directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Generalitat multa Telefónica i France Telecom per 'publicitat enganyosa' i 'clàusules abusives'

L'Agència Catalana del Consum (ACC) imposa una multa de 55.000 euros a la primera empresa i de 35.500 euros a la segona

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha imposat una multa de 55.000 euros a Telefónica i una altra de 35.500 euros a France Telecom per vulnerar els drets dels consumidors, segons ha informat en un comunicat el Departament d'Empresa i Ocupació. Pel que fa a Telefónica, s'han imposat dues sancions diferents. La primera, de 30.000 euros, per 'publicitat enganyosa' arran d'uns anuncis que apareixien a la seva pàgina web sobre el servei d'ADSL 24h més trucades. La segona, que suma 25.000 euros, s'ha imposat per incloure 'clàusules abusives' per als consumidors en els contractes, com ara la vinculació del contracte a la voluntat de l'empresari o la renúncia al fur del consumidor.
frau telefònic telèfon
Comparteix
   


Etiquetes
En el cas de France Telecom, les sancions ascendeixen a un total de tres. La primera d'elles, de 8.000 euros, s'ha imposat per 'publicitat enganyosa'. En aquest cas, es tracta de publicitat difosa per la televisió dels següents serveis d'Orange: Internet ADSL + trucades a telèfon fix, Internet + trucades i televisió i trucades a mòbils. El missatge principal que s'anuncia no correspon amb el preu real a pagar i la lletra petita que surt en moviment a la part inferior de la pantalla estableix quanties a sumar al preu publicitat (que no és el total). Tampoc informa de determinades permanències ni de limitacions per a navegar, ni tampoc dels preus per a trucades només a mòbils Orange o dels preus ofertats de trucades limitades a una durada, horaris determinats o destinacions concretes.

La segona sanció, que té un valor de 20.000 euros, s'ha imposat per incloure en els contractes 'clàusules abusives', com per exemple limitacions de drets en el moment de reclamar, reserves a favor de l'empresari en la interpretació del contracte, obstacles, així com dificultats desproporcionades per donar-se de baixa del servei, interrompre'l o suspendre'l. Finalment, la tercera multa, de 7.500 euros, ha estat per 'l'incompliment de les condicions de qualitat en la prestació dels serveis'. Així, Orange no tramitava les baixes dels consumidors que les havien sol·licitat, no prestava els serveis que havia donat d'alta i oferia d'altres de forma deficient.

Ambdós expedients sancionadors inclouen denúncies de consumidors. De fet, el sector de la telefonia és un dels sectors que concentra més reclamacions i denúncies.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
25 d'abril de 2011, 09.36 h

david ventura aparicio

boixos nois


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
daltbert fletxa Premià de Dalt
24 d'abril de 2011, 10.46 h

Son multes insignificants per aquestes companyies, per aquest preu seguiran passant-se per l'engonal els drets dels consumidors tan com vulguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 d'abril de 2011, 10.42 h

Aquestes multes són enganyoses. Primer perquè aquestes multinacionals tenen prous medis i recursos com per anar presentant recursos, un darrera l'altre fins que la gent ja ni se'n recordi o que els expedient morin de fàstic i pols a qualsevol jutjat del "gran estado por la gracia de Dios". I segona, perquè si mai arriben a imposar-se les sancions, què us penseu que ells deixaran de gunayar peles ???. Ben lluny d'això: Apujaran les tarifes d'aquí mig any o un any, amb el beneplàcit d'aqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.