directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els nens adoptats podran conèixer els pares biològics quan siguin majors d'edat

Actualment Catalunya té l’índex més alt del món en nombre d’infants adoptats

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La nova Llei d'adopció internacional busca donar més garanties legals tant a les famílies que adopten com als menors adoptats. Catalunya es un dels països del món amb més adopcions i duplica el percentatge de la majoria de la resta de comunitats autònomes de l'Estat espanyol. Aquesta llei d'adopció internacional també pretén aclarir i unificar les diferents normatives que hi ha en aquest àmbit.
nena xina adopcio adoptar catalunya
Una nena xinesa

Comparteix
   


Etiquetes
Qui ha adoptat algun fill o qui està en ple intent, sap que és un procés llarg i complicat. Les adopcions depenen de les lleis de cada país on es va a buscar a l'infant i a vegades són incompatibles amb les nostres normatives. Per tal de normalitzar la situació i també per reforçar els drets dels adoptats i els adoptants, el Consell de Ministres va aprovar divendres passat el projecte de llei d'adopció internacional. Ara és el torn per al Congrés perquè n'iniciï el tràmit parlamentari.

La finalitat és molt clara: donar més garanties legals tant a les famílies que adopten com als menors adoptats. Així quan els adoptats siguin majors d'edat, si ho desitgen, tindran el dret de conèixer qui són els seus pares biològics. Un altre fet important és que no es permetran adopcions a països que estiguin en guerra. Aquesta llei d'adopció internacional també pretén aclarir i unificar les diferents normatives que hi ha en aquest àmbit.

Catalunya el país amb més adopcions

El gran augment esdevingut en adopció internacional durant la darrera dècada ha modificat el panorama social en l’àmbit de la família en el nostre País. Durant els darrers anys Catalunya ha anat esdevenint un dels primers països a nivell mundial en nombre d’adopcions internacionals, tant en termes relatius com absoluts.

El nombre de sol·licituds per a dur a terme una adopció internacional, ha viscut, any rere any, un espectacular ascens -de 940 expedients tramitats l’any 1997 a 2.200 l’any 2002 i 3.649 tramitats el passat 2004. També l’actual legislació, eliminant l’impediment legal respecte de la possibilitat d’adoptar per part de les parelles homosexuals, l’augment de les sol·licituds ha estat previsiblement superior.

Actualment Catalunya té l’índex més alt del món en nombre d’infants adoptats (0,24 per cada 1.000 habitants). És la regió del món amb més adopcions i duplica el percentatge de la majoria de la resta de comunitats autònomes espanyoles; supera la regió del Quebec o països com Suècia o Dinamarca (països amb tradició d’adopció internacional des de fa anys), i va augmentar del 0,16 al 0,24 per mil durant l'any 2004, mentre la resta de regions i països s’han mantingut estables.

Catalunya 0,24
Quebec 0,12
Suècia 0,12
Dinamarca 0,10
França 0,7
Itàlia 0,5

Nens adoptats per cada 1.000 habitants (dades de població de l’any 2004) Font



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Mark fletxa Barcelona, Catalunya
5 de març de 2013, 19.59 h

Qui a de decidir el pares adequats per al pill adoptiu??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
CARME fletxa CALLDETENES
13 de novembre de 2008, 19.12 h

VAIG DESCOBRIR ARA QUE TINC 50 ANYS QUE SOC FILLA ADOPTIVA. LA MEVA MARE BIOLOGICA ES DIU CARMEN LOPEZ IZQUIERDO HEN VA TENIR ELS 18 ANYS EL 4 DE FEBRER DE 1958. CIUTAT BARCELONA CAPITAL.ELLA ES DE MALAGA..... ELS MEUS PARES ADOPTIUS SON RAMON TEIXIDOR DACHS I ROSA ESTEBAN ADELANTADO.EN VAN ADOPTAR L´ANY 1963 A TRAVESERA DE LAS CORTS DE BARCELONA

ME AGRADARIA SAPIGUER ADREÇA DE CARMEN LOPEZ O ALGUN RASTRE QUE HAGI DEIXAT...... GERMANS.....FAMILIA-......ETC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.