directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas aposta per pressionar Brussel·les durant la seva presidència de l'Euroregió

El foment de les xarxes de comunicació i transport comunes serà una de les prioritats

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, considera que cal una 'influència comuna a Brussel·les, París i Madrid'. Aquest és un dels seus objectius per a la presidència a l'Euroregió Pirineus Mediterrània, ha explicat, remarcant que 'junts ens podem defensar millor que per separat'. El president de la Generalitat també ha subratllat que cal millorar les xarxes de comunicació i transport per facilitar el comerç amb la resta d'Europa. Mas ha fet aquestes declaracions durant el traspàs de la presidència de l'Euroregió entre el president del Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin, i ell mateix, en un acte que ha tingut lloc aquest dissabte a Perpinyà.
artur mas eurorregió
Comparteix
   


Etiquetes
Durant el seu discurs en l'acte de traspàs de la presidència de l'Euroregió, Mas ha manifestat que 'tenim nous reptes, volem ser el centre de la Mediterrània'. El president de la Generalitat ha assegurat que prosseguirà el treball encetat pels anteriors presidents, apostant també per nous projectes. En aquest sentit ha incidit en totes aquelles polítiques que ajudin a créixer econòmicament i a crear llocs de treball.

També ha remarcat que calen 'bones xarxes de comunicació i transports comunes', i ha afegit que treballaran 'perquè siguin modernes i eficaces'. Cal una 'col·laboració entre ports, però sobretot entre xarxes ferroviàries i viàries'. En aquest sentit considera que és necessari aconseguir una ample de via europeu a les xarxes ferroviàries de mercaderies, ja que, tal com ha recordat, en molts trams peninsulars hi ha una sola via i d'ample espanyol, i això dificulta el comerç amb Europa, que considera 'necessari'.

Mas també ha fet una crida a 'relligar els nostres territoris interiors', i 'sumar esforços' per 'vendre'ns bé' a nivell global, ja que 'tenim molt per oferir'.

Ajustos també a l'Euroregió

El president de la Generalitat també ha fet referència a les retallades que han arribat amb la crisi, i ha explicat que tot i que també afectaran l'Euroregió, aquesta mancomunitat podrà mantenir la seva activitat gràcies a unes reserves que 'permetran no abaixar les nostres actuacions'.

Mas ha pres el relleu de la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània de mans del president de la regió de Llenguadoc-Rosselló, en un acte que ha tingut lloc al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà. A més de Mas i Bourquin,i hi ha pres part el president de Migdia-Pirineus, Martin Malvy; el conseller de la Presidència de les Illes Balears, Albert Moragues, i Hermeline Malherbe, presidenta del Consell General dels Pirineus. D'altra banda, Mas serà el president de l'Euroregió durant 18 mesos.

Record per Georges Frêche

Juntament amb Mas han intervingut en l'acte de traspàs de mandat -i també de balanç de l'última presidència de l'Euroregió- els altres representants de les quatre regions que en formen part. El president sortint, Bourquin, ha fet una crida a continuar invertint en l'Eurocampus -el primer campus europeu, amb més de mig milió d'alumnes -, i que els estudiants que s'hi moguin no tinguin límits administratius. Bourquin també ha recordat l'aportació del seu antecessor, Georges Frêche, mort a finals del 2010.

L'Euroregió Pirineus Mediterrània

Nascuda el 2004 a partir de la iniciativa, entre d'altres, de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, l'Euroregió Pirineus Mediterrània és un projecte de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus -inicialment també hi estava inclòs Aragó, però se'n va sortir per les desavinences pel conflicte de les obres de la Franja, i el País Valencià mai n'ha format part.

L'objectiu de l'Euroregió és crear al nord-oest de la Mediterrània 'un pol de desenvolupament sostenible' basat en 'la innovació i la integració social i econòmica del territori'. Així, els seus principals reptes són 'afirmar-nos com a territori de projectes a escala europea, defensar amb una mateixa veu projectes essencials per al desenvolupament equilibrat i sostenible', o 'millorar la competitivitat internacional', entre d'altres.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.