directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un centenar de manifestants demanen l'absolució de Núria Pòrtulas

Just un mes abans del judici a l'Audiència Nacional espanyola

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers del centre de Girona per demanar l'absolució de Núria Pòrtulas, la jove de Sarrià de Ter que va ser detinguda el 7 de febrer de 2007 sota la llei antiterrorista acusada de col·laboració amb banda armada. Quan falta poc més d'un mes per a la celebració del judici a l'Audiència Nacional espanyola, el proper 13 de juliol, familiars i amics denuncien el que consideren que serà 'un judici polític on es jutjaran idees, maneres de pensar i de viure'. La manifestació ha sortit de la seu d'IC-V, on s'ha penjat una pancarta contra el partit i s'han llançat proclames contra el conseller Joan Saura, i ha finalitzat als Jutjats de Girona.
núria pòrtulas, llei antiterrorista, manifestació
Comparteix
   

Una gran pancarta amb el lema 'Fora la llei antiterrorista. Núria lliure' ha encapçalat la comitiva, que s'ha desenvolupat sense incidents i ha causat mínimes retencions de trànsit a les principals vies de la capital gironina com la Gran Via de Jaume I o la carretera de Barcelona. 'Jo també sé fer un còctel molotov', 'Núria absolució, Saura a la presó' o 'Iniciativa, partit policial' han estat els eslògans més corejats pels manifestants, que tenen una nova cita el proper 11 de juliol, dos dies abans del judici. 'També se sortirà de la seu d'IC-V i s'acabarà a la plaça Constitució, on es farà un sopar solidari. L'endemà, 12 de juliol, es faran busos cap a Madrid per assistir al judici de l'Audiència Nacional', ha comentat Monerris.

'Som conscients que la detenció i l'empresonament de la Núria durant quatre mesos a la presó de Soto del Real no va ser una equivocació', ha criticat la cosina de Núria Pòrtulas. 'La repressió de les persones i moviments combatius no és un error sinó una estratègia del poder per tal de criminalitzar-los', ha continuat Monerris, que ha recordat que Núria Pòrtulas s'ha de presentar un cop per setmana a la comissaria i no pot traspassar les fronteres estatals. L'acusació del fiscal a la jove de Sarrià de Ter és de col·laboració amb banda armada i demana 5 anys de presó, 6.500 euros de multa i 15 anys d'inhabilitació absoluta. La família de Núria Pòrtulas considera excessiva la pena i que 'no s'ajusta a la realitat'.

'Des de l'Assemblea de Suport a la Núria Pòrtulas no callarem i seguirem treballant per l'absolució de la Núria i la seva llibertat real i sense restriccions', ha finalitzat Monerris.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.