directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

ETA reitera que l'alto el foc ha de 'donar una solució democràtica definitiva al conflicte polític'

Asseguren que l'esquerra abertzale 'va fer una lectura adequada de la situació i va engegar la possibilitat de donar-li un gir'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ETA situa l'alto el foc del 10 de gener en un 'compromís clar de superar la confrontació armada'. Així ho reitera l'organització terrorista en l'últim exemplar de la seva publicació interna 'Zutabe', el número 113. Segons informa el diari basc Gara, que ha tingut accés a la publicació, l'organització terrorista assenyala que el seu alto el foc mostra 'el compromís i la voluntat de materialitzar el canvi polític'. En aquest sentit, ETA destaca que l'esquerra abertzale 'va encertar a fer una lectura adequada de la situació i, amb la seva iniciativa, va engegar la possibilitat de donar-li un gir'.
eta
Comparteix
   


Etiquetes
En el seu primer butlletí intern des de fa tres anys i mig -l'últim, el número 112, es va publicar el setembre del 2007- ETA considera que amb l'alto el foc 'general, permanent i verificable' del passat 10 de gener 'ha facilitat l'oportunitat de donar una solució democràtica definitiva al conflicte polític, mostrant un compromís clar de superar la confrontació armada que caracteritza un cicle complet'.

L'organització terrorista defensa a 'Zubate' 'l'aposta per un procés democràtic, com a eina democràtica per posar el conflicte polític en vies de solució i per materialitzar el canvi polític'. En aquest sentit, ETA assenyala que l'esquerra abertzale 'va encertar a fer una lectura adequada de la situació i, amb la seva iniciativa, va engegar la possibilitat de donar-li un gir'.

La publicació no fa referència ni a les recents detencions ni al tiroteig que va tenir lloc el passat dia 9 d'abril quan va resultar ferit un gendarme francès en un control de carretera al centre de França.

ETA nega que la seva declaració de l'alto el foc respongui a una situació de debilitat de l'organització. 'S'ha parlat molt, aquí i allà, sobre l'essència d'aquesta decisió. Alguns l'han lligat a la debilitat, amb l'objectiu de vendre l'ensomni de la victòria policial. Alguns altres diuen que ha estat obligada per les decisions preses per l'esquerra abertzale, volent reflectir que ETA ho fa de mala gana', assenyala l'organització, que veu 'pervers' que es relacioni el seu alto el foc amb l'intent de l'esquerra abertzale de presentar-se a les eleccions municipals.

L'organització terrorista també afirma que Espanya i França 'mantenen el seu immobilisme' i deixa clar que 'de l'estat espanyol no s'ha d'esperar un voluntat sincera per a un procés de solució'. ETA afegeix que el seu alto el foc va dirigit també a la comunitat internacional, de qui espera que 'canalitzi una pressió que provoqui una esquerda en la posició de bloqueig de l'Estat'.

L'organització terrorista també afirma que Espanya i França 'mantenen el seu immobilisme' i deixa clar que 'de l'estat espanyol no s'ha d'esperar un voluntat sincera per a un procés de solució'. ETA afegeix que el seu alto el foc va dirigit també a la comunitat internacional, de qui espera que 'canalitzi una pressió que provoqui una esquerda en la posició de bloqueig de l'Estat'. No obstant, reivindica la resposta positiva que va donar la Declaració de Brussel·les.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 d'abril de 2011, 09.02 h

-la possibilitat de canviar de direcció. No 'donar-li un gir'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.