directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La doble vara del Defensor del Poble

Enrique Múgica decideix no interposar recurs contra l'Estatut d'Andalusia, amb articles idèntics a l'Estatut català, que sí que va denunciar

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Representa que vivim en un estat democràtic, però ni les més altes institucions tenen clars els conceptes de llibertat i igualtat que la democràcia implica. L'últim òrgan estatal que interpreta aquests drets a la "torera" és el Defensor del Poble espanyol que, casualment, manté una actitud contrària a Catalunya al presentar un recurs contra l'Estatut català però alhora no denunciar l'Estatut andalús, que inclou articles idèntics als que van escandalitzar a aquesta institució. La doble vara continua perjudicant al Principat.
enrique múgica defensor pueblo poble
Enrique Múgica, el Defensor del Poble

Comparteix
   


Etiquetes
El Defensor del Poble, Enrique Múgica, ha decidit no interposar recurs d'inconstitucionalitat sobre la llei orgànica de reforma de l'Estatut d'Andalusia, "davant de les nombroses peticions rebudes en aquest sentit i després d'un complex i rigorós procés d'anàlisis", segons s'explica en un comunicat del gabinet.

En aquest sentit, apunta que "tot i que les qüestions suscitades per aquesta norma poguessin ser, en part, similars a les que van motivar el recurs sobre l'Estatut català", el Defensor entén que "la tasca de garantia de drets i llibertats públiques dels ciutadans, i de vigilància del principi d'igualtat dels mateixos, en el marc de les reformes estatutàries, ja es dóna per complimentada amb el citat recurs".

Així mateix, ha puntualitzat que els textos "posteriors no incorporen novetats significatives que precisin d'una nova intervenció en exercici de la seva legitimació constitucional".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joaquim fletxa Igualada
21 de juny de 2007, 01.12 h

vara? Barra i caradura és el que té aquest paio.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan Escòlies fletxa Barcelona
20 de juny de 2007, 18.42 h

El problema dels "Estatutos" es l'adjectiu que porten al darrera. Per exemple "de Catalunya". El reste del texte els importa poc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de juny de 2007, 16.33 h

Se suposa que el «defensor del poble» té la missió de defensar al poble de les injustícies dels governants, no de fer ell mateix injustícies contra el poble. La seva actitut és mesquina com a polític i com a ésser humà, perquè amb la seva conducta venjativa contra tots els que a l'Estat espanyol defensen altres nacions que l'espanyola, encara que sigui per mitjans pacífics, traeix la memòria del seu germà assassinat per ETA, que no es merexia que ningú embrutés d'aquesta manera e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa Sitges
20 de juny de 2007, 13.47 h

un cop més, l'Estat ens demostra quin es el concepte igualitari i democràtic de les seves institucions. Ara més que mai ens cal la sobirania de veritat,!!!INDEPENDÈNCIA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Bucarest fletxa Barcelona
20 de juny de 2007, 11.36 h

Múgica, Defensor del Pueblo Español, ha mugit; vull dir que ha parlat. És que la seva manera d'expressar-se forma més aviat part del món animal, del món de les bèsties de granja, amb el seu univers de lladrucs, ventositats i alès pudents, tan íntimament relacionat a la vida social espanyola. La ciència mèdica veterinària té un camp immens en l'estudi clínic d'aquest home (i de tot el país que representa, de fet).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.