i el PSC sobre la qüestió del pacte fiscal. La negativa de populars i socialistes a donar suport una proposició no de llei per tal que l'Estat pagui a la Generalitat els 1.450 milions del fons de competitivitat ha despertat la indignació del republicà, que els ha acusat 'd'hipòcrites'. Ridao ha alertat que sinó es paguen aquests diners, el Govern podria tenir la temptació de doblar la retallada fins a un 20%.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
mario fletxa barna
18 d'abril de 2011, 13.45 h

Penso que ERC té les idees molt clares, governar per una Catalunya millor, si no ho pot fer perquè no té una majoria ha de pensar ha fer-ho amb complicitat , però mai en contra del país. El suport al PSC va servir per poder posar mesures que duguéssin al país cap endavant , com mai s'havia fet i les mateixes van servir perquè Catalunya fos exportada al món i dic el món perquè estava present a tot arreu, d'una manera o d'un altre, amb cultura, art exportacions ( que mai havien anat t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 d'abril de 2011, 16.05 h

#1 Hola Assupta, estic totalment d´acord amb voste; aixo es el que volia dir jo en un altre comentari que he fet amb relacio a que ERC s´ha d´aclarar les idees ja que quant governa sembla un partit i quant esta a l´opossicio un altre i el nostre Pais necessita partits amb idees clares (i catalanes)
Salutacions a tothom


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Assumpta Tallaferro
16 d'abril de 2011, 15.08 h

S'enrecorda Ridau que els que ara estan fent aquestes retallades son els que ell va servir incondicionalment durant 8 anys en el tripartit, i que si hem arribat a aquesta situació és culpa d'ERC per donar suport als expoliadors de Catalunya?
Crec que si ltinguèssin dignitat ERC hauria de callar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.