directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu planta cara a Salgado i proposa un front comú català al Congrés

Exigeix al govern espanyol que aporti el fons després que Salgado digués que no hi ha l'obligació legal de fer-ho enguany

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha apostat aquest diumenge perquè les forces de Catalunya defensin totes juntes al Congrés dels Diputats que es pagui el fons de competitivitat. De fet, Hereu ha dit que donava suport a un pacte polític perquè Catalunya rebi aquest any el fons de competitivitat i ha considerat que 'és coherent que Catalunya obtingui això per poder defensar el que el PSC defensa i és que es blindin les polítiques de benestar'. Amb aquestes paraules ha replicat la vicepresidenta d'Economia del govern espanyol, Elena Salgado, qui va dir que l'executiu espanyol no té l'obligació legal d'avançar aquests diners enguany.
L'alcalde de Barcelona ha declarat que s'ha d'exigir al govern de Catalunya i de l'Estat que 's'aportin els fons per poder blindar les polítiques que més afecten els ciutadans, els serveis socials, la salut i l'educació'. Ha assegurat que el que li correspon com alcalde és defensar davant 'qui faci falta els fons' perquè en un moment de dificultat es blindin polítiques socials.

Després de que Salgado insistís en que no hi ha l'obligació legal de pagar aquest any el fons, Hereu ha ressaltat que aquest fons és necessari. 'Jo dono suport que es faci un pacte polític perquè això sigui i esdevingui una realitat', ha insistit l'alcalde de Barcelona. Ha indicat que exigeix a tothom que faci polítiques d'ajustament, però no retallades dels drets socials i això és una petició que ha fet al Govern de Catalunya i el de l'Estat.

La vicepresidenta del govern espanyol tampoc es planteja que el PSC voti diferent al Congrés dels Diputats i Hereu li ha replicat que el PSC ha de defensarà allò que considera prioritari per a Catalunya. 'Espero que hi hagi possibilitat d'acord polític no només amb el PSC sinó amb totes les forces polítiques i crec que les forces de Catalunya han de defensar això al Congrés dels Diputats', ha recalcat.

ICV també demana la unitat

Per la seva banda el secretari general d’ICV, Joan Herrera, també ha demanat avui 'voluntat unitària' per reclamar al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, pagui 'el que deu a Catalunya'. Però per fer-ho, ha dit Herrera, cal 'autoritat'” que el Govern d’Artur Mas no té perquè 'no pot ser que demani esforços a qui menys té i no exigeixi absolutament res a les rendes altes' amb l’eliminació de l’Impost de successions i la rebaixa de l’IRPF a qui cobra 120.000 euros l’any. 'Artur Mas té la cua de palla perquè no es pot anar a reclamar a Madrid quan està eliminant impostos a les rendes més altes', ha assegurat Herrera que li ha reclamat al president de la Generalitat 'equitat, coherència i sensibilitat social'. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.