directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els llibreters igualen les vendes de l'any passat gràcies al bon temps i a un increment de vendes fora de Barcelona

El Gremi calcula que s'assolirà una facturació de 19 milions d'euros

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Si a primera hora el Gremi de Llibreters de Catalunya pronosticava un lleuger descens de la venda de llibres, hores d'ara tot indica que el volum total s'aproparà al registrat l'any passat. Dos factors han alterat aquesta previsió, segons el Gremi. Un, el bon temps que ha fet a tot Catalunya, i l'altre, l'augment de vendes fora de la capital, afavorit pel fet que és festiu. El vicepresident dels llibreters, Jeroni Boixareu, ha destacat que molta gent de fora de Barcelona ha 'omplert el centre' i també que a moltes comarques les llibreries han rebut visitants forans que han fet créixer i molt les seves vendes. El Gremi calcula que la facturació igualarà els 19 milions d'euros registrats l'any passat.
sant jordi venda llibres
Comparteix
   


Etiquetes
De l'escepticisme a l'optimisme. En poques hores, la previsió de mal temps i la coincidència amb Setmana Santa i en festiu, han deixat de ser condicionants negatius per aquest Sant Jordi. D'entrada, el sol ha lluït tot el dia, cosa que ha animat els ciutadans a passejar, triar i remenar entre llibres i roses. De l'altra, la mobilitat arreu del territori pròpia d'aquestes dates, ha fet créixer el volum de vendes en multitud de llibreries de moltes comarques.

Aquesta és l'explicació del Gremi de Llibreters de Catalunya, que a mitja tarda ja calcula que la venda de llibres s'aproparà a les xifres de l'any passat, equivalents a 19 milions d'euros de facturació. A primera hora del dia, la previsió era lleugerament a la baixa, atenent als condicionants negatius. Finalment, però, s'ha girat la truita.

El vicepresident del Gremi, Jeroni Boixareu, ha volgut destacar en particular el què a passat fora de Barcelona. 'Aquests dies festius, les llibreries de comarques que no estan acostumades a rebre gent de fora de les seves poblacions han rebut molts visitants de Barcelona o d'arreu', ha senyalat. Aquest fet ha provocat que s'estigui venent 'xifres molt més altes que altres anys, i hi ha llibreries petites o mitjanes que estan venent el doble que altres anys, i n'hi ha d'altres de més grans que també estan venent molt més', ha dit Boixareu.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.