directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Gaddafi estaria bombardejant l'oposició amb armament espanyol il·legal

Segons The New York Times, les armes van ser venudes a Líbia per l'Estat espanyol · Les bombes de dispersió estan prohibides a més de 100 països des de 2008

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Les forces de Moammar al-Gaddafi estarien utilitzant armes de dispersió prohibides en els atacs a la població de Misrata, segons el diari nord-americà 'The New York Times', i el dictador les hauria comprat a l'Estat espanyol abans que fossin prohibides, l'any 2008. L'organització de defensa dels drets humans 'Human Rights Watch' ha assegurat que els seus fotògrafs han vist explotar almenys tres projectils en una zona residencial de Misrata. Les forces d'al-Gaddafi han intensificat el setge a Misrata, l'última ciutat a l'oest del país en mans dels rebels. Un portaveu del govern libi ha negat les acusacions d'ús de l'armament prohibit, segons informa la BBC.
bombes dispersió
Comparteix
   


Etiquetes
L'ona expansiva de les bombes de dispersió pot estendre's per una amplia zona. Sovint la detonació d'aquest tipus d'artefacte no és immediata i poden explotar anys després del conflicte, matant o mutilant gent. Per això, l'organització de defensa dels drets humans 'Human Rights Watch assegura que el llançament de bombes de dispersió sobre Misrata 'posa en un risc greu els la població civil' de la ciutat. 'És horrorós que Líbia estigui utilitzant aquestes armes', ha lamentat el director del departament dedicat a l'armamentística, Steve Goose.

Líbia demana proves

El portaveu del govern de Gaddafi, Mussa Ibrahim, ha negat l'ús d'aquestes armes prohibides i que, segons el 'The New York Times', han estat fabricades a l'estat espanyol. 'Els repto a que ho provin', ha dit. 'A l'utilitzar aquestes bombes, l'evidència romandria durant dies i setmanes, i sabem que la comunitat internacional vindrà en massa al nostre país, no podem fer això', ha afegit Ibrahim referint-se a la presencia de grups humanitaris a Libia.

Líbia ha invitat UNICEF a que visiti Misrata, i, segons el portaveu de Gaddafi, un equip de la Creu Roja arribarà a la ciutat aquest dissabte. 'Human Rights Watch' ha informat que la majoria dels països del món han prohibit l'ús de bombes de dispersió. Líbia, però, no ha signat el Conveni sobre l'armament de dispersió, que es va convertir en una llei vinculant internacional el 2010.

Les forces de Gaddafi sumen ja més de sis setmanes assetjant la ciutat de Misrata. Es creu que centenars de civils han mort. Els rebels han alertat d'una possible massacra si l'OTAN no intensifica els seus atacs aeris.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.