directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 06:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La venda de roses per Sant Jordi cau un 20% respecte l'any passat

Els productors fan una lectura optimista i diuen que han perdut menys del que esperaven

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La coincidència de la diada de Sant Jordi amb Setmana Santa feia que les previsions de venda de roses fossin, fa unes setmanes, les més pessimistes dels últims anys. Els productors esperaven una caiguda de vendes de fins al 30%, però finalment el mal ha estat menor i el descens ha acabat sent del 20%. En xifres absolutes, les vendes arriben als cinc milions de roses, un milió menys que l'any 2010. El portaveu del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Jordi Rodón, en fa una lectura optimista: 'Alguna cosa em deixat de perdre'. Rodón assegura que el sector està 'satisfet' perquè tot i que no s'han venut tantes roses com altres anys, s'han acabat venent més del que es preveia inicialment.
roses sant jordi diada rosa
Comparteix
   


Etiquetes
La lectura negativa d'aquestes xifres està en els preus i els marges de benefici. Les roses que s'han venut aquest any són més senzilles i a uns preus més 'ajustats' com a conseqüència de la crisi econòmica, segons expliquen des del Mercat de la Flor. Tot i la incertesa dels últims dies i la por al fracàs en les vendes, la davallada no ha estat tan traumàtica com s'esperava.

L'última vegada que Sant Jordi va caure en festiu i dins de la Setmana Santa va ser l'any 2000. Era Diumenge de Resurrecció i llavors la venda de roses va caure un 33%. Aquest 23 d'Abril, però, el descens en les vendes ha estat 'només' del 20%. El sector de la flor, a més, ha vist compensada part d'aquesta davallada per la venda de la flor tallada que aquests dies decora també els passos de Setmana Santa.

En aquest sentit, Rodón assenyala que altres flors tallades com el gladiol, el crisantem o el lliri, s'estan venent molt bé durant aquests dies. 'És un dia per vendre moltes roses, però altres flors tallades complementàries també estan sortint més del que estava previst', apunta el portaveu del Mercat de Flor i Planta Ornamental.

La rosa més damnificada per la caiguda de les vendes ha estat la flor d'importació. La producció catalana, concentrada sobretot a la comarca del Maresme, s'ha venut tota, mentre el que ha disminuït són les comandes a països com Holanda per la por dels floristes a tenir excedent.

Rodón explica que habitualment les comandes per Sant Jordi són més grans del que és necessari perquè molts floristes pensen en col·locar l'excedent uns dies més tard, amb la celebració de la diada de la Mare de Déu de Montserrat. 'Aquest any la por ha provocat que això no sigui així i tot el que s'ha demanat es vendrà per Sant Jordi i no hi haurà excedent'. Les comandes, detalla, han estat més ajustades a la venda prevista per aquesta diada.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.