directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Intercanvi de trets verbals a C's, que culpa a UPyD, Robles i Domingo dels mals resultats

Els dos parlamentaris demanen la dimissió de Ribera

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La direcció de Ciutadans ha atribuït els resultats obtinguts en les eleccions europees, només 6.981 vots a Catalunya, un 0,36% del total, a l'estratègia 'premeditada' encapçalada pels diputats del Grup Mixt José Domingo i Antonio Robles que tindria com a objectiu 'acabar amb el projecte' de C's i deixar 'l'espai lliure' per al partit de Rosa Díez, Unión Progreso y Democracia. Per la seva banda, tant Robles com Domingo han considerat, en declaracions a l'ACN, un 'disbarat' aquestes acusacions i han reclamat la dimissió del president del partit, Albert Rivera, després d'aquests resultats 'grotescs' i després del seguit d'errors que ha protagonitzat durant els darrers mesos, segons ha dit Domingo, que ha apostat per una coalició electoral amb UPyD.
ciutadans albert rivera crisis farsants espanyolistes espanyols anti catalans
L'alegria de Ciutadans de fa uns mesos contrasta amb l'actual situació

Comparteix
   

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha reconegut que el partit no ha obtingut els 'resultats electorals desitjables', a causa, ha dit, de la 'usurpació' del debat polític sobre Europa per part d'alguns partits polítics 'encaparrats en utilitzar les eleccions en clau nacional', a causa també de la 'dificultat d'accés' de Libertas als mitjans de comunicació i, sobretot, a causa de 'l'estratègia premeditada' encapçalada pels diputats del Grup Mixt José Domingo i Antonio Robles, que en plena precampanya electoral van 'abandonar' el partit i 'un d'ells', Domingo, va 'segrestar la seva acta de diputat'.

Una actuació que Cañas ha emmarcat dins una 'estratègia premeditada' per 'esclatar' en plena precampanya de les autonòmiques del 2010 'amb l'objectiu d'acabar amb el projecte' de C's 'deixant l'espai lliure per a una altra força' però que segons Cañas 'ha hagut de ser avançada pels seus interlocutors davant la por causada pel potencial de la candidatura de Libertas'.

Per la seva banda, José Domingo ha considerat, en declaracions a l'ACN, un 'disbarat' les acusacions de la cúpula de Ciutadans i ha atribuït tota la culpa dels resultats al president del partit, que 'no ho ha pogut fer pitjor', segons ha dit. En aquest sentit, el diputat de Ciutadans ha demanat la dimissió de Rivera, que 's'ha equivocat amb Libertas', ha 'confós ideològicament l'electorat' i ha demostrat una actitud de 'paranoia' en contra d'Unión Progreso y Democracia. Davant aquest seguit d'errors, José Domingo ha considerat que el president de C's hauria d'haver presentat la seva dimissió, 'rendir-se' i assumir que 'no val per a això', ha dit. 'Si tingués un mínim de responsabilitat, si li importés aquest projecte', ha dit en aquest mateix sentit Robles, Rivera presentaria la seva dimissió.

Respecte les eleccions europees, Domingo s'ha mostrat 'encantat' amb els mals resultats obtinguts per Ciutadans, i ha assegurat que quan va decidir marxar del partit ja preveia aquesta possibilitat. El panorama que han dibuixat a Catalunya les eleccions europees, en què el partit de Rosa Díez, UPyD, ha obtingut 15.649 vots, més del doble que el partit d'Albert Rivera, demostra, segons el diputat del Grup Mixt, que ha arribat el moment d'una 'unitat d'acció' amb UPyD, a través d'una coalició electoral, opció que Robles ha defensat un cop més.

En cas contrari, si Rivera insisteix en 'encaparrar-se en l'error' i enfrontar-se amb el partit liderat per Rosa Díez en comptes de treballar pel 'consens', els resultats de C's a les eleccions al Parlament previstes per al 2010 estan 'condemnats al més absolut dels fracassos', ha considerat Domingo.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
9 de juny de 2009, 21.45 h

A cagar a la via! ciutadans i upd són la mateixa porqueria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.