directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Austeritat per Sant Jordi: De l'esmorzar a Pedrables a un homenatge al Japó

El Govern celebrarà la diada amb un record a les víctimes del terratrèmol i un petit acte al Palau de la Generalitat · Aquests actes substitueixen la recepció al Palau de Pedralbes instaurada el tripartit

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà l'homenatge que rendirà Catalunya a les víctimes del terratrèmol del Japó que tindrà lloc el proper dissabte, Diada de Sant Jordi, a la Sagrada Família. A més de Mas, intervindrà també l'ambaixador del Japó a Espanya, Fumiaki Takahashi. El Consell Executiu va aprovar el passat 15 de març declarar aquest 23 d'abril Dia de la Solidaritat amb el Japó. De fet, el Govern celebrarà Sant Jordi amb aquest acte i amb un altre al Palau de la Generalitat, que substituiran la recepció al Palau de Pedralbes que va instaurar el tripartit.

Comparteix
   


Etiquetes
L'acte principal de la Diada de Sant Jordi serà el que tindrà lloc a la Sagrada Família, un dels escenaris preferits dels turistes japonesos que visiten Barcelona. Aquest serà el lloc escollit per celebrar un acte institucional en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol del Japó, que se celebrarà a les 12 del migdia.

El Consell Executiu va aprovar el passat 15 de març declarar aquest 23 d'abril Dia de la Solidaritat amb el Japó, com a mostra del suport de Catalunya amb el poble japonès, admirador de l'obra d'Antoni Gaudí. L'acte es farà davant la façana del Naixement i comptarà amb diverses manifestacions artístiques que combinen la cultura catalana amb la japonesa. Hi haurà dansa contemporània, cançons i balls populars com les caramelles, lectura de poemes i música clàssica.

El Dia de Solidaritat amb el Japó coincideix amb el 25è aniversari de l'exportació de la Diada de Sant Jordi al país nipó.

Mas també assistirà a les 9 del matí a la celebració litúrgica de dissabte Sant que oferirà el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a la Reial Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Acte seguit, tindrà lloc la benedicció de les parades de roses que una representació de les Entitats d'Iniciativa Social instal·len al pati dels carruatges del Palau. El president visitarà les parades i després farà una trobada amb els representants de les entitats i amb les autoritats assistents a la celebració litúrgica. Això substituirà la recepció al Palau de Pedralbes que va instaurar el tripartit. Des d'ICV i ERC ja han dit que no assistiran a la celebració litúrgica, però sí a la recepció posterior.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
19 d'abril de 2011, 14.03 h

#1 Jo no penso que gastar menos fen la celebracio al Palau de la Generalitat en lloc del Palau de Pedralbes es correcte; per altra banda fer servir aquest dia per recordar a les victimes del Japo tambe em sembla correcte i no es un menyspreu a la diada de Sant Jordi: es una manera de reafirmar que la cultura es important a Catalunya. Ho sento pero algu ho habia de dir!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
19 d'abril de 2011, 11.03 h

Què té a veure la nostra diada amb el japó?, si que es va extrapolar espai enllà. Dedicar un dia al Japó per el que els ha passat em sembla molt bé, però podria ser el dia 25 no?.
La nostra diada de l'amor al proïsme a les nostres tradicions i a la nostra llegenda de St. Jordi és única i no es pot permètre perdre pistonada. La Generalitat l'ha de celebrar com sempre, amb IL·LUSIÖ com diu mas.Afavorir als més rics no vol dir austeritat i segurament marxarán més diners que fer una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.