directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero defensa que la campanya socialista va ser 'constructiva i explicativa'

Respon així les crítiques internes que li retreuen la derrota a mans del PP i la crítica que li ha fet Duran, titllant la campanya de 'deplorable'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha defensat avui al Congrés que la campanya que van fer el PSOE i el PSC en motiu de les eleccions al Parlament Europeu va ser 'constructiva i explicativa'. L'afirmació contrasta amb les crítiques que força diputats van fer ahir en la primera reunió del grup parlamentari socialista al Congrés després de les eleccions, en què van qualificar la campanya d'erràtica i de ser de poca volada. Zapatero responia així al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, no s'ha estat de qualificar la campanya que van fer tant el PSOE-PSC com el PP de 'deplorable'. També ha defensat la campanya el portaveu del PSC al Parlament, Joan Ferran, que a més ha qualificat Tremosa de 'mosqueta morta'.
psc campanya
Comparteix
   

Duran i Zapatero han intercanviat missatges en la sessió de control del Congrés al govern espanyol. El portaveu de CiU ha assegurat que la campanya a les europees ha estat 'la pitjor' de tota la democràcia perquè els dos grans partits espanyols no han dubtat en fer ús de temes com la seguretat i l'atur per atacar-se entre ells 'i això no és bo per a la democràcia ni per a la confiança dels ciutadans vers la política'. Aquesta campanya, ha dit, 'ha generat més frustracions que qualsevol altra' i ha fet evident que 'cal regenerar el llenguatge polític'.

En la seva resposta, Zapatero ha assegurat que li sembla 'poc convenient i constructiu' responsabilitzar els partits d'una campanya que 'Duran ha qualificat en termes exagerats'. En aquest punt ha retret al portaveu de CiU l'actitud de Tremosa. 'És veritat que hi ha hagut exageracions notables', ha dit, 'com per exemple la que el número ú de CiU va expressar quan vaig visitar Barcelona, quan va afirmat que hi anava com Franco'.

Crítiques del PSC a Zapatero

Duran Lleida no ha estat l'única veu que ha criticat Zapatero després del 7j. El propi ministre i dirigent del PSC Celestino Corbacho va reconèixer ahir que hi havia tensió entre el PSC i el PSOE pel desenvolupament de l'Estatut i la posada en marxa del nou sistema de finançament de la Generalitat, i el propi PSC va admetre que el retard en el finançament va perjudicar el projecte socialista a Catalunya.

Joan Ferran titlla Tremosa, 'mosqueta morta'

Ferran ha defensat la campanya que el PSC ha fet en aquestes eleccions: 'Vam dir que volíem parlar d'Europa i hem parlat d'Europa'. A més, ha assegurat que la campanya socialista 'va encertat en el diagnòstic' davant l'advertència que 'venia la dreta', donats els resultats que s'han produït a diversos països de la UE.

Després que el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, hagi criticat la campanya del PSC, Ferran ha dit fer-li 'gràcia' quan es criticava el to i ho ha comparat amb el candidat de la federació, Ramon Tremosa, de qui ha dit tenir 'aspecte de mosqueta morta', però que 'moltes vegades ha introduït temes amb to subtil però amb perversitat', com ara quan va 'comparar Zapatero amb Franco en les seves visites a Barcelona' o 'parlava del model lingüístic de l'època franquista'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.