directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan Delort acusa Saura i Boada de voler presentar els Mossos com a 'torturadors'

En una entrevista a l'Avui i El Punt l'exsecretari de Seguretat Pública assegura que en els últims quatre anys el cos i els seus responsables 'vam tocar fons'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Joan Delort, exsecretari de Seguretat Pública, assegura aquest dimarts en una entrevista a El Punt i l'Avui que no s'hauria pogut imaginar mai 'les coses que he vist' en els darrers quatre anys, coses que van fer que la institució i els seus responsables toquessin 'fons'. 'Mai una força pública havia estat tan present als mitjans per episodis extremadament tan convulsos'. Com a exemple, el cas de les càmeres de seguretat a la comissaria de Les Corts. Delort creu que va ser 'el primer dels grans errors que es podien haver evitat' i que 'hi ha qui va voler presentar el servei públic de la policia del país com una mena de caverna de malfactors i torturadors'. Aquesta actuació, a parer de Delort, 'va posar en crisi tota la institució dels Mossos'. El periodista pregunta aleshores si en aquestes acusacions assenyala directament l'exconseller Joan Saura. Delort contesta que mai ha volgut posar el dit a la nafra de cap dels responsables polítics amb els quals ha treballat, i que aquesta vegada tampoc no ho pensa fer.
joan saura, joan delort
Comparteix
   


Etiquetes
Delort també considera que la destitució de Rafael Olmos per les càrregues policials contra els estudiants contraris al Pla Bolonya va ser 'un error', una decisió que ell 'no hauria pres mai' i 'menys quan vénen maldades'. Considera que els missatges que va transmetre aquesta actuació van ser 'massa equívocs tant al conjunt de la ciutadania com internament al cos'.

L'exsecretari de Seguretat Pública relata que davant d'aquest panorama va presentar la dimissió, però que el conseller Saura li va demanar que es quedés. Ell ho va fer posant una condició, assumir directament la direcció de la policia 'sense intermediaris'. Quan se li va acceptar aquesta condició, Delort va prendre la determinació de continuar al capdavant del cos fins al final de la legislatura 'passés el que passés'.

Finalment, Delort explica que l'arribada del nou conseller, Felip Puig, ha instal·lat un nou clima al cos policial. Diu: 'Quan la confiança i l'autoestima estan més tocades, quan més socarrimada està la situació, és més fàcil capgirar-la. Tinc la sensació que a nivell intern els darrers quatre anys ja són aigua passada'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
26 d'abril de 2011, 22.17 h

En Delort cobra com a assessor del conseller Puig, igual que abans cobrava com a Secretari de Seguretat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.