directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSOE ignora l'amenaça de vot en contra que esgrimeix el PSC

Els socialistes espanyols 'no contemplen' que els diputats catalans es desmarquin de la disciplina de vot seguida els darrers trenta anys

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSOE 'no contempla cap escenari' en què el PSC es desmarqui de la disciplina de vot del Grup socialista al Congrés dels Diputats en un debat sobre el pagament a Catalunya del fons de competitivitat, tal com ha avançat que faran el cap de l'oposició i portaveu dels socialistes catalans, Joaquim Nadal.  Així ho ha comunicat la secretària de Política Internacional i Cooperació del PSOE, Elena Valenciano, que tot i això, s'ha mostrat convençuda que l'Estat i la Generalitat arribaran a un acord que eviti aquesta possibilitat. D'aquesta manera, els socialistes espanyols menyspreen una vegada més les amenaces d'independència dels 25 diputats catalans del PSC, que d'ençà que hi ha democràcia no s'han desmarcat mai de la disciplina de partit, i que podrien fer-ho per primera vegada al costat de la resta de partits catalans per defensar els 1.450 milions d'euros de la competitivitat. Respecte a la polèmica generada per l'anunci del conseller Mas-Colell de rebaixar el tram de l'IRPF a les rendes superiors als 120.000 euros quan l'economia ho permeti, Valenciano ha recordat que el Govern té competències per decidir la seva pròpia política fiscal.
Elena Valenciano
Comparteix
   


Etiquetes
Els socialistes espanyols creuen que les diferències entre els dos governs respecte al fons de competitivitat no es traduiran en una fissura al sí del Grup Socialista al Congrés, malgrat que el president del grup parlamentari socialista al Parlament, Joaquim Nadal, apuntés que els 25 diputats del PSC a la cambra baixa farien costat a les pretensions del Govern si la qüestió es debatia a les Corts.

La secretària de Política Internacional i Cooperació, Elena Valenciano, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que la seva formació "no contempla aquest escenari" de ruptura, i s'ha mostrat convençuda que els dos executius seran capaços d'assolir un acord sobre el pla de reducció de dèficit per part de la Generalitat i el compliment dels objectius marcats pel Consell de Política Fiscal i Financera. En converses posteriors amb els periodistes Valenciano ha assegurat que el govern espanyol i el PSOE estan negociant intensament en totes direccions sobre aquesta qüestió.

Valenciano també ha fet referència a la polèmica generada per les paraules del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, sobre la rebaixa del tram de l'IRPF a les rendes superiors al 120.000 euros, malgrat que l'executiu de la Generalitat ja ha aclarit que només es posaria en marxa quan l'economia ho permeti.

En aquest sentit, ha recordat que les comunitats autònomes "en el marc de les seves competències tenen la capacitat de decidir on produeixen els ajustaments sempre i quant es contempli l'equilibri fiscal al conjunt del país, i és la regla parlamentària i de la democràcia la que acaba decidint aquesta qüestió". Per tant, segons Valenciano, la decisió sobre aquesta qüestió "correspon exclusivament al Parlament de Catalunya i a la Generalitat".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
eduard Roca fletxa Barcelona
19 d'abril de 2011, 11.02 h

Per molt que el senyor Nadal digui, queda clar -i està més que demostrat- que els del "Partido Socialista Catalan" faran el que la voz de su amo els indiqui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
19 d'abril de 2011, 09.27 h

Aquests de madrit ja saben perquè ignoren aquestes pseudo-amenaces. Saben què aquests catalans renegats sense els de madrit no són ningú, llevat d'una colla d'arreplegats vividors. Són com aquells gossos peteners que borden i borden, però quan els aixeques la veu, ajupen el cap i foten el camp amb la cua entre cames.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
19 d'abril de 2011, 09.21 h

#1 Això que dieu d'apestats, va per ERC, o és que ho entenc malament ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 d'abril de 2011, 08.15 h

Es lógic que el PSOE no tingui en compte les paraules de'n Nadal. Algú es creu que el PSC-PSOE votaria en contra dels interessos de madrit?. Poques vegades un gos mossega la má del seu amo i, aquesta, no será una excepció.
El PSOE a Catalunya ja ha perdut molt i més que perderá. Aixó no es res més que una maniobra per fer veure que son catalans. Dic fer veure, eh?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ricard fletxa L'Hospitalet de Llobregat
18 d'abril de 2011, 18.38 h

Aquests paios del PSC defensen més Badajoz que l'Hospitalet. Són una autèntica xacra per Catalunya. I damunt el "gobierno amigo" se'ls pixa damunt. Han perdut totalment la dignitat, si és que mai n'han tingut. La patacada que els espera el 22M no serà res amb la del Parlament. I se la tenen ben merescuda, per covards i venuts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
18 d'abril de 2011, 16.34 h

Per suposat que conten amb el vergonyós i falder seguidisme del PSC. Alies " Nuestro Perrito faldero " Com anomenen al PSC allà, els
National-Sozialistische.
http://youtu.be/echvJQ9uoOs


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Albert Mulero
Albert Mulero fletxa [object Object]
18 d'abril de 2011, 15.41 h

Normal. No hi ha qui se'ls cregui aquests cagons del PSC. Tant que han criticat CDC, ara els convergents els estan donant una lliçó de responsabilitat política amb el país, si més no anant a votar a les consultes, lluitant pels calers, etc, sempre amb ERC, els apestats, però que sempre hi són per lluitar pels nostres interessos..


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.