directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El Celler de Can Roca és el segon millor restaurant del món

L'establiment català puja dues posicions en el rànquing mundial i se situa només pel darrere del Noma danès

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El Celler de Can Roca és el segon millor restaurant del món. Tal com informa Aragirona, així ho ha decidit el jurat dels premis de la revista Restaurant Magazine, que aquest dilluns ha atorgat els guardons en una cerimònia a Londres. El restaurant de Girona ha pujat dues posicions en el rànquing després de quedar quart en l'edició de l'any passat. El primer premi ha estat pel restaurant de Dinamarca Noma, que repeteix per segon any consecutiu com a millor establiment del món, després de desbancar El Bulli. El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, s'ha mostrat molt satisfet pel guardó i ha assegurat que el premi demostra, de nou, l'excel·lència de la cuina catalana a nivell mundial.
joan roca, celler
Comparteix
   


Etiquetes

Roca ha agraït el premi ha assegurat que no té pressió per aconseguir la primera posició en l'edició de l'any vinent, ja que el seu restaurant ja està satisfet en estar entre els deu primers. De fet, Roca ha explicat que tots els candidats al premi tenen una gran qualitat.

El xef gironí ha defensat que el premi és un "reconeixement per Girona i Catalunya" i demostra que la "revolució" de la cuina catalana iniciada per Ferran Adrià continua fins i tot després de l'anunci del tancament d'El Bulli. Roca ha celebrat que la comunitat internacional continuï apreciant la cuina catalana, i ha defensat que cal continuar treballant per mantenir el model "d'excel·lència actual" i "consolidar-lo".

La cerimònia d'entrega dels premis també ha tingut un moment de record pel xef català Santi Santamaria, de Can Fabes, que va morir mentre era de viatge al seu restaurant de Singapur. Els presentadors de l'acte han recordat Santamaria com un dels principals impulsors i promotors de la cuina catalana.

La revista 'Restaurant Magazine' ha col·locat tres restaurants bascos i catalans entre els 10 millors del món. Molt a prop del Celler de Can Roca, el restaurant Mugaritz ha estat guardonat com el tercer més prestigiós del planeta, una posició millor que en la darrera edició.

Per la seva banda, el restaurant del xef basc José Mari Arzak, que porta el seu mateix nom, ha quedat en vuitena posició. A més, Arzak ha estat guardonat amb un premi honorífic per la seva carrera al capdavant del restaurant, mentre que la seva filla, Elena Arzak, ha quedat finalista en el guardó per la millor xef del món, que finalment ha guanyat la francesa Anne-Sophie Pic. Un altre dels habituals de la llista, el basc Martin Berasategui, ha quedat 29è.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.