directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Telemadrid impedeix informar sobre l'escalfament global

Periodistes de la cadena d'Esperanza Aguirre denuncien la censura i la difusió de teories negacionistes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Periodistes de Telemadrid, la cadena pública de la Comunitat de Madrid que presideix la popular Esperanza Aguirre, denuncien que la direcció els impedeix d'informar sobre l'escalfament global, perquè considera que no existeix. ‘No és que sigui un tema tabú, sinó que, senzillament, no vol que se'n parli’, asseguren. José María Aznar i Esperanza Aguirre s’han expressat en més d’una ocasió partidaris de les teories negacionistes envers el canvi climàtic.

Comparteix
   

El 22 de maig, l'informatiu de la cadena es va fer ressò d'un informe de la Comissió Europea que alertava del risc d'extinció del 20% de les espècies d'amfibis i rèptils del continent, però va obviar que una de les principals causes d'aquesta hecatombe és el canvi climàtic.

Telemadrid ja va emetre el 2007 el documental El gran timo del calentamiento global, acusat de tergiversar declaracions dels científics, i associacions ecologistes denuncien també que la cadena oculta sistemàticament estudis de Nature o Science sobre el canvi climàtic, alhora que convida a les tertúlies l’autor del llibre Las mentiras del cambio climático, Jorge Alcalde, i el president de l’Instituto Juan de Mariana, Gabriel Calzada, reconegut negacionista.

Les fonts citades per Público expliquen que l’omissió del 22 de maig no va ser una distracció, sinó que va ser una ordre expressa de la direcció. Segons els sindicats, la manipulació a la cadena pública sobre qüestions ambientals va començar el 2003 amb el nomenament de l’excap de premsa d’Aguirre, Manuel Soriano.

Denuncien que Aguirre i Soriano s'enquadren en el corrent del PP més escèptic envers l'escalfament global, en què també s'hi troba el propi president d'honor del PP, José María Aznar. L'expresdient espanyol havia de ser el cap de cartell de la major cimera negacionista del canvi climàtic de la història, encara que se’n va esborrar a última hora per la polèmica generada, i la fàbrica d'idees del PP, la FAES, va apadrinar la presentació del llibre Planeta blau, no verd, del president txec Václav Klaus, que nega l'existència de l'escalfament global.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.