directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els mestres aturen les classes per tercer cop aquest curs

Protesten contra la política educativa del conseller Maragall

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els cinc sindicats de l'escola pública, USTEC·STEs, CCOO, ASPEP-SPS, UGT i CGT, han cridat els docents catalans aquest dimecres a aturar les classes des de les dotze del migdia fins a les tres de la tarda. Serà la tercera vegada que els representants dels treballadors anuncien una interrupció de les classes aquest curs i la quarta que ho fan contra la política educativa del conseller d'Educació, Ernest Maragall. La mobilització central tindrà lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Els mestres i professors que treballen lluny de la capital estan citats davant dels serveis territorials de la zona o davant dels ajuntaments.
vaga manifestacio estudiants mestres llei educacio
Comparteix
   

La Llei d'educació de Catalunya (LEC) va néixer del consens social generat gràcies al Pacte Nacional per a l'Educació (PNE), impulsat per l'anterior consellera d'Educació, Marta Cid. El document de bases i l'avantprojecte de la LEC, redactats des del Departament del seu successor, Ernest Maragall, va topar, però, amb el rebuig dels sindicats, que van convocar una vaga general. La mobilització central, convocada pels carrers de Barcelona, va reunir més de 50.000 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana.

Les llars d'infants, els treballadors del lleure educatiu i el professorat dels centres concertats, amb un seguiment del 30%, també van sumar-se a la protesta. Els sindicats van quantificar el seguiment en un 70% a la secundària i un 90% a la primària, el Departament va quantificar-la en un 38% a secundària i un 65% a primària. Va ser la primera demostració pública de rebuig per part de les forces sindicals contra Maragall, i la que va tenir més èxit.

Segona vaga, 13 de novembre de 2008

La segona jornada de vaga, convocada sis mesos enrere, no va comptar amb el suport dels sindicats. El segon i el quart amb més representació, CCOO i UGT, no van subscriure la protesta. Els convocants de la vaga, USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT, van demanar la retirada de la Llei d'educació de Catalunya (LEC) per l''èxit' de l'aturada, en paraules de la portaveu d'USTEC, Rosa Cañadell. Les dues federacions que no van seguir-la van aclarir que sí que volien la LEC, però la volien modificada.

La mobilització va ser menor que la primera, tot i així, els sindicalistes van titllar d''èxit' la vaga i van quantificar el seguiment en un 50%. Van Demanar al conseller que retirés l'avantprojecte i iniciés un període negociacions, 'que no sigui una farsa', per redactar de nou una llei que tingués com a eix vertebrador l'ensenyament públic. Per als sindicats, més del 50% de professors van seguit la vaga.

Tercera vaga, 19 de març de 2009


La tercera jornada de vaga va reunir de nou els cinc sindicats contra Maragall. Un fet que van subratllar durant les rodes de premsa que van tenir lloc 'per escalfar motors' abans de la mobilització, 'el conseller ha aconseguit que tots els sindicats ens posem d'acord'. Entre la segona i la tercera vaga el conseller havia donat a conèixer la seva proposta d'hores extres per reduir, a causa de la crisi, el nombre de docents interins el curs 2009-2010.

La mesura va unir sense fissures els sindicats que van sortir al carrer per 3a vegada al crit de 'no volem aquesta llei' i 'Maragall dimissió'. Els sindicats van xifrar el seguiment en un 70%, Educació en un 41%. Pels carrers de Barcelona la mobilització central va reunir 70.000 persones, segons els organitzadors, i 26.000 segons la Guàrdia Urbana.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Salva fletxa PaÍsos Catalans
10 de juny de 2009, 18.37 h

Sincerament... ja en començo a estar fins als collons d'aquest col·lectiu de funcionaris.



Algú em vol donar una bona raó de pes per la seva protesta??? potser no en trobarem cap.



A l'escola dels meus nens, des de aquesta setmana i fins que acabin l'escola fan, com diuen ells, "jornada intensiva!. Una merda!!! fan jornada reduïda perquè s'hi posen a les 9 i acaben a les 13. On son les hores que han de fer???



Salut i Independència!!! (demano un canvi e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.