directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Santiago Espot: 'Ens deixaran sords amb els nostres propis diners'

L'artífex de la xiulada a la final de Copa del Rei de fa dos anys lamenta que la Federació Espanyola s'hi torni posant en perill la salut dels espectadors

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els excessius 100.000 watts de potència contractats per la Federació Espanyola de Futbol per la final de Copa del Rei espanyola són el tema del moment, i directe!cat ha volgut parlar amb qui va provocar la xiulada contra el rei en la final d'ara fa dos anys, el líder de Catalunya Acció i actual candidat de SI a l'alcaldia de Barcelona, Santiago Espot. Segons el polític independentista, el volum a l'estadi no només serà dels 120 dB contractats per la Federació, sinó que caldrà afegir-hi 'les xiulades dels catalans i les protestes dels aficionats madridistes'. Espot també ha criticat que s'hagi contractat un equip de so tan potent 'pagat amb els diners de tots els contribuents'. 'És una autèntica vergonya', ha assegurat Espot a directe!cat, i ha afegit que 'la Federació la paguem entre tots, de manera que ens mataran o ens deixaran sords amb els nostres propis diners'. Espot ha anunciat que, a més del requeriment a l'Ajuntament de València perquè faci complir la Llei de contaminació acústica, hi haurà companys de la coalició a Mestalla per mesurar els nivells auditius de l'himne i, si cal, denunciar la Federació Espanyola si sobrepassen els llindars autoritzats.
santiago espot
Comparteix
   


Etiquetes
Santiago Espot ha recordat a directe!cat que 'li van atribuir' la paternitat de la xiulada d'ara fa dos anys, quan milers de catalans i bascos van xiular durant l'himne espanyol i l'entrada del monarca, Juan Carlos de Borbón, a l'estadi valencià. Espot ha subratllat que la iniciativa li va costar una querella de la Fundación DENAES, la mateixa que va denunciar Pepe Rubianes, i ha confessat que la querella va ser arxivada perquè aquell dia era el jutge Santiago Pedraz qui estava de guàrdia. 'Si ens arriba a tocar Grande Marlaska o Baltasar Garzón ens haguessin processat', explica el líder de Catalunya Acció. 'Però Pedraz va acceptar que xiular és un acte cívic i democràtic', sentencia.

El promotor de la xiulada del 2009 assegura que, com que des de Solidaritat han tornat a demanar que es xiuli a l'himne i al Borbó, els decibels a l'Estadi de Mestalla superaran de llarg els 120 dB pronosticats. 'S'arribarà a un grau prohibitiu, i això vulnera tota la legislació, tant la municipal com la de la Generalitat valenciana'.

'Ho fem per protegir la salut dels catalans, i dels espanyols també'

'Això només ho pot fer algú que no té totes les llums', ha assegurat Espot, que ha reblat: 'És propi de ments malaltisses'. El candidat de SI a l'alcaldia de Barcelona també ha defensat que el requeriment presentat a l'Ajuntament de València perquè vetlli pel compliment de la normativa acústica 'és per defensar la salut de tots els espectadors, no només catalans, sinó espanyols també: També ho fem per protegir la salut dels madridistes'.

Per últim i respecte a la protesta espontània vehiculada a través d'Internet, on centenars d'internautes han suggerit ensenyar el cul quan soni l'himne, Santiago Espot ha volgut marcar distàncies, tot recordant que a Solidaritat Catalana 'som gent seriosa'. Nosaltres utilitzem dues armes per la nostra lluita política: una és la institucional legal, com el requeriment que hem presentat a l'Ajuntament, i l'altre és la proposta cívica com és xiular. No donem suport a baixades de pantalons', ha sentenciat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
DC fletxa Sant Celoni
20 d'abril de 2011, 23.07 h


Això es típic de l'estat espanyol, una mostra més que no és democràtic. Volen que el respectem, així si per la força com sempre. Doncs no és capaç de fer-se respectar, lògic. Una España que roba, que enganyen, insulta i et deprecia fins a l'odi. Per la força espanyol i castigat per voler tenir el meu estat Català lliure. Potser no podré fer sentir el meu crit de dolor i ràbia. Amb tot el respecte de la paraula puta, per cert freqüentant utilitzada en la reialesa, és adjectiu q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ll. B. fletxa granollers
20 d'abril de 2011, 20.11 h

No cal baixar-se els pantalons i ensenyar el cul, n'hi ha prou en donar l'esquena. O també es poden fer cartells dina 4 que diguin FORA!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
20 d'abril de 2011, 14.19 h

Sería molt bo que els jugadors del Barça, o algun d'ells, optés per tapar-se les orelles davant de l'insuportable estrèpit de la marxa dels estornuts sonant a 120 decibel·lis. És dolent per a la salut! que potser no estaría ben justificat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
atlasac fletxa Vila-real
20 d'abril de 2011, 11.42 h

Sou TOTS collonuts, però deurieu de formar un egèrcit per a que ningú, ningú del vostre barri no sàpiga que VOTAR a favor dels Partits Polítics es donar com a BO tot el que ens han fet, i si a mes voleu posar algunes de les REINVINDICACIONS que tenim a fer entre els molts milers...que ens tracten com a ESCLAUS que NO ENS SEGUEN LES CADENES ens ROBEN SELECCIONS i milers i milers més que hi han.....i amb 5 anys més TODOS CASTELLANOS QUE BIEN NO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anna fletxa San Cugat
20 d'abril de 2011, 11.16 h

#4 El que esta clar es que en sobreu uns quants de desagraits i malparits, per exemple, TU.
Aquesta nit, xiularem i espero que tothom el que esta patint i ha patit la barbarie ecspañola, es posi d'esquenes amb l'estelada.
Si per a tu aixo es ser ximple, visca la ximpleria!
Un consell, no visquis amb aquesta inquitut, marxa a terres de castella on tothom en te molt de seny, seras mes feliç!
Per cert, el nivell limit es de 90, posar altaveus a 120 reconeixent aixi que son tant besties que done... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marc fletxa Tarragona
20 d'abril de 2011, 10.05 h

'Ho fem per protegir la salut dels catalans, i dels espanyols també', 'Ens deixaran sords", pero que diu aquest noi? Alguna vegada a acudit a una mascletà? Ja prou de fer el friki i ja prou de fer demagògia aquestos de SI. Encara no els he sentit fer una proposta seriosa per millorar l´atur, l´economia dels catalans, la sanitat, etc. I encara hi ha qui pensa votar-los? Votar qué? Independència? Aixó ho volem tots, pero de la ma de gent que tinga una mica de trellat i demostre que pot es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
roger fletxa gavà-mar
20 d'abril de 2011, 09.13 h

és per tots sabut que a Catalunya no hi cap un ximple més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Karme fletxa Alt Penedès
20 d'abril de 2011, 08.01 h

Absolutament d'acord amb la baixada de pantalons i proposo dur l'estelada pintada al cul. Molts culs, moltes estelades i les orelles ben tapades. Que es fotin!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marcel fletxa Barcelona
20 d'abril de 2011, 07.58 h

Ni cent mil wats de potència poden tapar la realitat: que Espanya ha fracassat en el seu intent de sotmetre'ns i que cada dia són més els catalans que diuen prou. Vegeu comentari a http://perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Salva fletxa Països Catalans
20 d'abril de 2011, 07.40 h

Doncs jo si que hi dono suport a les baixades de pantalons... ho trobo molt expressiu i encara queda més clara la postura de no submissió a l'himne espanyol.

A tots els catalans que hi aneu us animo a baixar-vos els pantalons i a girar-vos de cul quan soni l'himne.

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.