directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Joan Ferran dóna la 'benvinguda' a la Feria de Abril

'Tot torna a ser on ha de ser', ha celebrat el portaveu adjunt del PSC, que censura l'actitud aquells que 'l´han menystingut o criticat'

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Feria de Abril ja és aquí, i el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, no ha volgut perdre l'ocasió de felicitar-se'n. En un article al seu blog, Ferran ha celebrat que al Parc del Fòrum ja s'hi arrenglerin 'casetes i tendals', 'vestits de faralaes i barrets cordovesos', en una festa que s'encetarà el 29 d'abril i s'allargarà fins el 8 de maig. Pel polític socialista i inventor del terme 'crosta nacionalista' dels mitjans de comunicació públics, amb el retorn de la Feria de Abril a Barcelona 'tot torna a ser on ha de ser'. 
feria de abril faralaes fira
Comparteix
   


Etiquetes
L'article de Ferran no menciona les milionàries subvencions rebudes per la Feria, que coincideixen amb el tancament de centres de promoció internacional de la cultura catalana a l'exterior com el Catalan Center de Nova York. Cal recordar que l'any passat, enmig de la crisi econòmica, la Feria de Abril va aconseguir més de 317.000 euros de les administracions públiques catalanes, de manera que més del 50% de la festa es paga amb els impostos dels catalans. 

En el seu article anual sobre aquesta celebració dels col·lectius espanyols emigrats al Principat, Joan Ferran assegura que 'la Feria de Abril de Catalunya ja és aquí, com cada any, acollint amb els braços oberts tots els ciutadans que vulguin participar d'aquesta festa cívica', i assegura que la Feria 'fins i tot torna a rebre, sense recança, als que en certes ocasions -en un rampell de mal humor- l'han menystingut o criticat sense raó aparent'.

'Benvinguda de nou la Feria', assegura Joan Ferran, qui assegura que la festa del Parc del Fòrum és 'tot un gran exemple de generositat , germanor i entesa gens recomanable pels que prefereixen dividir i confrontar en lloc de respectar i sumar'.

Una 'feria' altament subvencionada

Cal recordar que el passat 2010 la Feria de Abril va aconseguir més de 317.000 euros de les administracions públiques catalanes, de manera que més del 50% del pressupost de la festa prové dels impostos dels ciutadans. L'Ajuntament de Barcelona i la Diputació, ambdues administracions controlades pel PSC, són els dos principals mecenes de la festa andalusa, en tant que hi aporten 85.000 euros cadascuna. L'any passat, la Generalitat n'hi va aportar 49.000 euros, i aquest any la xifra podria reduir-se, si bé ja s'ha denunciat que hi ha partides d'altres departaments que podrien servir per sufragar la festa.  A més a més, la FECAC, organització promotora de la Feria, també acostuma a rebre d'altres partides provinents del ministeri espanyol de Cultura, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i la Junta de Andalusia.

Prohibit el 'reggaetón', només música andalusa

Tot i aquesta gran despesa pública, el president de la FECAC, Francisco García Prieto, va prohibir l'any passat que pels altaveus de les casetas hi sonés 'música no-andalusa', com salsa o reggaetón, per considerar-les músiques 'impròpies de l'esperit de la Feria'. Dit sigui de passada, García-Prieto va ser condemnat el juny de l'any passat per vulnerar els contractes de la Feria d'Abril en benefici de l'empresa del seu fill i va haver de pagar 96.000 euros al celler La Guita per no respectar l'acord d'exclusivitat. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
27 d'abril de 2011, 01.54 h

#18 Quan una persona tria anar a un altre pais s'ho ha de rumiar molt be i pensar-hi si podra integrar-se i si no es aixi triar un altre lloc.
No som nosaltres els que hem d'anar de puntetes amb cura de no dir res que pugui ferir sensibilitats, perque d'entrada la nostra sensibilitat esta totalment trepitjada per no parlar de la nostra cultura, llengua, historia, butxaca...! i ecspaña i "sus secuaces" no es tallen ni un pel i no et dire que fan amb la nostra sensibilitat.
Qui vulgui viure-hi a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
26 d'abril de 2011, 19.52 h

Els botiflers en donen la benvinguda,els Catalans en donarem l'adeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
gica fletxa Europa
26 d'abril de 2011, 19.05 h

#15 D'acord amb el fet que allò que importa és que nosaltres els paguem la seua festa. Trist i vergonyós.
No em sembla gota bé el darrer paràgraf "Em sembla que aquesta actitut no ajuda gaire a facilitar-los la integració..." T'ho podries haver estalviat. Quants estrangers d'aquests et penses que llegeixen aquests comentaris? A quants et penses que els importa allò que diguem els catalans? Vas ben errat, noi. Ells consideren que són a Ejpaña i s'ha acabat el bròquil. I troben ben nor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pere el Digne fletxa Granollers
26 d'abril de 2011, 18.45 h

El dret a fer una festa el tenen però això s'ho haurien de pagar ells. És lògic que el Juan Fernado i l'Arturo Mas estiguin contents perquè amb això i algun discurs a la Feria el PSC i CIU ja poden tenir uns quants vots més i no els importa si en Prieto s'enriqueix i es promociona l'espanya més rància. No sé si sabeu que en aquesta feria també hi té parada Ciutadans. En canvi, quan ERC va tenir Cultura es van reduir les subvencions de la Generalitat però no va passar el mateix a l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Marc fletxa Terres Catalanes
26 d'abril de 2011, 18.14 h

Prova tu de fer alguna cosa semblant a la seva terra i veuras el que hi ha Salva. Rebuig cap a tot el que soni a catala, sempre que no siguin calerons per a l'atur el P.E.R. o com es digui ara o altres destinacions semblants. Jo no hi tenia res en contra, pero a base de tractar-hi ... ja se sap, el gat escaldat de l'aigua escapa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Salva fletxa Països Catalans
26 d'abril de 2011, 17.34 h

Nois!! que ens estem tornant rucs o què?? collons! que celebren una festa que té els origens del país d'on venen i punt!... ningú parla de si estimen Catalunya com a pàtria o no... n'hi haurà de tota mena... a mi no em diu res aquesta festa però entenc que a ells els hi agradi cel·lebrar-la... què té de dolent això?? el que cal debatre és si s'han de destinar diners públics per subvencionar-la o no... això si que ho hem de tenir clar els catalans... no si volen cel·lebrar la fest... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Tomppa fletxa Sabadell
26 d'abril de 2011, 17.19 h

A qui és aquesta festa ? Dirià que és per la gent que s'identifica més amb el seu país d'origen que no pas país on viuen. La gent normal quan aniren a un altre país per viure no hi aniren per celebrar la seva cultura propi ... patètic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Salva fletxa Països Catalans
26 d'abril de 2011, 17.15 h

#9 No confonguem les coses Enric, aquesta fira que fa el col·lectiu d'andalusos la trobo molt normal... és un col·lectiu molt gran i els agrada recordar les festes del seu país... els catalans fariem exactament el mateix en un país veí. Això no té res a veure amb la integració... em sembla que s'hi pot encabir tot... el que estic segur que no faríem els catalans és fer servir diners públics per finançar festes nostres en un país veí!! i d'això és del que em queixo... NO ÉS UNA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
26 d'abril de 2011, 17.15 h


Maleït feixisme andalús, vós!

No se'n donen vergonya, tots aqueixos franquistes, d'anar disfressats d'albardans repulsius?

I els qui els fan costat, damnats renegats botiflers!

Quan viurem sense la repugnància andalusa castelladra? Fart de merdanyols! Així es morissin tots! Au bah!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
ANTON fletxa san jose
26 d'abril de 2011, 16.42 h

Quins collons, com diuen els portuguesos " menos samba e mais traballar" ¿o es al reves? tant l´hi fot els sociates comprant vots per tot arreu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.