directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Climent creu que ACPV no podrà reunir a temps els 800.000 euros de multa que els imposa Camps

Assegura que l'única solució passa per l'aprovació a Madrid de la iniciativa legislativa popular que autoritzi i reguli les emissions, que el PSOE ha paral·litzat

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, reconeix que és molt difícil reunir abans de finals de maig els 800.000 euros que els reclama el govern valencià com a multa per haver emès TV3 de manera alegal. Tot i que Climent va engegar fa uns mesos una campanya de recollida de fons per pagar a la multa -mitjançant l'emissió de bons i donacions per Internet-, sembla ser que l'entitat no arribarà a recollir els diners abans que s’acabi el termini establert per a pagar la sanció. Per tant, assegura que l'única solució possible passa perquè s’aprovi la Iniciativa Legislativa Popular signada per 650.000 persones -entre elles, Pep Guardiola- que es va fer arribar a Madrid i que el PSOE va frenar per decisió del govern Zapatero, que demana que es vegi TV3 al País Valencià.
felip puig, miquel iceta, eliseu climent, muriel casals, dolors camats, anna simó, tv3, televisió sense fronteres
Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat: 'L’única solució que té tot aquest conflicte és que el govern central, més enllà del múltiplex, que això és una història que jo crec que és una fal·làcia, aprovi realment la iniciativa legislativa popular que van presentar gairebé 700.000 persones', ha assegurat.

El president d'ACPV també s’ha mostrat convençut que anar contra el catalanisme dóna rèdits polítics al País Valencià.

Oposició de Zapatero
El govern espanyol va fer públic el 18 d'octubre el seu rebuig a la ILP perquè la seva aprovació 'tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris'. El ministeri espanyol de la Presidència argumentava el seu rebuig en virtut de l'article 134.6 de la constitució espanyola, que estableix que 'tota proposició o esmena que suposi l'augment dels crèdits o disminució dels ingressos pressupostaris requerirà la conformitat del govern per a la seva tramitació'.

Segons apuntava el ministeri, la ILP Televisió Sense Fronteres pretén ampliar la xarxa de difusió de titularitat i gestió estatal per donar cobertura i garantir aquestes emissions sense que les comunitats autònomes hagin de fer ús d'aquestes capacitats que ja estan a la seva disposició.

Això requeriria la planificació de nous múltiplexs digitals a la banda que quedés disponible atesa l'ocupació de la banda de freqüències utilitzada per a la difusió terrestre. En aquest sentit, seria l'Estat qui hauria de finançar els costos dels nous múltiplexs per a les comunitats autònomes afectades, cosa que suposaria un cost anual d'aproximadament 15 milions d'euros.

Així, segons el govern espanyol, s'haurien de dedicar una gran quantitat de recursos per intentar replanificar tots els múltiplexs digitals actuals amb un gran cost econòmic per a l'administració. Un cos que segons assenyala oscil·laria entre els 600 i els 800 milions d'euros destinats a compensar els costos dels operadors de televisió i usuaris, així com el moviment de canals per alliberar el dividend digital.

Per altra banda, la introducció d'un nou múltiplex digital provocaria la necessitat de revisar tota la coordinació internacional i modificar els canals dels nous múltiplexs ja atorgats als operadors. Segons el govern espanyol els costos serien encara més alts si s'adoptessin les mesures necessàries per tal de garantir la radiodifusió de TV3 a territoris de fora de l'estat espanyol, com ara Andorra o l'Alguer.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ll. B fletxa Granollers
2 de maig de 2011, 20.05 h

Suposo que els bancs o excaixes podrien donar-li un prestem. Així hi hauria més temps per organitzar actes públics per a recollir fons en benefici d'ACPV. Des de la desinteresada actuació de conjunts musicals, fins a organitzar un partit Barça-Selecció Valenciana (o dels jugadors valencians que hi estiguin disposats) al Camp Nou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa Bcn
21 d'abril de 2011, 21.14 h

Tot el meu suport a ACPV i, si cal, econòmic també (fins uns límits, no sóc milionari). Ara bé, pagar una multa desorbitada per un concepte que no em pareix just en absolut, no. Si Camps vol anar d'Armani que segueixi furtant dels impostos dels valencians, però no de la resta de PPCC. Ho diu un català d'adopció que va viure molts anys al País Valencià, en temps del sinistre Zaplana, i que faria el que fos per tal que ACPV segueixi mantenint la flama i que TV3 i Cat.Ràdio es puguen re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Emili fletxa TERRASSA
21 d'abril de 2011, 12.34 h

Tot el que està fent Camps contra la llibertat del "seu" poble per veure TV3, ÉS CONSTITUCIONAL? On ho diu això? O és que considera TV3 com una emisora estrangera, per tant no espanyola?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
21 d'abril de 2011, 11.25 h

El règim colpeja dur i tanca televisions al PV. Com no ha passat a Veneçuela ni l'afectats és l'oligarquia de torn, no passa res. I nosaltres a tragar, i a cridar ben alt que vivim en una democràcia. A que sí, ERC?

Per què passa açò? Perquè les classes que defensen els partits oficials, CiU i la majoria d'ERC, ixen beneficiades de l'espoli que Espanya i la UE fan a la resta del món. Amb lo de menjar no s'hi juga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
21 d'abril de 2011, 11.03 h

españa és una rèmora, com no ho veuen la majoria dels valencians i s'aboquen a ajudar un acte totalment injust? és incomprensible companys. Ja no és per TV3, sinó, per una injustícia flagrant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Emili fletxa TERRASSA
21 d'abril de 2011, 09.41 h

Sembla mentida que el PSOE faci el joc al PP per anar contra Catalunya. Socialistes contra tota una societat, no sé ni com menjar-m'ho i en una cosa tant senzilla ! ! ! ! només arribo a la conclusió que els veÏns sempre pensen que CONTRA CATALUNYA TOT S'HI VAL. Això nOmés es pot trencar amb INDEPENDÈNCIA TOTAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa València
20 d'abril de 2011, 16.32 h

Molt fàcil, Tomppa de Sabadell, desqualificar: sàpigues que si ACPV no paga, Camps embarga. No cregues que no ens fa ràbia la situació, als valencians. Amb eixos diners tots preferiríem fer 1000 coses diferents, però ara cal SALVAR ACPV!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
20 d'abril de 2011, 15.17 h

Trobo patètic a pagar ni un duro a una cosa il·legal i anti-democràtic com es tancar emissió de TV3. No serià millor a fer quelcom útil com crear un diari a Valencià en la seva llengua propi que no pas enviar aquesta diners a Camps per comprar més roba ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.