directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'arquebisbat de Barcelona es fa enrere i no excomunicarà el Pare Manel

Considera que no va concórrer 'en la intenció de procurar l'avortament'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'arquebisbat de Barcelona ha decidit finalment no excomunicar Manel Pousa, més conegut com Pare Manel. L'Arquebisbat va iniciar un procés administratiu el passat 16 de març arran de les declaracions que Pousa feia al llibre 'Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel', on afirmava que va pagar l'avortament a una adolescent. Els membres que han participat en el procés administratiu han conclòs que Pousa 'no ha incorregut en la censura d'excomunió 'latae sententiae' per no haver concorregut en la intenció de procurar l'avortament i per no haver tingut complicitat principal en els avortaments decidits del tot i portats a terme per dues noies en situació econòmica molt precària', segons un comunicat.
pare manel
Comparteix
   


Etiquetes
Tot i això, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha recordat al Pare Manel que la seva feina amb els més pobres i marginats l'ha de fer 'sempre d'acord amb l'ensenyament de l'Església, amb la seva doctrina social i respectant tota vida humana des de la seva concepció fins a la mort natural'.

Sistach va designar el Delegat Episcopal Xavier Bastida com a vicari judicial emèrit de l'arquebisbat i dos assessors, Joan Benito, vicari judicial, i Ramon Batlle, membre del Tribunal Eclesiàstic de l'arquebisbat. Els tres s'han encarregat d'analitzar el cas del Pare Manel han considerat que no ha comés cap acte que hagi de provocar la seva excomunió.

Per a prendre aquesta decisió també han tingut en compte l'escrit del secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe del 15 d'octubre del 2009, on s'explica que Pousa 'no sembla haver incorregut en cap pena canònica'.

L'arquebisbat tanca així la polèmica suscitada arran del passatge del llibre que tracta sobre l'avortament. El Pare Manel explica que en una entrevista va reconèixer que havia donat diners a una noia de 14 anys perquè pogués avortar, però afirma que el diari que ho va publicar no ho va contextualitzar correctament.

Assegura que es tractava del cas d'una noia de 14 anys que va assegurar que avortaria igualment i afirma que tot el cas es va tractar amb una educadora social. 'Jo no vaig recomanar mai a aquestes nenes que avortessin, els vaig donar l'opció de donar el seu fill en adopció o d'ajudar-les fins que el nano tingués divuit anys', assegura al text.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
20 d'abril de 2011, 11.25 h

Pare Manel I jo em pregunto: Per que no excomulguem a l'arquebisbat? Sap de sobres que si Jesús baixés de nou els fuetegeria i faria corre com els mercaderfs del temple, jo no hi veig cap diferència i per poder viure del cuento s'han de ficar amb els que estimeu als més desprotegits. Si hi ha un més allà, vostè estarà molt mes prop de Deu, Ells perticiparan amb els grups de la netega.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jeremies fletxa Cardedeu
19 d'abril de 2011, 14.55 h

Si aquesta "secta" no interessa a ningú, aleshores perquè us preocupa tant que l'Església excomuniqui o no aquest senyor. Si un capellà no compleix les normes de l'Església, em sembla que està més que justificat que l'excomuniquin. I si no l'excomuniquen els catòlics tindran dret a preguntar-se "En què quedem? L'abortament és pecat o no?"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Badalona
19 d'abril de 2011, 12.11 h

A qui li interessa aquesta secta, no estem en l'edat mitjana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
19 d'abril de 2011, 09.07 h

El que de veritat importa es la bona tasca feta pel Pare Manel (que no l'església). Però ja que surt el tema, que em de fer tots els que ens volem esborrar d'aquesta secta?; L'apostasia es massa complicada i llarga. Personalment m'encantaria que m'excomuniquessin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.