directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nova ILP per a una consulta vinculant

La participació de CiU en el 10A fa ser optimistes els impulsors

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Aquest dimarts un grup d'impulsors de les consultes sobiranistes han registrat al Parlament la iniciativa legislativa popular (ILP) perquè es convoqui en el transcurs d'aquesta legislatura un referèndum oficial d'autodeterminació en el moment que el president de la Generalitat, Artur Mas, ho consideri convenient. Si l'ILP és admesa a tràmit i aprovada per la cambra facultaria la Generalitat per escollir la data del referèndum 'dins d'aquesta legislatura' amb la mateixa pregunta que s'ha fet fins ara a les consultes sorgides del moviment ciutadà. Elisenda Paluzie (Sobirania i Progrés), David Vinyals (Catalunya Estat Lliure / Barcelona Decideix), Miquel Àngel Gràcia (Cercle Català de Negocis), Albert Calero (Fundació Catalunya / Estat), Esther Ponsa (deumil.cat), Víctor Cucurull (Acte de Sobirania), Xavier Martínez (Barcelona Decideix), Jordi Fité (Barcelona Decideix) i Joan Vives (Club FNEC) són els signants d'aquesta ILP.

Comparteix
   


Etiquetes
Recordem que la Mesa del Parlament ja ha rebut en altres ocasions iniciatives similars que s'han acabat rebutjant. L'última va ser el juliol de l'any passat quan no va admetre a tràmit (amb els vots de tots els partits excepte ERC) una ILP que va considerar que era contrària a l'Estatut.

El fet que un ampli sector de CiU hagi mostrat el seu suport a les consultes i que els presidents Pujol i Mas votessin fa pensar als promotors de la iniciativa que aquest cop sí que podria prosperar. A més, també justifiquen el seu optimisme al·legant que la Mesa ja va admetre a tràmit la proposició de Llei per a declarar la independència de Catalunya que va presentar SI, malgrat que finalment fos rebutjada pel ple. Si finalment es compleixen aquestes expectatives i la tramitació de la ILP tira endavant s'obrirà un període de recollida de signatures perquè el ple del Parlament pugui debatre si decideix convocar el referèndum o no.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
20 d'abril de 2011, 19.08 h

Srs, comparteixo amb vostès la necessitat d'unitat que requereix l'independentisme, però Esquerra (E) ha perdut la credibilitat com a partit independentista i se l'ha de tornar a guanyar.
Quant a la ILP que el sr. Benach, com a representant d'E a la Mesa del Parlament, va rebutjar, dir que s'ajustava a l'Estatut, ja que la consulta popular no requeria l'autorització de l'Estat espanyol i només podia ser invalidada per l'Advocat d'aquest Estat. En canvi, la IP per convocar un referèndum qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 d'abril de 2011, 16.39 h

#1 Sou rencorosos, no en perdoneu ni una. I això li ho dic a Vostè i a tots qui pensen com Vostè. I reitero el què diu en Jaume d'Ivars d'Urgell. Aquella iniciativa no es tirà endavant per defectuosa i per no caure en el mateix parany que ha caigut SI. Però jo i molts com jo, en aquest cas no criticarem SI, de la mateixa manera que preteuneu fer-ho vos. Ara ens cal anar tots junts per a poder posar dret el pal de paller. Hem deixar de mal mirar per si vos vestiu amb una sabata i una espar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa barcelona
20 d'abril de 2011, 13.33 h

Com ja ho sabeu però no voleu reconèixer, aquella ILP votada en contra no només pel Benach, també per la resta de la mesa, és a dir, per unanimitat, es va votar en contra, per temes tècnics no polítics. La ILP estava redactada fora de qualsevol possibilitat d'entrar tècnicament. Hem de començar a fer-nos grans i donar la culpa a qui la te i això vol dir que la culpa que no entrés la tenen els redactors de la ILP per no saber ajustar-la tècnicament, encara que molts suspiten que es v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jaume fletxa Ivars D´Urgell
20 d'abril de 2011, 09.51 h

#1 I es pot saber que vols dir amb aixo Francesc?.Deixa estar el passat i mira endavant, si sempre em d´estar recordan-nos el que varem fer i deixar de fer, En definitiva, no se que i te que veure ara en Benach. Deix estar els comentaris partidistes a banda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 d'abril de 2011, 08.45 h

Esquerra, mitjançant l'Ernest Benach, va votar en contra de l'acceptació a tràmit de la ILP per convocar una consulta popular sobre la independència, presentada el 13 juliol passat. Només va acceptar a tràmit una IP per convocar un referèndum d'autodeterminació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.