directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vidal-Quadras acusa el Govern de tractar d'evitar que els indígenes equatorians 'aprenguin espanyol'

'Només amb l'entrada d'Andorra a la UE o amb la 'independència de Catalunya' el català serà oficial a Europa'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PP a les eleccions europees, Aleix Vidal-Quadras, ha recriminat al Govern la inversió d'un milió d'euros a l'Equador, en assegurar que es tracta d'una estratègia de la Generalitat per 'evitar' que els equatorians 'aprenguin espanyol'. Encara en matèria de llengües, en aquest cas el català, el candidat del PP ha reiterat que només amb l'entrada d'Andorra a la UE o amb la 'independència de Catalunya' el català aconseguirà ser oficial a Europa. El candidat popular, però, ha centrat la seva intervenció en l'acte de tancament de campanya a Tarragona en atacar el líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha considerat com el 'producte més genuí del fracàs del socialisme'.
alejo vidal quadras ppc sanchez camacho
Comparteix
   

En clau catalana, Vidal-Quadras s'ha referit al recent viatge del vicepresident del Govern, Josep Lluís-Carod Rovira, a l'Equador, i de la inversió d'un milió d'euros que el Govern va destinar per a la promoció de les llengües indígenes. Segons el candidat popular, l'objectiu real de l'Executiu català amb aquesta inversió era 'evitar' que els indígenes equatorians aprenguessin 'espanyol'.

Pel que fa al català, Vidal-Quadras ha tornat a repetir als partits que defensen l'oficialitat del català al Parlament Europeu que no és possible equiparar una llengua 'cooficial' amb una llengua 'oficial'. 'Ho poden seguir demanant tota la vida però mai ho serà', ha assegurat el candidat popular, que ha afegit que només hi ha dues opcions per tal d'aconseguir l'oficialitat: l'entrada d'Andorra a la UE, tal com va plantejar Vidal-Quadras aquest dimecres, i també que Catalunya sigui 'independent'.

'Agents comercials de la marca Zapatero'

Vidal-Quadras ha dedicat la major part de la seva intervenció a Tarragona en atacar el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha considerat com 'el producte més genuí del fracàs del socialisme'. Segons el candidat popular, Zapatero ha 'eliminat' del PSOE 'a tots els socialistes de veritat'. 'Pepiño, Trini, Bibi, Sebastián, Chacón', ha dit, 'aquests no són socialistes, són agents comercials de la marca Zapatero', i ell i les seves 'gruppies' no pinten 'res' a Europa.

Camacho reivindica el triplet

La presidenta del PPC ha fet una crida a la mobilització dels votants per aconseguir 'el triplet', guanyant les eleccions europees del pròxim 7 de juny, i posteriorment també les autonòmiques i les generals. Sánchez-Camacho s'ha referit també a la visita aquest dijous del president del govern espanyol, a qui ha recriminat no haver trepitjat Catalunya en un any, després d'haver fet als catalans 'mil promeses' i haver-ne complert 'zero patatero'.

Encara clau futbolística, Sánchez-Camacho ha comparat el Barça amb el PPC, després que el president del PP de Tarragona, Alejandro Fernández, la hagi presentat com la 'Pepa Guardiola' del partit. Durant la seva intervenció, un dels assistents a l'acte ha aixecat una pancarta on s'hi podia llegir: 'Alícia en el PP de las maravillas'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ferrer fletxa Sabadell
5 de juny de 2009, 17.52 h

Aquest home al final resultarà ser independentista i tot, no saps el favor que ens fas, cada cop que parles, l'independentisme creix, gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de juny de 2009, 09.54 h

Gràcies Vidal-Quadras per indicar-nos el camí


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.