directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La London School of Economics crea l'Observatori Catalunya Món sota la direcció de Paul Preston

L'historiador ha lloat la 'visió de país' d'aquesta iniciativa

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Patronat Catalunya Món, la prestigiosa London School of Economics and Political Science i un conjunt d'entitats i empreses catalanes han signat un acord per el que es crea en el si del centre d'ensenyament anglès la creació de l'Observatori Catalunya Món. Aquesta iniciativa tindrà l'objectiu de fer servir les eines de coneixement de la London School per entre altres reptes estudiar l'evolució econòmica catalana i donar-la a conèixer a la resta del món. L'observatori estarà dirigit per l'historiador Paul Preston. El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira ha explicat que per el curs 2009-2010 aquest observatori disposarà d'un pressupost de 200.000 euros, la meitat aportats pel Govern.
David Simon Lee Flemington enterprise LSE Howard Davies Josep Lluís Carod Rovira Roser Clavell Patronat Catalunya Món
Comparteix
   

El director de l'Observatori Catalunya Món Paul Preston, ha destacat que d'aquesta iniciativa li ha 'complagut' especialment la 'visió' de país' dels signants de l'acord. Per Preston aquesta visió de país i unitat per un objectiu comú no és un comportament habitual a Catalunya, que tradicionalment s'ha caracteritzat per la 'divisió' a l'hora d'impulsar objectius, segons Preston. El director de l'observatori ha manifestat que l'objectiu d'aquest acord és donar a conèixer al món la realitat catalana fent servir els coneixements de la London School of Economics. Preston ha destacat que la relació entre Catalunya i la London School ha estat una 'tradició' aquests últims anys i per tant la signatura de l'acord no és l'inici d'un camí sinó la continuïtat d'una relació consolidada.

El vicepresident del Govern ha manifestat que en aquests moment encara no s'han definit els primers acords d'aquest observatori i que durant les pròximes setmanes es definiran les primeres iniciatives i els seus continguts. Carod-Rovira també ha informat que per aquest primer curs el pressupost que s'ha establert és de 200.000 euros, dels que el 50% els aportarà la Generalitat i la resta, l'altre 50%, l'aportaran a parts iguals la resta de socis de l'acord.

Les altres empreses i entitats que han signat l'acord i que aportaran a parts iguals 100.000 euros són l'empresa Mediapro, Abertis Infraestructures, Foment del Treball Nacional, la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Societat Barcelones d'Amics del País que presideix l'advocat Miquel Roca i 'la Caixa'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
3 de juny de 2009, 17.13 h

Interesting decition making, endeed. Surely this is a wealthy (very wealthy) country. The tax payers every day with their heads further down to the ground, therefore showing more and more their "lower & private parts". I must understand that this 100.000E, that YOU are to co-oporate to the program will be paid out of your own pocket, or not ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
manel fletxa rubi
2 de juny de 2009, 19.55 h

Em semble una iniciativa interesantisima donat que la London School of Economics está i ha estat vinculada als fet mes politicament influents dels darrers cent anys...esperem que aquesta influencia,sigui beneficiosa per la causa de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.