directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Escepticisme al tripartit després de reunir-se amb Rigau per les retallades d'Educació

ICV considera que la consellera ha 'enterrat' el Pacte Nacional d'Educació

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La reunió celebrada en el marc d'un dinar entre la consellera d'Educació, Irene Rigau, i els diputats de la matèria dels grups parlamentaris no ha satisfet l'oposició. Els partits d'esquerres han criticat que de la trobada no s'hagi extret un detall més explícit de quins seran els ajustos pressupostaris del departament. ICV fins i tot ha qualificat la trobada 'd'enterrament del pacte nacional per l'educació'. A l'altra banda, CiU ha celebrat la voluntat de diàleg de la consellera.
La portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, ha destacat que després del dinar amb la consellera d'Ensenyament es mantenen 'les discrepàncies' amb els socialistes sobre la sisena hora i ha assenyalat que 'esperaran a tenir com ens han anunciat les línies pressupostàries per poder conèixer com es traslladen aquestes mesures'.

Per la seva part, Anna Simó, portaveu parlamentaria d'ERC, ha valorat la reunió com una primera trobada que no ha anat més enllà. En general, Simó ha ressaltat més la falta de respostes de la consellera en els temes plantejats com per exemple en el pas que tindrà el departament en els pressupostos. De fet Simó no considera que s'hagi extret cap novetat de la reunió i ha constatat que la consellera dona per 'finiquitat' el pacte nacional per la educació. Quelcom que per ERC no s'esgota amb l'elaboració de la llei. Pel que fa a la majoria de mesures plantejades, la conclusió de Simó és que el departament d'educació fa olor a ranci.

Pel que fa a ICV, la portaveu parlamentaria, Dolors Camats, ha explicat que les propostes de la consellera no els han convençut. De fet, la conclusió que n'ha extret és que la consellera ha enterrat el pacte nacional per l'educació i es queda amb el desplegament de la llei. Pel que fa a qüestions més concretes, des d' Iniciativa s'han queixat que Rigau no aprofiti la rebaixa del 5% en el sou dels professors per contractar nou personal i que la conselleria apliqui pràctiques d'empresa de treball temporal en la seva política contractual. 'Que ens digui que una part del professorat que no arribi a treballar durant nou mesos a l'estiu ja cobrarà l'atur i que ja tornarà a ser contractada al setembre', no ens sembla que siguin les pràctiques de l'administració. Segons Camats la consellera també s'ha referit als equipaments assenyalant que aniran amb retard i que n'hi ha que es deixaran de fer.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
20 d'abril de 2011, 13.56 h

L'enunciat de la noticia confirma quelcom que molts sospitem, i és que el tripartit, malgrat que ho vulguin amagar, és més viu que mai,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
FERRAN DE MIGUEL fletxa Cerdanyola del Valles
20 d'abril de 2011, 12.55 h

No son esceptics... son senzillament inútils i incapaços d'actuar d'acord amb els interesos de Catalunya. Lo d'ells, (com tot alló que sona a esquerra) es actuar per dogmatisme. Incapaços de pensar i de tenir criteri, es vellugan pel mon, a base de "catecismes" escrits per els seus "gurús" que els indican el camí, sense adonar-se de que ara som al 2011, i els textos, ells el váren escriure fa mes de cent anys... que com es pot comprovar, per ells no han pasat i encara reclamen lluitas de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
20 d'abril de 2011, 10.14 h

Les dones lletges del bipartit es deixen dominar per els mascles, potser que parlin per elles mateixes, la pregunta és, estan a l'alçada dels seus càrrecs? jo crec que no , no faran les coses bé perquè no poden , no volen , no saben
UF! pobres criatures i pares , la feina serà feixuga
Què Deu ens ajudi a tots plegats, AMEN


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
francescc fletxa Barclona
20 d'abril de 2011, 08.43 h

Si l'Alumne/a no sent al seu costat, des de petit/ta, uns pares decidits en tot el procés i entorn, amb certa capacitat de formació, el percentatge de joves despistats que no poden consolidar una capacitat per saber què és el els hi convé, no anirem bé. en el Cens del 1991, el coeficient d'analfabetisme als barris perifèrics i cinturó de la Ciutat de Barcelona hi era al voltant del 16%. Aquesta dada rosega conseqüències, de tota mena ,per un temps llarg.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.