directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Acusen Iniciativa Internacionalista de 'joc brut'

El PCPE, enutjat per la petició feta per Josep Garganté als seus votants perquè apostessin per Iniciativa Internacionalista

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE) acusa el número tres de la candidatura Iniciativa Internacionalista (II), Josep Garganté, de practicar 'joc brut, seguint les més velles tradicions de l'esquerra sectària i prepotent, que tant de mal han fet a la lluita de classes a l'Estat espanyol'. Garganté va demanar dimarts al PCPE i a Revolta Global-Esquerra Anticapitalista un 'acte de generositat' perquè cridessin 'a tots i totes les vostres votants perquè dipositin finalment la papereta d’Iniciativa Internacionalista', perquè entén que les tres candidatures defensen postures molt similars, però que només II té opcions d'obtenir un eurodiputat.
josep garganté, cup, iniciativa internacionalista
Comparteix
   


Etiquetes
Garganté explica que els impulsors d'II van parlar amb representants dels altres dos partits 'per veure quina possibilitat hi havia d’anar conjuntament a les eleccions', possibilitat que finalment 'no va ser possible pels motius que fossin'. Raona que les tres candidatures defensen postulats similars -'un clar discurs de superació dels límits polítics, territorials, econòmics i socials imposats pel capitalisme espanyol i per fer front a l’actual Europa del Capital que s’està construint'-, però que 'és per tots i totes sabut que només Iniciativa Internacionalista té possibilitats reals per aconseguir representació'.

El cap de llista d'II als Països Catalans creu que 'seria terrible que per uns milers de vots ens quedéssim a les portes de poder fer arribar al Parlament Europeu un dels nostres, que també és un dels vostres. Perquè, ens agradi o no, tant vosaltres com nosaltres sempre coincidim a les mateixes manifestacions, campanyes i mogudes' i deixa clar que si II no hagués existit, no hauria tingut inconvenient en formar part de les llistes de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista o del PCPE.

Però el PCPE replica que 'la utilització de l'argument del vot útil -amb els mateixos raonaments que usen els partits del sistema-, desqualifica qui els utilitza i el situa automàticament fora del camp revolucionari' i raona que 'els vots del PCPE se sumaran a un projecte que fa una aposta decidida per la coordinació dels comunistes europeus fora i dins del marc electoral; cap altra candidatura no ofereix aquesta potencialitat política'.

Recorda que el PCPE ha mantingut relacions de companyonia i de respecte envers II, fins al punt que li ha cedit locals perquè pogués presentar-se en societat, i demana als portaveus de la llista internacionalista que desautoritzin Garganté. 'Només competim amb l'enemic de classe i esperem el mateix de tots els companys i companyes que diuen que lluiten contra el sistema de dominació capitalista', rebla el comitè executiu comunista.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.