directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Brussel·les amenaça amb portar l'Estat espanyol als Tribunals si no elabora els plans de conca pels seus rius

El comissari de Mediambient es compromet amb Tremosa a portar el cas davant la justícia

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El comissari europeu de Mediambient, Janez Potocnik, s'ha mostrat disposat a recórrer als Tribunals si l'estat espanyol segueix sense complir la Directiva Marc de l'Aigua. En resposta a una pregunta parlamentària de l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, l'executiu comunitari ha tornat a condemnar l'Estat per incomplir la normativa i haver superat el termini establert sense presentar els plans hidrològics de conca per tot els rius de l'Estat. 'Celebro moltíssim aquest compromís sense precedents', ha explicat a l'ACN Tremosa, que s'ha dirigit a la Comissió Europea motivat pel mal estat de les aigües de la Noguera Ribagorçana.

Comparteix
   


Etiquetes
La legislació europea en matèria d'aigua, aprovada l'any 2000, estableix el marc general per regular i gestionar les aigües a tot el territori comunitari amb l'objectiu que, l'any 2015, totes les aigües dels rius europeus mantinguin un 'bon estat ecològic'. Brussel·les considera imprescindible establir un cabal mínim dels rius que asseguri el bon estat de les aigües superficials i del medi ambient. La normativa preveia que, al desembre del 2009, tots els estats membre havien de presentar els plans hidrològics però a hores d'ara i, tot i haver rebut diversos avisos per part de l'executiu comunitari, l'estat espanyol encara no els ha presentat.

La CE va enviar una carta d'avís a les autoritats espanyoles i els va fixar un nou termini per presentar els plans de conca. Però, segons ha explicat Potocnik en la seva resposta parlamentària, el termini fixat per Brussel·les expirava al mes de març i l'Estat també el va superar sense presentar els plans hidrològics dels rius del territori espanyol. 'La Comissió està preparada per seguir donant curs ràpidament al procediment i, en cas que calgui, recórrer al Tribunal, tal com està previst pels estats membre que encara no han entregat els plans hidrològics de conca', s'ha compromès el comissari.

Tremosa s'ha dirigit a la CE motivat pel mal estat de les aigües de la Noguera Ribagorçana. 'A l'estiu, al nord del riu hi deixen anar un cabal d'un metre cúbic per segon, que està molt per sota dels cabals ecològics mínims, que estan entre els 10 i els 15 metres cúbics per segon, i que impedeix activitats de pesca, rafting o camping que donarien una gran vida econòmica a la comarca', diu Tremosa, que lamenta que el riu no pugui ser una font d'activitat per la zona com sí que ho és la Noguera Pallaresa.

'A més dels pantans d'Escales i Canyelles, hi ha un túnel subterrani de 30 quilòmetres sense desnivell que crea un salt d'aigua artificial dins la roca de 150 metres i que nega part de cabal al riu per seguir generant electricitat', afegeix l'eurodiputat convergent.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
25 d'abril de 2011, 18.55 h

Abans que fer les coses correctament els governs espanyols deuen preferir pagar multes que respectar el medi ambient... No sigui que ens afavoreixin massa als catalans. I és que, per exemple, el meravellòs Delta de l'Ebre segueix en situació de risc. Però el "Govern dels millors" sols està centrat en com aconseguir augmentar l'atur a Catalunya. Quina mena de massoquisme pateixen els nostres polítics, què els deuen donar a Madrid perquè cedeixen i es rebaixin tant sempre?. Com deia ahir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QuimX fletxa Barcelona
25 d'abril de 2011, 14.35 h

El Sr. Tremosa, en el seu divisme, no s'ha enterat que els "seus" han estat en contra dels Plans de Conca de Catalunya, posant obstacles a la seva aprovació i ara reclama que l'Estat els presenti a Brussel·les, quina barra!!! No es pot estar a missa i repicant, Sr. Tremosa. De conseqüent amb la sostenibilitat o se n'és o no se n'és, no val disfressar-se un cop a l'any.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 d'abril de 2011, 09.59 h

Sr. Tremosa, fa anys i panys que al Ter hi esteu fent el mateix que a la Noguera Ribagorzana, fet que succeeix des de l'època del Tripartit, sinó des de que els seus capitostos (els de Vostè) manaven amb majories aclaparadores. I ja que parlem d'ecologisme, ja que tot aquest afer està embolcallat d'aquesta filosofia, que me'n ha de dir del pantà de Flix ??? Què espereu, que un dia rebenti com aquella presa que embassava residus tòxics al nord d'Europa, els quals finalment van anar a peta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 d'abril de 2011, 09.34 h

david ventura aparicio

boixos nois


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Voltaire fletxa Rias Baixas
24 d'abril de 2011, 22.32 h

Canya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.