directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI denunciarà a la Federació Espanyola de Futbol per atemptat contra la salut pública

Si finalment s'utilitza la megafonia de 120 decibels per emetre l'himne espanyol, quan el límit de soroll permès és de 90

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència Uriel Bertran i Alfons López Tena han explicat aquesta tarda que s’ha registrat una petició per instar a l’Ajuntament de València que exigeixi a la Federació Espanyola de Futbol el compliment de la normativa vigent que regula els nivells acústics permesos. La petició (pdf) s’ha formalitzat després que Solidaritat s’hagi assabentat per la premsa de la pretensió de la Federació de fer servir un equip de so amb una potència de 120 dB per emetre l'himne espanyol els instants previs a la final de la Copa del rei espanyola de futbol, que enfrontarà el FC Barcelona i el Real Madrid.

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
En l'escrit presentat al consistori de Rita Barberà per la coordinadora de SI al País Valencià, Anna Oliver, es recorda que la normativa de protecció contra contaminació acústica només autoritza 45 dB en horari nocturn, i fixa que en el cas més extrem, el soroll màxim permès en circumstàncies especials i prèvia autorització és de 90 dB.

El motiu d’augmentar el soroll permès ha estat l’intent desmesurat de fer callar una xiulada contra el rei a l’estadi de Mestalla. Santiago Espot, cap de llista per Barcelona, ha expressat que aquest fet 'és propi de ments malaltisses', i ha demanat una xiulada de protesta perquè aquesta 'imposició barroera' posarà en perill l’estat de salut de tots els assistents, entre els quals també hi haurà nens i persones d’edat avançada.

Espot, que ja va ser demandat fa dos anys per impulsar la xiulada contra l'himne i el Rei en l'esmentada final, s'ha queixat que ni la Generalitat catalana ni l'Ajuntament de Barcelona ni el F.C. Barcelona hagin empres mesures contra la iniciativa de la Federació per tal de 'vetllar' per 'la salut dels 20.000 barcelonistes' que es desplaçaran a l'estadi de Mestalla.

Per aquests motiu des de Solidaritat s'ha adreçat un escrit (pdf) a l'Ajuntament de València on s'exigeix que no s'emeti l'himne als decibels anunciats. Si no es té en compte el document, SI ha amenaçat amb demandar el consistori per vulnerar la llei 7-2002 de 3 desembre contra la contaminació acústica.

Ciutadans s'hi oposa i crida a tenir 'respecte'

Des de Ciutadans han volgut respondre a SI arremetent contra Espot i qualificant-lo de 'guardià de les essències pàtries' responsable de 'la sonora pitada' a l'himne espanyol, un acte 'fora de lloc, de falta de respecte'. En aquest sentit, ha convidat als diputats de SI i als seus seguidors a 'comportar-se amb respecte' a l'hora de sentir l'himne d'Espanya 'per més llunya que els resulti'. 'Que es girin d'esquena, que facin el pi o que ensenyin el cul, si volen, però que no facin de l'enfrontament una forma de guanyar espai polític', ha conclòs Cañas.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
26 d'abril de 2011, 00.06 h

#13 Tranquil,per acabar el xou encara queda passar per Gavà-mar i admirar l'increïble ximpancé-blogaire!!suposo que acceptes propines en forma de cacahuets no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jaume Cusó fletxa Barcelona
20 d'abril de 2011, 17.40 h

Jo no veig malament que SI presenti una demanda, protesta o el que sigui contra la barbaritat de emetre per megafonia l'himne espanyol a 120 decibels,`si hi ha hagut l'anunci per part de la RFEF que faran això correspon a les autoritats impedir-ho i si les autoritats no fan res d'ofici qualsevol persona o entitat pot denunciar aquest fet.

Enric: Si he qualificat la Marxa Reial de música només ha estat per una convenció, soc dels que creu que la música militar és a la música - la Marxa R... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Anna fletxa San Cugat
20 d'abril de 2011, 15.32 h

#7 Tu no has votat mai a SI, com a molt a ciutanitus i a canvi d'un entrepa. Va home va, que no ens mamen el dit. L'unic q ens mamem es la vergonya de dur la paraula ecspaña al dni, i aixo durara ben poc.
Visca la Terra LLiure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Anna fletxa San Cugat
20 d'abril de 2011, 15.21 h

#17 tu estas tonto o ho ets? Quina pena nano...!
//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep fletxa Badalona
20 d'abril de 2011, 13.03 h

#16

Molt bé aquesta fúria espanyola que et surt de la sang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Anna fletxa San Cugat
20 d'abril de 2011, 11.27 h

Amb un parell, endevant SI.
Sou l'unic partit que fot el dit a la nafra i aixo li cou a molts.
Els que els hi diuen frikis, la veritat es que ho sembleu vosaltres. Han fet mes per Catalunya en poc temps que la resta en anys i panys. En quant a les formes, que voleu, que continuint amb les formes habituals jugant a la puta i la ramoneta?, doncs no, foten canya contra tot allo que fot pudor a ecspaña i amb els pocs recursos de que disposen. Cou i molt als de CyU i a tots els pro-ecspaña, cou ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
20 d'abril de 2011, 11.05 h

http://www.soundadvice.info/_common/img/san/threshold.gif
http://www.hearagain.org/hearing_articles/how_noise_can_harm_hearing.htm

Subway, motorcycle, lawn mower, 90 dB - Very annoying
Regular exposure of 1 minute risks permanent hearing loss: Thunderclap (nearby), jet engine (at take off), very loud nightclub, 120 dB - Threshold of pain.

A mi em sembla bé que evitin portar a 55000 persones, de condició ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan Vaicaure fletxa Pla de Lleida
20 d'abril de 2011, 10.23 h

És discutible si els actes que estan portant a terme els de Solidaritat (SI) són una frikada, un esperpent, una pallassada o, per contra, són actes de dignitat i defensa nacional-sobiranista-independentista. Ara, jo no veig pas que comportant-nos amb bones formes, amb pactes i amb lleialtats...els espanyols ens respectin un borrall. Ni CiU, ni Esquerra (ex-ERC) han demostrat estar a l'alçada durant aquests últims (com a mínim) 15 anys: majéstics, tripartits i altres "valenties per l'est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
roger fletxa gavà-mar
20 d'abril de 2011, 09.18 h

i jo que pensava que la sentada i encadenament a la porta del parlament era ja el màxim de l'esperpent que podien assolir..

como están ustedeeeeeeeeeeeeeeees?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Enric fletxa Barcelona
20 d'abril de 2011, 08.56 h

Aquests espanyols estiren i arronsen les seves lleis segons els convé. En diuen "estado de derecho". jo en dic estafa. Bé, ells solets es retraten davant dels estats autènticament democràtics. Referent al comentari de jaume Cusó, totalment d'acord que 120dB és una atrocitat, però em mostro en desacord quan qualifica el txintatxinta de "música". Tot plegat, només pot qualificar-se de TERRORISME ACÚSTIC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.