directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els partits d'esquerres, contra la rebaixa de l'IRPF als més rics

El PSC assegura que la 'combatran frontalment' · ICV la troba 'obscena i indigna' · ERC ho qualifica de 'paradoxal i indignant'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat 'd'injustícia' la rebaixa de l'IRPF a les rendes més altes i l'eliminació de l'impost de donacions anunciats aquest diumenge pel conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell. En una entrada al seu bloc personal, Iceta considera que el Govern continua amb les 'retallades per a tothom i privilegis per uns quants'. 'Retallar el benestar de tots mentre s'afavoreix els sectors més benestants. Aquesta és l'orientació política del Govern de CiU', ha lamentat el portaveu del PSC, que assegura que aquesta és 'una orientació que els socialistes catalans no sols no podem compartir sinó que combatrem frontalment'. Des d'ICV també ha carregat contra la proposta, i el mateix ha fet Joan Ridao per Esquerra, mentre que des de la conselleria d'Economia s'ha matisat que la rebaixa de l'IRPF només es plantejarà quan s'hagi superat l'actual context de crisi econòmica.
euros
Comparteix
   


Etiquetes
Iceta també ha volgut parlar sobre l'altre gran tema polític de la setmana, el debat parlamentari sobre la proposició de llei de declaració d'independència promoguda per Solidaritat per la Independència (SI) i la consulta independentista de Barcelona. El viceprimer secretari del PSC qualifica de 'vergonyant' la participació del president Mas a la consulta del 10-A 'i la seva abstenció a l'hora de la veritat, que era la votació de dimecres al Parlament'. 'També es va produir un incident lamentable amb la revelació del vot de la vicepresidenta Joana Ortega en la consulta de Barcelona per part de Josep Antoni Duran Lleida 'perquè li va donar la gana'', ha recordat Iceta.

'Veient tot això i alguna imatge de la 'plantada' de SI davant del Parlament, no és d'estranyar que hi hagi qui no es prengui aquesta qüestió prou seriosament', ha finalitzat el portaveu del PSC.

ICV, totalment en contra

'És obscè, indigne i una vergonya que el Govern de CiU anunciï retallades en salut i educació que afecten als usuaris dels serveis públics, però en canvi tingui prou diners per eliminar l'impost de successions per a 500 famílies i per baixar impostos a qui guanya més de 120.00 euros l'any', ha criticat el líder d'ICV, que també ha assegurat que el Govern de Mas és 'descarat i inequitatiu'. 'Mas té la cua de palla perquè no es pot anar a reclamar a Madrid quan està eliminant impostos a les rendes més altes', ha insistit Herrera, que ha reclamat al president de la Generalitat 'equitat, coherència i sensibilitat social'.

Ridao ho troba 'paradoxal i indignant'

Per la seva banda, el republicà Joan Ridao ha dit que és 'paradoxal i indignant' que mentre el Govern de Catalunya reclama el Fons de Competitivitat es plantegi al mateix temps rebaixar l’IRPF a les rentes més altes i suprimir l’impost de donacions com ha apuntat el conseller Mas Colell.

‘Queda clar que CiU no està per una distribució equitativa dels sacrificis davant la crisi perquè per una banda imposa retallades en serveis públics bàsics i per l’altra, baixa impostos a les rendes més altes, fent els impostor la única forma de fer corresponsable de la crisi els qui més tenen’. Sempre plou sobre mullat i pels governs conservadors els efectes de la crisi sempre recauen sobre els mateixos, les classes populars i les capes mitges de la població. ‘Ara ja sabem en què consisteix el govern business friendly, en baixar els impostos als directius de les empreses’.

Economia ho posposarà després de la crisi

Des del Departament d'Economia i Coneixement però, s'ha negat 'rotundament' aquest diumenge a la nit tenir 'cap pla ni intenció de reduir cap impost, més enllà de la ja anunciada reforma de l'impost de successions, mentre duri el procés d'ajust de l'economia catalana'. A través d'un comunicat, la conselleria ha fet aquesta precisió "perquè no es puguin fer males interpretacions, ni extreure de context les paraules del conseller Mas-Colell", fent referència a l'entrevista concedida pel titular d'Economia i Coneixement en la qual avançava que el Govern rebaixaria en aquesta legislatura el recàrrec sobre l'IRPF autonòmic per a les rendes més altes i estudiaria la supressió de l'impost de donacions. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
18 d'abril de 2011, 19.27 h

El que jo em pregunto és perqué els catalans rics, els pobres i els que no son ni una cosa ni l'altre SEMPRE hem de pagar més que els demés.

No entenc com els conservadors d' "esquerres" sempre estan dispossats a putejar només als catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
18 d'abril de 2011, 16.33 h

Els molt rics ja tenen les seves eines per preservar el seu patrimoni, els mindundis no tenen ni la voluntat.
Quan no hi havia aquesta llei (que les classes mitjanes i baixes no paguin l'impost de successions), on anaven els més rics? perquè la Generalitat recaptava forces calés, per això protesten els del Govern d'entesa que van fer la llei afavorint a la majoria de la societat catalana i sense gaires pèrdues per les arques. mas posa l'exemple de madrit i valència tots dos manats pel PP,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep M. Puig fletxa Terrassa
18 d'abril de 2011, 15.10 h

Ivan, si fossis el meu fill o potser, fins i tot, el meu nét, et diria. De treballar i de pagar, ho ha de fer tothom, pobres i rics. Amb la diferència que els rics sempre se senten pobres, i els pobres moltes vegades se senten immensament rics. Una vegada em van invitar dues famílies molt i molt riques -això no és un conte de la vora del foc, un dels presents tenia un informe de la Dun que deia "patrimoni incalculable"- i en sortir del sopar -no et pensis, quatre costelles i un parell de b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ivan fletxa Avinyó
18 d'abril de 2011, 14.11 h

#3 i #4 Teniu raó, que pringuin els pobres, collons!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 d'abril de 2011, 14.07 h

#3 El que vostè diu és plè de sentit comú.

Però no demani sentit comù a la "esquerra" més reaccionaria, ultraconservadora, enquilossada i defensora de privilegis funcionarials de tota Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep M. Puig fletxa Terrassa
18 d'abril de 2011, 13.08 h

1er. Tinc entès que l'apujada de l'impost el varen fer el tripartit. Resultat: Els grans sous se n'han anat fora de Catalunya.
2on. Jo prefereixo recaptar el 23% dels sous alts, que cobrar el 25% de cap sou, perquè tots se n'han anat fora de Catalunya.
Hi ha molta hipocresia i demagògia. I enveja i mala bava. Si això fem ara, què no farem quan siguem independents? Quan tots serem coneguts i saludats?
Pregunteu-li al Sr. Lluís Llach per què ha fet resident a Madrid la Fundació que ha cre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
francescc fletxa Barclona
18 d'abril de 2011, 13.00 h

A l'Herrera, La Camàs, i per sobre de tot al Jordi Miralles: Totalment d'acord però, tot seguit haveu de parlar dels 22 dies que manquen al treball, a l'any els integrants de les plantilles de la Seguretat Social. Els De la Generalitat, dels ajuntaments i d'altres, també tenen aquest nivell d’absentisme?. Ja ho sabem tot. Penseu que la Internet no funciona no més que per vosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'abril de 2011, 10.37 h

El que es ¨vergonyant¨es la posicio del Srs i Sres Iceta, Montilla, Zaragoza, Chacon, Tura, Hereu i altres en la seva NO PARTICIPACIO.
Castells, Maragall, Obiols, Nadal, quan reaccionareu i tornareu el partit a posicions catalanes!!!!!!!!!!! deixeu-se d´hosties d´una vegada, que teniu molts militans catalans que veuen el seu partit segrestat per els centralistes i necessitem un PSC afi ideologicament pero SEPARAT del PSOE i que en questions NACIONALS defensi Catalunya
Salutacions a toth... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.