directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcaldable de PxC a Badalona és un històric antiindependentista condemnat a 8 anys i mig de presó

Carlos Francisoud encapçala la llista d'Anglada a la ciutat de García Albiol · Va participar en una vintena d'atemptats contra seus de l'MDT, la Crida, 'sex-shops' i centres mèdics on s'hi practicaven interrupcions voluntàries de l'embaràs

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC) de Josep Anglada ha designat l'històric dirigent ultradretà i antiindependentista Carlos Francisoud Araguàs com a cap de llista de la formació a Badalona, on mirarà de restar algun vot sobretot al popular Xavier García Albiol, conegut arreu del país pel seu discurs marcadament antiimigració. La designació de Francisoud per una plaça difícil per a la PxC com és Badalona no s'ha fet a la babalà, sinó que Anglada l'ha designat basant-se en el seu provat currículum personal, pel qual va arribar a ser condemnat a 8 anys i mig de presó.
Francisoud, àlies Jordi, va liderar durant els anys 80 l'organització violenta Milícia Catalana, que es va especialitzar en atemptats contra seus del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), del Moviment d'Esquerra Nacionalista (MEN) i de la Crida a la Solidaritat, sex-shops, locals regentats per homosexuals i centres mèdics on s'hi practicaven interrupcions voluntàries de l'embaràs, com la Clínica Dexeus de Barcelona. També van amenaçar la companyia de teatre Els Joglars, a qui acusaven de 'satiritzar amb el catolicisme'. Entre 1985 i 1987, Milícia Catalana va arribar a protagonitzar disset atemptats.

Francisoud (20 anys) va ser detingut el 1987, juntament amb Juan Carlos Criado Guasch (23 anys) i tres companys més de la mateixa formació, i va ser condemnat a vuit anys i sis mesos de presó pels delictes d'associació il·lícita, estralls, atemptat frustrat i robatori amb intimidació frustrat.

Possibles vincles policials o militars
Quan van ser detinguts, la policia els va requisar tot un seguit d'informació d'allò més precisa 'sobre les activitats de diverses desenes d'independentistes catalans', segons que va informar el diari El País citant fonts que havien tingut accés als documents intervinguts. 'Les característiques de la informació que estava en poder del grup suggereixen que els detinguts tenien l'empara d'alguna estructura important o que, en el seu defecte, tenien accés a dades reservades dels arxius policials i a informació molt restringida', prosseguia el diari.

'Hi ha informació molt precisa, com la participació en manifestacions, quantitat i data de detencions..., una informació que és gairebé impossible d'obtenir sense la participació d'una organització potent o de fonts capaces d'accedir als arxius policials', assegurava El País.

Segons que va informar la policia, Milícia Catalana també tenia un informe del ministeri de l'Interior espanyol sobre l'atemptat a la revista El Papus, un informe confidencial sobre l'intent de cop d'Estat del 23F i dos documents d'identitat en blanc de l'exèrcit espanyol.

Vidal-Quadras
Després del seu pas per la presó, i ja als anys 90, Francisoud va enviar una carta al llavors dirigent del PP català Alejo Vidal-Quadras en què lloava la seva política 'patriòtica i espanyolista' i el qualificava com 'l'únic polític que sap què diu', segons que va revelar en el seu moment el setmanari El Triangle.

Moviment Patriòtic CatalàDesprés de la marxa de Vidal-Quadras, Francisoud va fundar el Moviment Patriòtic Català (MPC), que emprant la retòrica i els símbols propis de l'independentisme, en realitat dugué a terme diverses accions de caire espanyolista. També es té constància que va encapçalar l'associació Timbalers del Bruch, de caràcter neonazi, que va intentar atemptar contra un concert del cantant basc Fermín Muguruza el març del 2001. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Voltaire fletxa Rias Baixas
27 de maig de 2011, 16.05 h

A aquesta PXC la voten tots els inadaptats de l'espanyolam que encara sommien amb viure a Medina del Campo o Castro Caldelas (Orense).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Xavier fletxa Badalona
26 d'abril de 2011, 12.25 h

Què vol dir això de "la ciutat de García Albiol? us recordo, si no ho sabeu, que Badalona és molt més que aquests 4 desgraciats que volen aprofitar-se d'una situació difícil. A veure si mesureu una mica les vostres paraules, perquè a Badalona hi ha MOLTS catalans que es poden sentir ferits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
22 d'abril de 2011, 13.08 h

Aquest partit i el que representa es perillos i nefast pero si som realistes es simplement la resposta al bonisme i la tolerancia visceral que hi ha a l'altre extrem. Esta clar que si hi ha gent que els vota es pq estan farts de situacions que no son gens equilibrades. Es el bonisme el que provoca racisme i xenofobia, tenim un bon mirall a molts paisos europeus que no sent racistes en un principi i tenin molts mes anys d'experiencia amb la nova inmigracio ara hi voten quasi massivament a l'ext... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 d'abril de 2011, 11.33 h

Vaig néixer a Canyet (BADALONA) on encara i tinc casa, la meva sorpresa va ser trobar enganxat amb xinxetes a la soca d'arbres centenaris propaganda fixiste del PxC, la mala sort es que la mala qualitat del paper fa que no sigui bo per anar al water, no vaig tindre altre ramei que arrencar tota la propaganga i fotra-li foc, crema be.

Feixistes de merda aneu a fer propaganda a les espanyes.


VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JOSEP MARIA fletxa LA RIBERA NAVARRA
22 d'abril de 2011, 10.33 h

VAL A DIR QUE SOC A LES ANTIPODES D'AQUESTS PERSONATGES.
PERÒ ENTENC QUE DEMOCRÀTICAMENT ES BO QUE TOTS SABEM QUI SOM I QUANTS SOM.
ES CLAR QUE EL PP BUSCA VOTS EN CERCLES D'EMIGRANTS ESPANYOLS VINGUTS ELS ANYS 60, EN BARRIS GUETHO I QUE NO SENTEN CATALUNYA COM LA SENTIM LA RESTE DE CATALANS
AQUESTA FORMACIÓ DE L'ANGLADA VOL FER-HO EN CERCLES MES CATALANITZATS, QUE VEUEN EN L'EMIGRACIÓ RECENT UN PERILL PER LA CATALANITAT, L'ORDRE I LA FEINA.
TOT ES POLITICAMENT I DEMOCRATICAMENT CORRECTE, E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Immigrant fletxa El Vallès
21 d'abril de 2011, 23.01 h

#2 Això que dius és bastant inexacte, per no dir que és directament mentida. Només recordar-te, si no fer-t'ho saber en cas que no ho sàpigues, que Andalucia és una regió on històricament l'electorat del PP ha sigut essencialment residual, guanyant-li el PSOE (sense entrar en si el PSOE és d'esquerres o de centre). Als anys 60 una part molt important, entre la qual pots incloure gran part de la meva família, de la immigració que arribava a Catalunya provenia d'Andalucia. Ara bé, te... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
sol fletxa Manlleu
21 d'abril de 2011, 22.48 h

al país basc, els espanyols han il.legalitzat tot un seguit de partits per tenir alguna suposada relació amb alguna entitat propera a la violència. I ni tan sols els hi cal demostrar-ho.
Que passa?, les lleis espanyoles no s'apliquen a tots els integranta de l'estat espanyol??


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 d'abril de 2011, 21.28 h

#2 Una mica de respecte. Hi ha molts catalans, com jo per exemple, que som descendents d'aquests "bruts immigrants espanyols" de què parles.

Sembla curiós MPC digui que ser espanyol no és cap delicte. És clar que no ho és, el que sí que es un delicte és imposar-nos a aquells que no ho som o que no ho volem ser a ser-ho.

Quant a aquest individu, jo personalment no el votaria. En un principi PxC poden semblar respectuosos amb la nostra llengua i la nostra cultura, però no son més que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Badalona
21 d'abril de 2011, 17.56 h

SIsplau directe.cat quan parleu de partits antiimmigració, especifiqueu que el PP va en contra de la immigració no espanyola, nova immigració o altres formes, bàsicament contra els àrabs. Els anys 60 vem tenir una tongada d'immigrants espanyols però amb aquests no s'hi posa bàsicament perquè són el seu electorat. Si no s'especifica la notícia pot portar a no entendre's.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Antifa sempre fletxa Badalona
21 d'abril de 2011, 16.03 h

Anglada t'has desenmascarat!!! Fora feixistes dels ajuntaments!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.