directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Copa del Rei espanyola deixarà 5 milions d'euros a València

Els 40.000 aficionats que veuran el Barça-Madrid podrien enfilar fins el 95% l'ocupació hotelera

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La final de la Copa del Rei espanyola de futbol que disputaran a l'estadi Mestalla de València aquest dimecres el F.C Barcelona i el Reial Madrid deixarà als bars i restaurants de la ciutat uns cinc milions d'euros, segons les previsions de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV). El sector de la restauració no serà l'únic beneficiat de les més 40.000 visites que rebrà València. Els hotels de la ciutat es troben al 95% d'ocupació, segons que ha explicat a l'ACN el gerent de la federació hotelera, Luis Martí. Les aficions començaran a arribar des de primer hora d'aquest dimecres i es preveu que molts d'ells prolonguin l'estada a la ciutat en coincidir el partit amb l'inici de la Setmana Santa.
final copa rei
Comparteix
   


Etiquetes
L'Ajuntament de València ha preparat un dispositiu especial que informarà els aficionats de les zones d'acollida que tant F.C. Barcelona com Reial Madrid han ubicat en diferents zones de la ciutat. L'afició culé estarà al campus de Tarongers de la Universitat València, tot just entrar a la ciutat per l'AP7. Els aficionats del Reial Madrid s'ubiquen a l'antic llit del riu Túria, en la zona pròxima a l'estadi de Mestalla.

Segons que ha explicat en roda de premsa el regidor de circulació i transports de l'Ajuntament de València, Alfonso Novo, els panells lluminosos a l'entrada la ciutat informaran els vehicles de la direcció que han de prendre en entrar a València per acudir a la zona d'acollida blaugrana. El consistori ha disposat de pàrquing per uns 4.000 vehicles i una zona d'aparcament per al centenar d'autobusos que està previst que surtin des de Barcelona.

Uns 600 efectius de la policia local s'afegiran als 1200 de la policia espanyola que conformaran el dispositiu de seguretat per a la final de la Copa del Rei de futbol, segons que ha informat el regidor de seguretat ciutadana, Miguel Domínguez. La zona pròxima a l'estadi s'acordonarà per al pas de vehicles i vianants a partir de les 16h.

El consistori també ha disposat d'informadors a les estacions de tren de Joaquim Sorolla, on es preveu que arribin els aficionats madridistes amb el TAV, i a l'estació del Nord, on està prevista l'arribada de l'afició del Barça, per orientar-los com arribar a les zones d'acollida dels seus respectius equips.

Aquest dimarts al migdia els operaris del F.C, Barcelona treballaven per enllestir els darrers preparatius per acollir els més de 20.000 aficionats culés que es preveu viatgin a València. L'àrea blaugrana ha programat una jornada de tallers, activitats i concerts des de les 11h del matí i fins les 20h amb actuacions com les de Cesk Freixas, El Belda i el conjunt Babadoc, Pirat's Sound System,El Nota i Doctor Calypso.

Impacte econòmic

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) preveu que la final de la Copa del Rei faci que la campanya de Setmana Santa s'allargui gairebé una setmana, deixant resultats positius en el global de la campanya per primera vegada des de 2008.

Segons l'estudi fet públic per la FEHV, només entre els dies 19 i 20 d'abril s'esperen generar en els bars i restaurants cinc milions d'euros d'ingressos. Els hostalers esperen igualment que milers d'assistents a la Copa del Rei allarguin la seva estada escollint València per passar la Setmana Santa.

Els hotels de la ciutat també celebren l'arribada d'aficionats amb el 95% d'ocupació. Segons el secretari general de la Federació Hotelera del País Valencià, Luis Martí, la final de la Copa del Rei d'enguany ha generat molta més expectació que la que el F.C. Barcelona i l'Athletic de Bilbao varen disputar fa dos anys a la ciutat. Martí també remarca la importància de la projecció internacional del partit que farà que els ulls de molts aficionats del món estiguin a sobre la ciutat, produint un efecte crida sobre el turisme.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.