directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC garanteix el suport pel fons de competitivitat però no explicita si signarà la proposta d'ERC

El PPC es disposa a votar però no signar la iniciativa dels republicans, i insta el Govern a fer front comú amb comunitats populars

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'El Govern de la Generalitat tindrà el PSC al seu costat en l'exigència del compliment del fons de competitivitat pel que calgui, però que diguin quina és l'estratègia'. La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha assegurat que el Govern els tindrà al costat pel què demanin pel que fa al fons de competitivitat, tot i que no ha explicitat si signaran la proposició no de llei presentada per ERC al Congrés tal com li ha demanat el Govern. Bonet ha insistit en què donaran suport en tot el que demani el Govern, tot i que els ha instat a convocar-los per aclarir-los quina estratègia voler seguir. Per la seva banda, el PPC no signarà la proposta d'ERC però s'ha mostrat obert a votar-la.
laia bonet
Comparteix
   


Etiquetes
Bonet ha remarcat que els socialistes catalans estaran al costat del Govern 'en tot moment en relació a l'exigència imprescindible del compliment del contingut de l'acord de finançament que incorpora de la quantia del fons de competitivitat'. 'Estarem en tot moment al costat del Govern aquí i allà on toqui', ha ressaltat. En aquest context, ha manifestat que només esperen que els hi diguin com i saber quina és l'estratègia que proposen. 'La predisposició hi és tota, però cal una altra forma de fer', ha apuntat, al temps que ha demanat al Govern que lluiti i tindrà al PSC al costat 'en tot moment'. Ha apuntat que una bona manera seria convocar-los a una trobada formal.

Bonet ha remarcat que els socialistes catalans estaran al costat del Govern 'en tot moment en relació a l'exigència imprescindible del compliment del contingut de l'acord de finançament que incorpora de la quantia del fons de competitivitat'. 'Estarem en tot moment al costat del Govern aquí i allà on toqui', ha ressaltat. En aquest context, ha manifestat que només esperen que els hi diguin com i saber quina és l'estratègia que proposen. 'La predisposició hi és tota, però cal una altra forma de fer', ha apuntat, al temps que ha demanat al Govern que lluiti i tindrà al PSC al costat 'en tot moment'. Ha apuntat que una bona manera seria convocar-los a una trobada formal.

Se li ha preguntat de mil formes si donarien suport a la proposta d'ERC del Congrés i Bonet ha insistit una i altre vegada que donarien suport al Govern en el què li demanés, però ha instat a l'executiu a deixar clar què és el que volen. Ha preguntat si el Govern els hi demana que votin la proposta d'un altra grup parlamentari. 'Ens tindrà al costat pel què ens demani', ha recalcat. 'Té el nostre suport només cal que ens digui com', ha apuntat. De fet, ha dit que primer volen saber en quin escenari s'està jugant i quina és l'estratègia, ha reiterat.

El PPC votarà a favor dels fons

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha assegurat que el seu grup parlamentari està disposat a votar la iniciativa d'ERC en cas que el contingut d'aquesta passi perquè 'es compleixi la llei' i perquè 'es pagui el 2011 el fons de competitivitat'. Tot i això, no s'ha mostrat partidari de signar la proposició no de llei, tal com el Govern ha demanat a tots els diputats catalans. 'No tenim hàbit de signar les propostes d'ERC', ha dit, 'tenim el costum de signar les nostres'. Tot i això, ha deixat clar que 'el més important no és qui la signa, sinó qui la vota' i ha previst que es 'trobaran' en el moment de la votació. A més, ha recordat que els populars han presentat la seva pròpia iniciativa al Senat reclamant al govern espanyol que pagui a Catalunya els 1.450 MEUR i que no demana a la resta que la signin, sinó que la votin.

Millo ha instat el Govern a no fabricar 'cortines de fum' demanant un front comú pel fons de competitivitat i a buscar aquesta unitat amb altres comunitats autònomes que es troben en la mateixa situació. En aquest sentit, el portaveu popular creu que Catalunya pot tenir complicitats amb comunitats governades pel PP, com la madrilenya o el País Valencià. Per això, creu que el Govern ha de buscar els fronts comuns en el si del Consell de Política Fiscal i Financera. Millo considera que aquesta hauria de ser l'acció del Govern en lloc de fer 'discursos grandilocuents' i 'perdre el temps'.

ICV-EUiA vol que es convoqui la comissió mixta d'afers econòmics

Des de ICV-EUiA s'afirma que en aquest tema estaran al costat del Govern però se li reclama que convoqui la comissió mixta d'afers econòmics i fiscals Estat-Generalitat perceptiva segons l'Estatut per abordar aquesta qüestió. Donat que de moment el Govern no l'ha convocat els ecosocialistes han presentat iniciatives a Parlament i Congrés perquè la comissió mixta es presenti el més aviat possible.

Iniciativa ha criticat tanmateix la posició des de la qual el Govern reclama els diners del fons de competitivitat. Els ecosocialistes consideren que els arguments de l'executiu perden força quan renuncien als ingressos de la Generalitat rebaixant la recaptació fiscal i per tant 'reconeixent que malgrat la situació actual es pot permetre el luxe de prescindir d'ingressos propis'. Pel que fa a les iniciatives presentades pels diferents grups per reclamar el cobrament del fons, ICV-EUiA ha assegurat que mentre aquesta sigui la reclamació hi donaran suport. A partir d'aquí, Dolors Camats, portaveu parlamentaria, ha valorat que aquesta multiplicitat d'iniciatives respon a que cadascú intenta utilitzar el tema 'pel seu us de fruit' i, en referència al PSC, ha declarat que cadascú pot fer el que vulgui perquè 'cadascú sap on vol estar'.

Simó: 'No hem rebut cap resposta del PSC'

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha demanat als 25 diputats del PSC que treballin per fer complir el que està pactat i ajudant al Govern. 'Sinó no sé amb quina cara poden mirar la ciutadania del país criticant determinades qüestions, però no ajudant el Govern a que es compleixi allò que és llei'. De fet, ha fet una crida especial als socialistes catalans a donar suport la proposta que el grup d'ERC ha presentat al Congrés dels Diputats. Una iniciativa que segons ha explicat rebria el suport d'ICV i CiU al Congrés i el no del PP. 'El PSC sembla que els crema a les mans, però no hem rebut cap resposta', ha remarcat. Simó per això ha dit que s'adreçava 'especialment' al PSC 'perquè tenen un pacte amb el PSOE que és qui governa a l'Estat'. Així mateix, ha instat a tots els grups polítics amb representació al Parlament que compleixin amb el que està pactat.

Des de Solidaritat s'han menyspreat les crides del Govern a fer un front comú per reclamar el fons de competitivitat. Segons ha clarificat el diputat Uriel Bertran, Catalunya no pot perdre el temps en fronts unitaris per negociar coses ja establertes. 'Si hem de fer fronts comuns és per avançar', ha declarat Bertran abans de titllar d'insult a la intel·ligència dels catalans i de pèrdua de temps la negociació i reivindicació dels 1450 milions del fons de competitivitat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Pere el Digne fletxa Granollers
22 d'abril de 2011, 17.09 h

Si algú ha de demanar disculpes ets tu, per la teva mania persecutòria a ERC i per la tabarra constant sobre aquest tema. I creu-me, vés al psicòleg o al psquiatra, tu mateix i tothom qui t'ha d'aguantar hi sortirà guanyant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 d'abril de 2011, 13.55 h

El més trist de tot és que aquell partit històric anomenat ERC encara no ha demanat perdò als catalans per haver lliurat TOTES les institucions politiques de Catalunya que han pogut a aquests P$OElerrouxistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 d'abril de 2011, 11.38 h

El P.S.C. mai no votara en el congres espanyol en contra del P.S.O.E., la màfia del Baix LLobregat te controlat el partit, Nadal, Iceta, Maragall, etc., no pinten res, els autentics dirigents son, Chacón, Zaragoza, Montilla, Corbacho, etc., gent mediocre però útil per el P.S.O.E., tots ells disposats a defensar els interessos espanyols abans que els interessos catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
20 d'abril de 2011, 10.51 h

Primer, el PSC mai votarà en contre del PSOE, per que ELLS son PSOE, o no recordeu quan ho va dir R.Z.?. Es com els del PPC ha que ve la C? El P.P. i la C. estan barallats a mort. I per els de "bona fe" es més fàcil la independència que el concert economic. El dia que Espanya no pugui espoliar a Catalunya, la U.E la intervendrà o la fotarà fora de la U.E. I asclar els polítics catalans que cobren el que cobren.... (pobrets) no ho veuen, i això vol dir que son curtets o un BOTIFLERS peri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan Vaicaure fletxa Pla de Lleida
20 d'abril de 2011, 10.08 h

Portem més de 30 anys de democràcia, ...algú es pot creure que el PSc-PSOE i el PPc votaran alguna cosa al parlament espanyol contravenint el que li digui el partit-matriu espanyol? Em jugo un pèsol a que al final els primers trobaran alguna excusa per no fer-ho i respecte als segons tot es pur tacticisme al servei del PP espanyol i arribat el moment ens tornaran a negar un finançament a l'estil del concert econòmic. Podem fer tantes crides com vulguem, però la realitat és tossuda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 d'abril de 2011, 07.50 h

De moment, el P$C només va possant condicions, a l'hora de la veritat ja veurem en qué acaba la seua "garantia de suport", que en temo que com sempre acabarà amb no res. Ja trobaran alguna excusa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.