directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Generalitat vol que TV3 es pugui veure a la Catalunya Nord

El canal 3/24 es podrà veure a les Balears a partir d'aquest mes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els departaments de Vicepresidència i Governació de la Generalitat estan treballant amb les autoritats de la Catalunya Nord per tal que la senyal de TV3 arribi a l'altra banda dels Pirineus i d'aquesta manera fomentar l'ús del català. Així ho ha anunciat la directora general d'Acció Departamental de la Vicepresidència de la Generalitat, Margarida Aritzeta-Abad, durant l'assemblea general de la Mission Opérationnelle Transfrontalière (MOT) que s'ha celebrat a Figueres. Per altra banda, aquest dimecres s'ha sabut que el canal 3/24 es podrà veure a les Illes Balears a partir d'aquest mes, segons els acords entre la CCMA i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears. Cal recordar que des del passat 1 de juny, els ciutadans de les Illes només poden veure els continguts de TV3 a través de TV3CAT, el canal internacional català, que recull una selecció dels programes de producció pròpia dels quals TVC té els drets de difusió fora del Principat.
seu tv3 ccma ccrtv
Comparteix
   

Segons ha explicat la directora general d'Acció Departamental de la Vicepresidència de la Generalitat, Margarida Aritzeta-Abad, les autoritats nord-catalanes les que han pres la iniciativa per aconseguir que la televisió de Catalunya es pugui veure a banda i banda dels Pirineus i en aquest sentit, ha puntualitzat, la Generalitat hi col·labora.

1 milió d'habitants


Aquesta iniciativa i d'altres per enfortir les relacions i la cooperació transfronterera de proximitat de l'eurodistricte de l'espai català transfronterer -un territori format per les comarques gironines i les de la Catalunya Nord amb més d'un milió d'habitants en més de 450 municipis i una extensió d'uns 10.000 km2-, amb vista a la propera política de cohesió territorial europea, són els diversos temes que s'han tractat durant l'assemblea general de la MOT. Es tracta d'una xarxa de cinquanta adherents constituïda l'any 1997 i formada per col·lectivitats territorials i dels seus agrupaments situats a cada banda dels Pirineus.

Per la seva part, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha declarat que el fet transfronterer era una 'necessitat' ja que si es volia que els projectes poguessin tirar endavant calia mirar més enllà de les fronteres i també una 'oportunitat' pel desenvolupament econòmic social, econòmic i cultural que representa. 'La Generalitat treballem intensament i liderem el projecte transfronterer per aconseguir que s'aproximin les persones més enllà dels topants i dels límits administratius i donar resposta als ciutadans', ha dit Ausàs.

Entre els projectes que s'han portat a terme a l'espai català transfronterer hi ha la construcció del primer hospital transfronterer d'Europa, a Puigcerdà.

El 3/24 es podrà veure a les Balears

Per altra banda, aquest dimecres s'ha confirmat que el canal de notícies 3/24 es podrà veure a les Illes Balears a finals d'aquest mes de juny a través del múltiplex d'IB3, gràcies als acords entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears per facilitar l'accés als canals de les dues corporacions tant en el territori català com en el balear. Des del passat 1 de juny, els habitants de les Illes Balears poden veure els continguts de TV3 a través de TV3CAT, un canal que recull una selecció dels millors programes de producció pròpia dels quals TVC té els drets de difusió internacional. Ara, es treballa per la reciprocitat entre Catalunya Ràdio i IB3 Ràdio.

El canal 3/24, que ja ha complert cinc anys en antena, és el canal de notícies líder a Catalunya. El mes de maig va batre el rècord d'audiència acumulada mensual amb 3.703.000 espectadors, davant de 24 Horas - TVE (2.623.000) i de CNN+ (2.232.000).

D'altra banda, segons han explicat fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, les dues corporacions estan ultimant els detalls per aconseguir la reciprocitat dels senyals de ràdio, de manera que Catalunya Ràdio arribi a les Illes i IB3 Ràdio es pugui sintonitzar a Catalunya.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
jaume caseta fletxa palma (Mallorca)
12 de juny de 2009, 17.33 h

Aquests del tripartit són uns fantasmes, a Mallorca ens han fotut TV3 després de veure-la durant vint-i-tres anys. Ni el PP s'havia atrevit! I per més inri ens l'han substituïda pel canal internacional, que ja es podia veure abans, és clar. És insultant. TV3 nega la catalanitat de Mallorca, ens tracta com si fóssim Madrid o Finlàndia.

I ara ens llevaran el 33 i el K3, l'únic canal infantil i juvenil que existeix!

Tornau-nos el que és nostre! Tornau-nos TV3!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manel fletxa Vilafranca del Penedès
11 de juny de 2009, 11.48 h

Això seria fantàstic, però ull! s’hauria de subtitular el més de 30 % de temps d’emissió, que parla en espanyol; pel que jo se, a la Catalunya del Nord no en parlen d’espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.