directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'informe dels Mossos qüestiona que Vilaró rebés l'impacte d'una pilota de goma

El cap de la Guàrdia Urbana assegura que el van ferir en la celebració de l'Eurocopa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els Mossos d'Esquadra han presentat un informe a la jutgessa del 'cas Vilaró' que qüestiona la versió dels fets del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que assegurava haver rebut un impacte d'una pilota de goma durant la celebració de la victòria espanyola a l'Eurocopa, la matinada del 30 de juny del 2008. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha reiterat el 'ple recolzament a la Guàrdia Urbana de Barcelona i al seu cap', mentre que el secretari de Seguretat del departament d'Interior, Joan Delort, assegurava aquest dimecres que les relacions entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra 'són bones i ho continuaran sent'. Segons l'informe dels Mossos, al lloc i a l'hora que Vilaró diu haver estat atacat els antiavalots no estaven disparant.
ajuntament vilaró assumpta escarp
Comparteix
   

La versió de Xavier Vilaró sosté que va rebre l'impacte d'una pilota de goma dels antiavalots dels Mossos a la plaça d'Espanya de Barcelona, a l'altura de l'Hotel Plaza, durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol a l'Eurocopa, la matinada del 30 de juny del 2008.

L'informe dels Mossos, elaborat per la Divisió d'Afers Interns a petició de la jutgessa, diu que al lloc i a l'hora en què Vilaró afirma que va rebre l'impacte de la pilota de goma, els antiavalots no estaven disparant, segons que ha informat Catalunya Ràdio. Els informes de balística i els interrogatoris policials també contradiuen la versió de Vilaró. Els mossos sostenen que Vilaró no va informar ni el cap del dispositiu policial ni el responsable del Sistema d'Emergències Mèdiques de les lesions que havia patit.

En el mateix sentit també es qüestiona la naturalesa i l'abast de les lesions que va patir Vilaró. Així, el primer informe mèdic fet pel Servei d'Urgències, segons Catalunya Ràdio, parla de lesió testicular i no de cop al costat, com es va afirmar posteriorment. A Vilaró li van extirpar la melsa i va estar diverses setmanes ingressat a l'UCI. Ara també s'ha sabut, segons ha informat Vilaweb, que Vilaró va tornar a ingressar a l'Hospital del Mar el 19 d'agost, un mes i mig després d'haver-li extirpat la melsa, 'per persistència de molèstia a la regió testicular'.

El cas va generar una forta polèmica ja que l'Ajuntament va trigar cinc dies a informar dels fets. A més alguns mitjans van contradir la versió 'oficial' assegurant que Vilaró va ser ferit en una baralla en un local nocturn.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha reiterat aquest dimecres el 'ple recolzament a la Guàrdia Urbana de Barcelona i al seu cap', Xavier Vilaró. Pel que fa a la petició del cap del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, que ha demanat una convocatòria dels portaveus municipals perquè el bipartit expliqui 'les contradiccions entre Vilaró i l'informe dels Mossos', Hereu ha exposat que 'el sistema de seguretat treballa dia a dia de manera coordinada i ho fa amb eficàcia' i per aquest motiu la convocatòria dels portaveus 'no convé ni cal'.

El secretari de Seguretat del departament d'Interior, Joan Delort, ha assegurat aquest dimecres que les relacions entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra 'són bones i ho continuaran sent'. Delort ha assegurat que la Conselleria no entrarà en la polèmica sobre l'estat de les relacions entre els dos cossos de seguretat arran del 'cas Vilaró'.

A més, el secretari de Seguretat ha titllat de 'desafortunada' la filtració de l'informe dels mossos ja que s'ha fet públic en un moment que 'no és el més convenient'. Delort ha assegurat que Afers Interns va 'lliurar directament' a la jutgessa el document al mes d'abril perquè es tracta d'un afer 'estrictament judicial'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.