directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Terribas desmenteix que TV3 tracti els espectadors balears 'com a estrangers'

És contrària a la compra dels drets per a tot el territori de parla catalana com demanaven ERC i PSM

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La directora de TVC, Mònica Terribas, ha sortit al pas de la polèmica generada arran de la substitució de les emissions de TV3 a les Illes Balears per les del canal internacional de la cadena. Terribas nega que es tracti els espectadors balears 'com a estrangers'. TV3cat inclou 'tota la producció pròpia' i només deixa d'emetre a les Illes els programes comprats, 'a través de la FORTA', que també té comprats IB3. Terribas subratlla que l'acord s'ha fet 'per garantir precisament que TV3 arribi a tots els punts dels Països Catalans'. Terribas creu que no té sentit comprar els drets d'emissió per a tots els territoris de parla catalana tal i com han demanat ERC i el PSM.
monica terribas tv3
Comparteix
   

La directora de TV3 ha volgut 'explicar molt bé' què està passant amb les emissions de TV3 a les Illes Balears arran de la desinformació que, segons Terribas, existeix aquests dies sobre el tema. Terribas ha explicat que fins ara TV3 emetia en condicions 'alegals' en territori balear. La mateixa situació que es donava al País Valencià, situació que 'legalment ha permès que es tanquin els tres repetidors i quedi cega una zona on moltes persones volien veure TV3'.

La directora, en un to incansablement pedagògic, ha explicat que les comunitats autònomes no poden 'crear cap canal', tan sols 'poden gestionar-los'. Això significa que cada govern autonòmic decideix quins canals es veuen dins el seu territori. L'apagada analògica de l'abril de 2010 complicarà encara més aquesta situació.

Catalunya disposa de dos múltiplex per emetre en digital. A partir de l'apagada analògica aquí es veuran en digital Canal 9 i IB3, això significa que Catalunya ocuparà dos dels canals de què disposa per permetre que els espectadors catalans puguin veure la televisió balear i valenciana. Per això Terribas ha titllat 'de greuge contra la bona voluntat catalana el tancament dels repetidors valencians'.

A les Illes Balears, amb l'acord de l'1 de juny de reciprocitat, quan arribi l'apagada analògica es podrà continuar veient el TV3cat. Un canal que inclou tota la producció pròpia de la televisió catalana i que omple els espais on s'emeten productes que s'han comprat a l'estranger amb altres programes que s'agafaran del K3/33. D'aquesta manera, segons la directora, es vetlla 'legalment' perquè les persones de les Illes puguin veure tota la programació que es fa en català des de Catalunya.

No té sentit comprar els drets per tot el territori de parla catalana

Qüestionada sobre la possibilitat de comprar els drets per emetre productes estrangers, com ara pel·lícules, a tot el territori de parla catalana, Terribas s'ha encongit d'espatlles i ha explicat sorpresa que 'podríem comprar-los tots, però després no ho podríem emetre'. El problema torna a ser el mateix, si TVC pagués els drets per emetre 'Huff' a València, la productora americana li cediria els drets per explotar la sèrie allà, però sense el permís del govern valencià no la podrien emetre.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
5 de juny de 2009, 11.15 h

Quan el 2003 ERC va arribar a la secretaria de comunicació de la generalitat, TV3 es veia a Mallorca i a valència. Avui, amb ERC encara a la secretaria de comunicació, ja no. Que m'expliquin que és el que fan pels Països Catalans si ni això han aconseguit. Molt eslògan, molta crítica al PSM i al Bloc i alhora de la veritat res de res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa València
5 de juny de 2009, 10.21 h

És que ens prenen per ximples? És que ja no queda vergonya, en aquest país?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de juny de 2009, 09.57 h

El que en Tresserras i en Sáez estan fent amb TV3 i Catràdio no té nom....o si, però és tan gros que fins i tot costa d'escriure-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.