directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Les seleccions esportives catalanes reivindiquen 'normalitat' per poder competir oficialment

Mataró acull dissabte el Dia de les Seleccions Catalanes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La ciutat de Mataró acollirà el pròxim cap de setmana el Dia de les Seleccions Catalanes. Segons ha explicat el director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian, aquesta serà una jornada de reivindicació de la 'normalitat' perquè els esportistes catalans 'puguin competir allà on tinguin capacitat de fer-ho i en un pla d'igualtat'. La diada del pròxim dissabte 13 de juny, organitzada per la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, serà la quarta edició d'una jornada festiva i reivindicativa que, anys anteriors, ja s'havia celebrat a Vic (2006), Reus (2007) i Girona (2008). En l'aspecte esportiu, destaquen els partits Catalunya-Austràlia de Waterpolo i el Catalunya-Egipte d'Handbol.
seleccions mataro esportives catalanes nacio
Comparteix
   

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes fa una crida a la participació de la ciutadania en el IV Dia les Seleccions Catalanes que dissabte té lloc a Mataró. Segons el vicepresident de l'entitat, Sergi Blàzquez, la jornada ha de fer gaudir la gent de l'esport, però també ha de ser 'un clam' pel reconeixement de l'oficialitat de les seleccions catalanes.

La diada, que rep el suport de l'Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya, arriba enguany a la seva quarta edició després de passar per Vic, Reus i Girona. El director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian, explica que és una reivindicació de la 'normalitat' perquè els esportistes catalans 'puguin competir allà on tinguin capacitat de fer-ho i en un pla d'igualtat'.

Macian comenta que l'esport ha de ser també un 'motor de canvi i progrés nacional' i que el reconeixement de les seleccions catalanes 'no és una dèria del Govern', sinó que és també una aposta de la societat civil i d'altres administracions com, en aquest cas, el consistori mataroní. El director del Consell Català de l'Esport també assegura que les competicions previstes per aquesta diada són d'un gran nivell.

Durant la jornada es disputaran partits internacionals d'icestock, waterpolo, volei platja, handbol i tennis taula. Hi haurà exhibicions d'una vintena de diferents disciplines esportives i també esports participatius pels nens. El programa d'actes es completa amb un correfoc al parc central de Mataró, un duel entre els campions de trial Toni Bou i Adam Raga i un concert dels grups Lax'n'Busto i Elèctrica Dharma.

En l'aspecte esportiu destaquen els enfrontaments Catalunya-Austràlia de waterpolo i Catalunya-Egipte d'handbol. Tot i això, la llista de convocats de la secció d'handbol està molt condicionada, segons ha reconegut el mateix seleccionador, Manuel Montoya. Hi haurà jugadors de primer nivell que no hi podran ser per lesió, vacances, compromisos amb la selecció estatal o la negativa dels seus clubs a cedir-los.

El Natur House La Rioja ja fa dos anys que no permet als seus jugadors catalans disputar els partits amistosos de la selecció i, en aquesta ocasió, la política del club afecta els centrals Alexandre 'Shasha' Tioumentsev, d'origen rus, i Marc Amargant. El seleccionador lamenta aquest fet i assegura que, tret d'aquesta excepció, 'tothom està encantat de participar en aquest tipus d'actes'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
9 de juny de 2009, 10.55 h

Si....els VOTANTS no volen res d´això!!!

Un fort CRIT i una forta PREGUNTA a uns sords, molt sords, Perquè no vau voler que jo i milers com jo deixexim l´ESCLAVITUT? perquè avui gràcies a vosaltres encara gaudim d´aquesta nefasta i asquerosa virtut!!, què, vo us tenim que donar les gràcies?.

US IMAGINEU (repetitiu...)

Que posant un paperet a la URNA i tenir la seguritat de fer desaparèixer ETA i la gent preferís anar s´hi a la platja, o VOTAR per a que un senyor pug... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.