directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 21:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tremosa assegura que PSC-PSOE i PP porten '30 anys votant junts' a Madrid contra Catalunya

Veu més sincers els populars que els socialistes que són incoherents en el seu vot al Congrés i al Parlament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, no s'ha mostrat sorprès davant la proposta del candidat popular Alejo Vidal-Quadras de suprimir el concepte de nacionalitats de la Constitució, ja que segons ha dit, tant PP com PSOE sempre han defensat un 'model centralista d'Estat'. Tremosa ha anat més enllà, i ha assegurat que PP, PSOE i també PSC 'porten 30 anys votant junts contra tot pel que fa a la carpeta catalana, com un sol home', ha dit. CiU ja va advertir que, a Europa, PP i PSOE coincideixen en el 68% de les votacions. En aquest sentit, ha considerat 'més sincer i coherent' el Partit Popular, que 'vota el mateix a Catalunya i Madrid', que no pas el partit socialista, que 'aquí diu una cosa, a Aragó una altra i a Madrid una tercera'.

Comparteix
   

Aquesta dualitat del vot socialista denunciada per Tremosa s'evidencia en debats com el traspàs dels aeroports, al qual el PSC hi vota a favor a Catalunya i 'exactament el contrari a Madrid'. Una manca de 'coherència' que es repeteix també amb altres qüestions, segons el candidat convergent, ja que segons ha assegurat, en totes les votacions sobre qüestions relatives a la carpeta catalana al Congrés de Diputats 'PSC, PSOE i PP sistemàticament han votat junts', quan s'han plantejat qüestions com el 'traspàs dels aeroports', la 'millora del finançament' o el 'traspàs de Rodalies'.

Paràlisi en inversió en infraestructures a Catalunya per part de l'Estat


En matèria d'infraestructures, Tremosa ha denunciat la manca d'inversions per part del govern espanyol actual, i ha reiterat que estudis d'experts en la matèria asseguren que la millor etapa pel que fa a inversió en infraestructures a Catalunya per part de l'Estat va ser entre els anys 1996 i 2000, durant el govern de José María Aznar. Ara, segons Tremosa, el govern espanyol no està posant cap 'primera pedra' de cap gran obra, 'estem a zero', ha advertit. 'D'aquí deu anys, el proper president espanyol, què inaugurarà a Catalunya?', ha preguntat Tremosa.

Tremosa s'ha referit a la intervenció aquest dimarts del ministre de foment, José Blanco, en un acte electoral dels socialistes catalans a Granollers, en què tornava a situar com a prioritari el Corredor Mediterrani. 'Però jo em remeto als fets i no a les paraules', ha dit Blanco, que ha assegurat que a Mollet del Vallès, Renfe i Adif estan soterrant vies de tren i estan construint uns pendents del 20%, 'cosa que fa incompatible el pas de mercaderies per aquest punt', ha dit.

En aquest sentit el candidat convergent ha demanat explicacions al conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, per tal que 'desmenteixi o confirmi' aquest fet. 'Això són fets i no paraules', ha insistit, i ha considerat que ni socialistes ni populars tenen cap credibilitat 'quan 30 anys després de la mort de Franco' cap de les dues forces polítiques han invertit durant els seus governs per canviar l'ample de via i adaptar-la a Europa.

Tremosa demana a l'Estat espanyol que no manipuli les dades de l'atur

Pel que fa a les darreres xifres d'atur presentades pel govern espanyol referents al mes de maig, Tremosa ha coincidit amb els partits de l'oposició, entre elles el PP, en atribuir el descens de l'atur a 'l'estacionalitat', i ha advertit que molt probablement a partir setembre i octubre l'atur torni a créixer 'amb força', un cop s'acabin els contractes temporals. En relació a la reacció optimista expressada pel govern espanyol, Tremosa ha considerat 'molt poc edificant i constructiu que els socialistes, que fa un any negaven la crisi econòmica, ara estiguin tirant coets', i ha demanat al govern espanyol que no 'jugui amb el patiment de la gent', ni 'frivolitzi' amb 'brots verds' ni 'manipuli' dades conjunturals 'que no marquen tendències' per 'fins electorals immediats'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.