directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós: 'La Catalunya pura és el principal enemic de la Catalunya lliure'

El líder d'ERC fa una crida a incloure la nova immigració en el procés cap el sobiranisme

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha alertat aquest dijous contra el nacionalisme 'radical' i 'intolerant' per l'assoliment de la sobirania a Catalunya. En una entrada al seu bloc, Puigcercós ha destacat la importància de fer partícep del projecte independentista la nova immigració. Segons Puigcercós, el projecte només té possibilitats d'èxit si assumeix una actitud inclusiva. Per això assegura que 'el nacionalisme radical esdevé un destorb per a aquest propòsit i posa de manifest que la Catalunya pura és el principal enemic de la Catalunya lliure'.
joan puigcercós, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha fet una nova entrada al seu bloc on, a través de la comparació amb el Quebec, destaca la importància que pot tenir la nova immigració en qualsevol procés cap a la independència que enceti Catalunya. Puigcercós aporta dades del darrer informe sobre l'estat de la llengua catalana, que indica que l'índex de coneixement i ús del català és més alt entre els nous immigrants que no pas entre immigrants de la resta de l'Estat i la segona i tercer generació d'aquesta.

A diferència del Quebec, on la immigració d'origen no francòfon no es mostra gaire interessada en el sobiranisme, aquesta dada vindria a demostrar que la nova immigració és potencialment propera al projecte catalanista. Per això Puigcercós destaca que, a diferència de 'l'actitud excloent de l'espanyolisme', el catalanisme ha d'assumir una actitud inclusiva per tenir èxit.

En aquest sentit, el líder republicà alerta contra el nacionalisme radical i alerta que aquest nacionalisme esdevé 'un destorb per a aquest propòsit i posa de manifest que la Catalunya pura és el principal enemic de la Catalunya lliure'. En conseqüència, Puigcercós conclou que la proposta sobiranista 'només reeixirà des de l'esquerra, si voleu des del centreesquerra, però mai des de postures neocons o conservadores'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
euro fletxa INDEPENDÈNCIA O MORT
22 d'abril de 2011, 23.13 h

Em semble qué, per el Sr. Puigcercós, i per a mí, (que no el conec de res), no hi ha ningú pur, perqué la puresa no existeix. Peró sí qué n'hi ha que s'ho pensen que son purs, per aixó volen fotre a fora als qué no son iguals que ells, perqué els consideren inferiors.
A Catalunya els imbècils qué es creuen purs, son els qué tenen por, de qué els que venen de fora siguin i demostrin que son mes llestos i els hi puguin treure el lloc. I tenen por de que els immigrans s'integrin a l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
22 d'abril de 2011, 21.22 h

#28 Perfecte, gracies que hi ha gent superior que ens pot aclarir als ignorants la veritat de la vida i pot traduir amb claretat el discurs del politic de torn, gracies maco.
Soc ignorant i inferior i esta clar que tancat d'enteniment, pero ni m'agrada el discurs que tu defenses ni m'agraden les politiques que el fomenten. Es trist, tants anys d'estudis i tants diners gastats, tantes vides que pasen per les meves mans ( i tu, s'en surten), pero soc un pobre ignorant que no en sap comprendre/ent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29 Jordi Gasulla Flavià
22 d'abril de 2011, 21.20 h

La Catalunya "pura"? Què és "pur", per al senyor Puigcercós? :-|


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
ivan fletxa Avinyó
22 d'abril de 2011, 20.15 h

#27 Perdona, però aquí em sembla que l'ignorant ets tú, per molts doctorats que tinguis, ja que sembla ben bé que no estàs entenent res del que diu Puigcercós. No ha dit pas que a Catalunya vingui tothom i que no hi hagi cap mena de control en temes d'immigració.A Catalunya hi ha immigrants, alguns més o menys integrats i altres com tu dius gens integrats i descontrolats, i que poden provocar conflictes. No nego que aquests problemes existeixen, i estic d'acord que el tema de la immigra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
22 d'abril de 2011, 19.30 h

#18 I tu ets sents "superior" com per a espetar a d'altres persones que son ignorants i xenofobs?
Disculpa, pero soc realista, no se quin es el teu nivell educatiu, el meu es un doctorat que em fa tenir una perspectiva del problema desde la sala d'urgencies d'un hospital public. He viatjat, estudiat i viscut fora del meu pais per aquest motiu i aixo tambe em dona l'oportunitat de veure les coses desde diferents punts de vista.
Practicar el bonisme absurd que s'esta practicant i criticar (a sobr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
ivan fletxa Avinyó
22 d'abril de 2011, 19.12 h

#25 Ara sí que estic completament d'acord amb tú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
ANTON fletxa san jose
22 d'abril de 2011, 18.33 h

IVAN # 24, Sembla que no m´he explicat be, ho tornare a fer, Independentistes.......catalans, castellans, marroquins ecuatorians (tena, justo molinero o ali bey) etc, etc, que creuen per sentiment, per economia, per altres raons que la creacio d´un estat es necessaria. Espanyols...catalans castellans, etc.etc. (lleida, chacon, nadal i altres ), que pensen que es poden millorar les relacions amb espanya, Colons.... catalans, castellans, etc.etc. (camacho rivera, canyas) que pensen que tenim qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
ivan fletxa Avinyó
22 d'abril de 2011, 17.43 h

#20 Trobo molt injust (i insultant) qüalificar als no independentistes i als immigrants espanyols de fa anys com a "colons". Hi ha de tot, alguns es van integrar perfectament i altres no. També molts catalans han hagut de marxar alguna vegada a altres països a buscar-se o simplement tractar de sobreviure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
ivan fletxa Avinyó
22 d'abril de 2011, 17.39 h

El que passa és que són dos problemes diferents. Una cosa és la qüestió de la immigració descontrolada i l'actitud "bonista", com diuen alguns, que és veritat que és un problema que ningú ha sabut o ha volgut afrontar de forma correcta, i una altra cosa és el que diu Puigcercós, que no té res a veure amb el tema de "papers per tots" ni coses d'aquestes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
22 d'abril de 2011, 16.31 h

En Puigcercós té raó en part. Cal tenir en comte que l'allau d'immigrants en alguns llocs ha estat desmesurada i ha afectat a la convivència, la seguretat i la precarització del mercat laboral, i qui digui que no: menteix, o no s'ha mogut de la seva torre d'ivori. Llavors no es pot demanar als catalans que siguem de pedra, a nosaltres si ens punxen també cridem. No es pot negar la veritat, encara que aquesta no sigui la que ens agradaria. Està molt bé pensar en tàctiques i estràtegies... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.