directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI es desmarca del front comú que proposa Mas per reclamar el fons de competitivitat

Jordi Pujol apel·la al 'sentit de país' del PSC per desencallar-lo · Diu que la relació actual entre Catalunya i Espanya és 'la pitjor' des de la dictadura

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La batalla pel fons de competitivitat no ha acabat. D'una banda Solidaritat Catalana per la Independència ha decidit no sumar-se al front comú que CiU ha demanat per reclamar-lo; de l'altra, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha saltat a la palestra i ha apel·lat al 'sentit de país' del PSC per desencallar-lo. Pel que fa a SI, Alfons López Tena ha dit que el seu partit no se sumarà al front comú per demanar el fons de competitivitat a l'Estat espanyol perquè, segons ell, 'és demanar almoina'. López Tena considera que CiU no es va esforçar per incloure el fons de competitivitat a la Llei de pressupostos que es va aprovar a Madrid el desembre de l'any passat. 'Per culpa d'això', ha dit, 'ara l'estat espanyol no té cap obligació legal de retornar el Fons de Competitivitat a Catalunya'. Segons el diputat, 'el govern català està enganyant la gent' perquè, en aquest cas, 'el front comú ja no serveix per res'. López Tena ha afegit que Solidaritat no serà 'còmplice' de 'l'engany'.

Comparteix
   


Etiquetes
Respecte el fundador de CiU, Pujol ha destacat que el Partit Socialista de Catalunya té una responsabilitat 'molt directa' perquè són els que poden 'donar el tomb"' i, per tant, 'la responsabilitat és encara més gran'. En referència al front comú proposat per Mas, Pujol ha afirmat que donar suport 'ara' al Govern de la Generalitat 'no vol dir donar suport al Govern, sinó al país'. L'expresident ha estat aquest dijous al Bages i en la conferència 'La nostra relació amb l'Estat espanyol' ha assenyalat que la relació actual entre Catalunya i Espanya és 'la pitjor' des de Franco.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Jaume fletxa Sitges
23 d'abril de 2011, 00.40 h

en resposta a Som i Serem: no saps ni qui soc, ni el que he fet al llarg de la meva vida. perdre el respecte demostra ser intransigent i molt poc educat. Per tenir un estat propi cal crear-lo, fer les estructures necessàries, feina que hi ha gent que fa anys està fent. En López Tena no ha fet rés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
22 d'abril de 2011, 21.40 h

Paraules d'en Miquel Badia sobre el valor, del seu dietari escrit a la presó:

"Jo admiro el valor i crec que aquesta qualitat és una de les més belles que pot tenir l'ésser humà. És un resum de les virtuts car inclou la dignitat i l'amor al proïsme a través de l'ideal. És l'home que estima el qui farà tota mena d'heroïcitats i de sacrificis. I els farà a través del valor que és una expressió de la voluntat que pot arribar al sacrifici.

Poc crec en aquells homes que es declaren ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep Blesa fletxa València
22 d'abril de 2011, 20.58 h

És difícil contestar a tanta bajanada. López Tena era ja així quan era al Consejo del Poder Judicial. Ja era així quan vivia a València. El que no tenia abans era els mecanismes per a poder actuar. Estar dins dins de l'estructura de l'estat serveix per a saber com funciona un estat. És 'now how' adquirit. Coneixement. El que m'estranya és que en Pujol, a la seua edat, pegue tantes bandades. Ara sols ens queda 'morralla al cove' ni tan sols peix. I España no està per a òsties i a punt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
No fotis ??? fletxa Casa meva
22 d'abril de 2011, 16.11 h

Crec que ens hauriem d'estar de valorar a n'en Lopez Tena (+ o -) i analitzar el missatge. El que simplement diu és que les forces parlamentàries catalanes que estan al congrés dels diputats, el passat desembre, van tenir l'oportunitat de poder presentar esmenes als pressupostos de l'estat per tal de que hi fossin inclosos la famosa partida pendent del fons de competitivitat, però no ho van fer.

Perquè ? No ho se... potser els hauriem de preguntar a ells, no ? El que si que sabem, i el P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
ANTON fletxa san jose
22 d'abril de 2011, 15.33 h

Fa molt de temps que segueixo al Sr. Lopez Tena, crec sincerament que es nessesari coneixer aquest home que per cert des.de fa molts anys no ha cambiat els seus plantejaments, es una persona preparada, diu les coses molt clares (alguns no els hi agrade), tambe se que es "politicament incorrecte", la pregunta es......com tractem als espanyols que son, colonialistes, mentiders, lladres, avantatgistes, tramposos..etc.etc. repeteixo ¿com els tractem?.
per cert no pertanyo a cap partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
montse fletxa Barcelona
22 d'abril de 2011, 15.10 h

TOTALMENT D'ACORD!

SI, SI. MOLT FREAKIES, PERO SON ELS UNICS QUE VAN EL QUE TOCA I ELS ALTRES NO TENEN NI COLLONS NI VOLUNTAT DE FER.

ENDAVANT LOPEZ TENA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ivan fletxa Avinyó
22 d'abril de 2011, 14.40 h

No sé si en López Tena pensava aquestes cosetes quan va acceptar entrar al Consejo General del Poder Judicial a proposta de CIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 d'abril de 2011, 14.02 h

#10 Home, curios que en parlis de dictadura, sera que t'anyores de la parauleta en questio.
Es per fer un estudi sociologic veure com s'utilitzen mots plens de barbarie per referir-se a fets o persones que lluiten per la llibertat. Deixes clar que no en coneixes a la persona de la que parles, o no parlaries aixi, tambe deixes clar que a tu el que t'agrada es viure en un pais (que potser t'importa ben poc)espoliat que fa el ridicul cada cop que els seus dirigents preguen i demanen de genolls 4 ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
22 d'abril de 2011, 13.44 h

Esta clar que els catalans no estem gens acostumats a que els politics siguin fidels als seus criteris i lluitin per defensar-nos, per aixo quan un partit en te un parell i tria no anar pel cami facil sino pel correcte, pel serios, pel que ens dura a la independencia, no amb paraules buides sino amb fets, que feu? els hi dieu frikies i ens quedem tant amples, oh, que llestos i assenyats que sou!
Doncs mireu, si lluitar per Catalunya sense baixar-se els pantalons devant d'ecspaña o no anar a de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jaume fletxa Sitges
22 d'abril de 2011, 13.38 h

mireu, aquest de SI, no saven qué fer per cridar l'atenció, es van omplir la boca de fer política alternativa i han muntat un partidet que és una dictadura del López Tena i el Bertran, tot basat en la demagogia , l'espectacle i l'insult. Clar que aquest neoindependentistes de dretes, aprofitats, tenen tot el dret de dir qualsevol tontería, el sistema democràtic que ells critiquen, els ampoara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.