directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Un article de la CNN reconeix que Barcelona dirigeix una nació sense Estat

Per situar al lector diu que Catalunya és el Québec d'Espanya

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Cada cop són més les veus a l'estranger que veuen i entenen que Catalunya no forma part de l'Estat espanyol i que té una identitat i símbols pròpis que la fan ser una nació sense Estat. Així mateix ho expica en un article a la CNN, la cadena d'informació 24 hores, propietat del grup Time Warner, Rick Steves un articulista viatger. L'article fa una radiografia de l'actual Barcelona i la defineix com una ciutat cosmopolita social i moderna que dirigeix una nació sense Estat.
catalonia is not spain montserrat
Una pancarta que diu "Catalonia is not Spain" a Montserrat

Comparteix
   


Etiquetes
Els catalans quan llegim articles com aquest, és quan sentim que per fi, poc a poc, el món es va adonant que "Catalonia is not Spain" i que els nostres esforços diaris no són en va. I és que la CNN, la cadena d'informació 24 hores, propietat del grup Time Warner, va publicar un article el passat 15 de juny amb un títol més que contundent: Barcelona: Leading a stateless nation és a dir, Barcelona dirigint una nació sense Estat.

La idea doncs que Barcelona ja no és la segona capital de l'Estat espanyol sinó d'un país diferent, Catalunya, comença a tenir força a l'estranger. De fet, el viatger i articulista, Rick Steves, fa uan radiografia de Barcelona i explica als seus lectors nord-americans que Catalunya és el Québec espanyol.

Explica que els Catalans som una sacietat diferent, una nació amb bandera i llengua pròpies. Explica com "la gent de Catalunya té afinitats amb d'altres nacions sense estat. Als locals no els agrada anomenar el seu racó d'Ibèria com a regió d'Espanya, tal com Franco ho anomenava. Recalquen que són una nació sense un estat".

L'article repassa costums de Catalunya, es permet fer broma sobre les Sardanes, foto que acompanya el títol, i també explica breument la història de Barcelona, des de que fou potència marítima fins a la repressió de Franco.

Cap al final, l'article es distorsiona un pèl. El més important, però, és que cada cop són més les veus estrangeres que veuen i entenen que Catalunya no forma part de l'Estat espanyol i que té una identitat i símbols propis que la fan ser una nació sense Estat.

Podeu llegir l'article sencer en el següent enllaç.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
26 de juny de 2007, 21.00 h

Crec jo que, si bé és un notícia moderadament bona, definitivament assenta una divisió al meu entendre artificial de la catalanitat i l'existència d'una suposada "nació catalana" adreçada estrictament al Principat (llevant-li a aquest la Franja de Ponent, la Catalunya Nord, Andorra... vaja, a soles la Comunitat Autònoma de Catalunya).

Fins que hom no prenga consciència dels límits reals de la identitat catalana, adherits als de la nostra llengua, l'avenç mai serà definitiu.

És una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
. fletxa Barcelona
20 de juny de 2007, 17.23 h

I els "nacionalistes" que van votar un estatut que no ens reconeix com a nació que hi diuen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa tossa
20 de juny de 2007, 17.12 h

Una escletxa de llum,en un camí fosc,alguna cosa es alguna cosa,i la CNN és important,això ens ajuda a agafar una mica d'optimisme!i ara la independència de kosovo i a veure si te raó el puting i llavors va el pais vasc i Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jol fletxa BCN
20 de juny de 2007, 16.51 h

Aviam aviam si els queda clar, aquí ja estem ben dividits entre aquells que ho tenim ben clar i aquells que cada dia advoquen per la desaparició de la llengua i cultura catalanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.